Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija NUJNO !!! POMOČ PROSIM!!!

NUJNO !!! POMOČ PROSIM!!!

Spostovani! Dogaja se mi, da ko prižgem comp, mi gre takoj v BIOS. Tam sem opazil, da kar sam spreminja Nastavitve ure, datuma, diske itd.. Na ohišju sem slučajno opazil, da je napetost, (fazenblifer mi na ohišju pokaze napetost) Slučajno sem se ga dotaknil, pa me je kao streslo. Ne upam si prižigat comp, ga mi kaj ne skuri. Prosim pomagajte mi, kaj naj naredim.Compjuter pa na žalost NUJNO rabim. Prosim, NUJNO pomagajte mi z nasvetom!
Lep pozdrav Slavko

Zdravo..

Najprej zamenjaj vtičnico – to pomeni, da vtakni kabel od napajanja za računalo
v drugo vtičnico, ki je ozemljena in preizkusi z preizkuševalcem toka (fazenprifer po Slovensko hehe)..
Če ti bo še elektrika “svetila” na ohišju potem zamenjaj kabel za napajanje
do računala, lahko je pa tudi napajalnik “crknil” in ga bo potrebno zamenjati,
čeprav je to malo verjetno, najverjetneje je da imaš napako na vtičnici..

Da ti mašina gre direktno v Bios je možna napaka na tipkovnici, poglej
če nimaš kake tipke npr. Del/Delete zataknjene ??

lp

Ce ti gre racunalnik vedno v BIOS je mozno, da ti je crknila baterija. Sploh, ce so nastavitve vsakic nastavljene na factory defaults.

LP

Router

Hvala vama obema,vendar bi rad povedal, da mi je plošča popolnoma crknila, in sem jo zamenjal z novo ploščo in na mojo grozo sem opazil, da mi spet hodi nova plošča v BIOS, Čisto slučajno pa sem zasledil, da imam napetost na ohišju. Sedaj pa me je strah, da mi bo tudi nova plošča crknila. Zato sem jo odklopil od napajanja, in prosim, če mi lahko kdo kaj pomaga.
Lep pozdrav Slavko

Odnesi vse skupaj tja, kjer so ti vgradili ploščo, pa jih pošteno stresi za vrat. Če si jo sam vgradil, pa ni nič čudnega, če te trese. Vsekakor previdnost ni odveč. Faze na škatli res NE SME biti!

Faza na škatli je zato, ker ni OZEMLJITVE !!!!

Če živiš v kakšni stari hiši, je možno, da ni ozemljitev zrihtana v redu.

A imaš v hiši FID stikalo ? To je tisti avtomat pri varovalkah.
Ozemljitev in FID pa preizkusiš tako, da narediš kratek stik med NIČNIM VODNIKOM IN OZEMLJITVIJO, v tej vtičnici, kjer imaš priključen računalnik.
FID mora izklopiti.

Če pa je hišna napeljava v redu, pa je napaka le v tej vtičnici, kjer imaš priključen računalnik.
Računalnika nikamor ne nosi, ker računalnik ni vzrok.

Vzami dol zidno vtičnico in poglej, če je Rumeno- zeleni kabel priključen.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close