NUJNO RABIM IME ZA MUCKA!! <3
živjo!
pred kakšnim mesecem je naša muca Špelca skotila mladičke in zdej je čas da jim dam ime ampak do sedaj nisem našla še nobenega primernega imena. Prosila bi vas za vaša mnenja kako naj dam muckom ime. Ni važno katerega spola je ime, če ima kdo kakšno idejo bi prosila tudi če bi se našlo kakšno obojespolno ime kot je naprimer Dixie (za samca in samičko).
Hvala že v naprej! L.P
tukaj so angleške (marsikatero tudi v slovenščini dobro zveni): http://www.crazyforkitties.com/names/cfknames.shtml
na mačkah mi je drugače luštno kakšno prefinjeno aristokratsko človeško ime :)) ali pa kakšno pravljično… oz. po kakšnem dobrem liku iz tv-serij, priljubljenem športniku,…
Nas je Peter.
Polonca, Nezha, Hana, Rozi, Mica, Ancha, Kasja, Tasja, Frida, Poldi, Zara (po angleski princesi), Liza, Rubi, Fanchi, Malchi, Tinca, Zoja, Aljona, Alja, Taja, Kira, Sivka, Pika, Sanja, Manca, Diana,
Jari, Ela, Nori, Lia, Mia, Zosja, Zhiva, Ladi, Vila, Rusalka, Kloe, Franca, Reza, Rezi, Taja, Petri, Eva, Sara, Lara, Nika, Greta, Berta, Gabi, Neli, Kara, Maude (Mod), Koko, Chanel, Vanesa, Enja, Katrina,
Evita, Ina, Iza, Kalina, Leona, Marta, Melani, Selena, Vida, Lenka, Barbi, Metka, Cvetka
Za mackona mi je pa Oskar zelo vsec.
Sicer pa se Puh, Brklc, Beno, Karl, Lumpi, Terje, Trik, Tor, Apolo, Noe, Bob, Robi, Cankar, Krpan, Lojz, Tonda, Pepi, Stef, Bumbar, Erik, Vojta, Cvet, Nero, Bart, Tobi, Timi, Tian, Frak, Charlie, Garfield,
Perun, Kresnik, Dewey (po znanem macku, ki je zivel v knjiznici), Zhan, Luka, Stas, Franc, Polde, Henrik, Valter, Artur, Samo, Rihard, Rory, Jush, Kris, Lev, Ollie, Oliver, Viktor, Vik, Igi, Evgen, Zhenja,
Albert, Berti, Stane, Stik, Janko
Glede na moj čuknjen okus in pa to, da je mama muca Špelca in ker se meni zdi zabavno, če imajo živali človeška imena – Josip, Gregor, Ajda, Arlo, Urška, Lučka, Tinka, Metka, Pavle, Poldek … Moji muci, papagajčkom, kanarčkom in psom je bilo ime bodisi po mojih skrivnih simpatijah (npr. Izi, Tomi) ali priljubljenih pevcih ali igralcih (ko sem bila še deklica oziroma najstnica), kasneje pa po junakih mojih priljubljenih romanov (npr. Val, Hans, Irenca, Tonček, Aleksej, Chauchat -izg. Šoša). Imena daš lahko tudi po barvi ali vzorčku kožuščka, ampak ne npr. Belka, ampak npr. Kavica (za črno muco), Marelica (za oranžno), Puma (za črno), Gris (za belo) itd. Pa za muce je hec, če imajo imena po vrstah divjih in/ali velikih mačk – Levček, Serval, Puma, Tiger, Ris …
Pa veliko veselja z mucki, prav zavidam vam, mačji dojenčki so super zabavni:-)
Volite novo stranko. Stranka Fekalnega Razodetja. Za več informacij se obrnite na ustanovne člane: Robi/Julij Cezar/EnaJužna/Vagabund/Šnelca/kokoši/blabla/dxy/Darwin/LUDI/Desperadodajka
Nova minuta. Novi člani. Novi obrazi. Prava anticepilska stranka. #SkupajRastemo
Izredna novica: AKCIJSKE CENE ČRNEGA PETKA – kg svežega antibiotičnega samo 20 eur.