Nujno na bolnisko
Sem v tretjem mesecu nosecnosti. Opravljam delo poslovnega sekretarja in moja sefica je mnenja, da se pri delu pojavljajo napake, ki pa jih ni vedela opredeliti. Bila je mnenja, da tako zelo hormoni nosecnosti ne vplivajo na nobeno nosecnico kar jih pozna. Ona zahteva namrec 100 % cloveka. Sefica je se menila, da je za moje in otrokovo dobro pocutje boljse, da cimprej obiscem ginegologinjo in se pogovoriva o bolniski. Ker ce se bodo napake pri delu kazale se naprej je mozno, da bo enkrat ali veckrat morala “eksplodirati” in to ni dobro za moje stanje. Moja zdravnica mi je seveda ze od istega dne odobrila bolnisko. Bolj, ko sem razmisljala o svojih delovnih napakah, nic se nisem spomnila. Tudi sodelavci mi niso znali povedati nic negativnega. Sama se pocutim dobro in vem, da bi delo se naprej lahko opravljala, vendar sem se odlocila da v januarju nastopim bolnisko (zaradi morebitnih “eksplozij” sefice). Moje vprasanje je, ali me res delodajalec lahko poslje na bolnisko? Je moja bolniska potem res samo 90 % redne place? Kaksno se vam zdi seficino ravnanje? Za odgovor vam bom zelo hvalezna.
Delodajalec vas seveda ne more poslati na bolniško. Stalež odredi zdravnik, kadar je to iz zdravstvenih razlogov potrebno, ker delavec ni sposoben za delo. Nadomestilo za čas staleža znaša 80% osnove (za prvi mesec, ko jo plačuje delodajalec), potem pa 90% osnove (le da sta tidve osnovi nekoliko različni). Ravnanja šefice pa ni za komentirati – milo rečeno je malo žaljivo do nosečih žensk.
Lep pozdrav,
Katarina
Forum je zaprt za komentiranje.