Nujno: prosim za recept za res dober ričet
V velik lonec narežem veliko čebulo, manjši por, dodam 3,4 stroke česna, na kolobarje narezan korenček (3 večje), pol kile graha (zmrznjenega), 2-3 večje krompirje narezane na drobne kockice, če imam vržem zraven še kako pest stročjega fižola, sol, poper, pol vrečke ješprenja (nekako 1/4 kg). Zalijem s cca 3 l hladne vodo in kuham pol ure. Ugasnem in pustim počivati še kake pol urice. Če imam že predhodno kuhan fižol ali čičeriko, na koncu ko ugasnem dodam še to v lonec. Preden postrežem, nasesekljam še sveži peteršilj (tudi zmrznjen ali posušen je dober). Vodo dodajaš po potrebi, odvisno kako gostega imate radi. Mi jemo vedno brezmesnega in tale nam je zelo dober.
http://kuharija.si/content/ri{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}C4{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}8Det