Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Nujno: prosim za recept za res dober ričet

Nujno: prosim za recept za res dober ričet

Vljudno vas naprošam za recept za res dober ričet, ni nujno, da je z mesom.

Malo bi ga pojedli že za večerjo, sicer pa bo jutri za kosilo.

Nic ne kompliciraj…kupi jusno zelenjavo…vse skuaj zmeci v lonec in je to to…pa bos mela enoloncnico:-) 🙂

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Don't cry, just say "f°ck you" and smile ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺

Zraven pa narezano čebulo na drobno in par strokov česna. Pa kuhaj, dokler se ne skuha. Začimbe po okusu. Jaz dam lovor, majaron.
Lahko daš noter tudi piksno fižola, proti koncu, ker je le ta že kuhan. Narežeš lahko špeh noter ali daš kranjsko kuhat noter.Ali suha reberca.

V velik lonec narežem veliko čebulo, manjši por, dodam 3,4 stroke česna, na kolobarje narezan korenček (3 večje), pol kile graha (zmrznjenega), 2-3 večje krompirje narezane na drobne kockice, če imam vržem zraven še kako pest stročjega fižola, sol, poper, pol vrečke ješprenja (nekako 1/4 kg). Zalijem s cca 3 l hladne vodo in kuham pol ure. Ugasnem in pustim počivati še kake pol urice. Če imam že predhodno kuhan fižol ali čičeriko, na koncu ko ugasnem dodam še to v lonec. Preden postrežem, nasesekljam še sveži peteršilj (tudi zmrznjen ali posušen je dober). Vodo dodajaš po potrebi, odvisno kako gostega imate radi. Mi jemo vedno brezmesnega in tale nam je zelo dober.

http://kuharija.si/content/ri{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}C4{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}8Det

A vsak dan je treba isto temo?

mladenič sprašuje za ričet, ne za zelenjavno čorbo.

Za recept ne vem, povem pa za lokal, kjer ga strežejo, imajo res dobrega.

Delam približno tako. S tem, da namočim in kuham ješprenj in fižol skupaj (1/4 kg ješprenja in 1/4 kg fižola). Zelenjavo pa očistim, narežem na kocke in dodam nekje na polovici kuhanja. Meni se pač smili posoda (pomivam na roke), zato gledam, da je porabim čim manj. 🙂

New Report

Close