nujno potrebujem kredit ali posojilo
Potrebujem kredit ali posojilo do 1000€.Sem zaposlena,vendar imam pogodbo za določen čas in v pogodbi nimam navedenega datuma do katerega meseca mi velja pogodba,vendar samo da sem zaposlena dokler je moj varovanec v ustanovi.Jaz sicer vem da je to do konca drugega leta ,vendar v pogodbi pa tega ni navedeno.In s takšno pogodbo niti ne upam na banko ,saj bi me na vratih že odslovili.Kje še bi mi lahko pomagali?hvala
1000 €??? Hej, pa to ima 99% folka. Vsak ima pa ne da.
Kaj pa je tako nujnega? Teh taužent evrov?
Si pač cel mesec na jajcih (kurjih), kruh za pol cene…… in v nedeljo hrenovka.
Kaj nimaš sorodnika, da ti posodi? Itak da ne. Tudi meni niso. Žlahta je največja prasica.
Kšna sodelavka? Prijatelj?
Mislim…………. k 1000 € ni nek dnar. Je pa jeba, če ne vrneš!
S čim garantiraš, da boš vrnila?
Zakaj ne greš na banko? Ker si se odločila, da te bodo odslovili. A ne bi niti poskusila?
Ne, ti boš raje šla k enim nategunom, ki ti bodo vzeli več tisočakov in morda še bajto. Daj ne seri s takšnimi, takoj na banko in slučajno se ne ukvarjaj z nebančnimi poslovalnicami in ostalimi sumljivimi posli ter posojili, ker ti bo še prekleto žal.
Na NLBju sem najprej prosil za Mastercard s 500 € limita (dobil), čez nekaj časa sem šel pa potem še na drugo NLB poslovalnico, pa rekel da grem v Ameriko in da rabim Viso, ker tam bolj sprejemajo Viso in da bom Mastercard preklical. No Mastercarda nisem preklical, dobil sem pa še Viso po pošti s 500 € limita :). Res pa je, da moraš potem vsako leto plačat članarino. Mislim da je cca. 20 € na kartico, pa nekaj provizije je če dvigneš gotovino.
Ne ni nujno da si zaposlen. Moraš met pa določene mesečne redne prilive (tako je pri NLB). Al pa zavaruješ Mastercard oz. Visa s takim depozitom (vežeš npr. 500 €) kot misliš met limita (limit 500 €) – tako je pri ostalih bankah). Je pa pri NLB preko klika možno zahtevat nek izreden, višji limit, ki ga ponavadi kar odobrijo. Samo ta odobritev spet nekaj malega stane.
Za Diners pa mislim da ne rabiš prilivov ali vezave ampak je dovolj že neko stanje na TRRju. Možno da za 100 € limita ne rabiš tudi nič.
Najlažje pa si je zvišat limit na tekočem računu. Če ne bo dovolj greste lahko še na kakšno drugo banko odpret tekoči račun pa še tam zvišat limit. Samo potem vam bodo spet računali mesečno vodenje računa, pa še zaračunal bodo če boste račun zaprli. Majo pa ponavadi dijaki, pa študenti zastonj vodenje, pa tudi študentski kredit je možen. Pr SKBju sem gledal da dajo začetnega limita na računu 300 € al nekaj takega pa maš potem VISA debetno kartico, kar je dobro za spletne nakupe, ker dela isto kot prava kreditna Visa al pa Mastercard.
Večni problem potrošnika je denar. Zapraviš ga hitro, prislužiš ali prišparaš pa zelo težko.
Prej preden si v krizi, si pusti malce rezerve, tako dva, tri tisoč za vsak slučaj.
Potem pa presneto kontroliraj svoje izdatke in kupuj, kar je nujno.
Tudi meni se je zgodilo, da sem prav za vikend ostala čisto brez. K sreči me je rešil sorodnik, ki mi je posodil entisoč evrov in po dogovoru mu bom v šestih mesecih vrnila še dvajset evrov več. Sva se zmenila brez banke. Zaenkrat, toda v prihodnje bom silno pazljiva.
Napizdatorji in nategatorji, ki želijo prinesti okoli tiste, ki so v največji stiski. Stran od njih!
Stran tudi od recimo temu legalnih posojilodajalcev na sivem trgu. To ni rešitev.
Vem, da je težko, ampak v takem primeru je boljše iskat pomoč v humanitarnih organizacijah ali prosit za pomoč na centru za socialno delo. Ne se sramovat, niste edini! Naj bo sram tiste, ki vodijo državo na način, ki ne omogoča pridnim ljudem dostojnega življenja.