nujno – stonoga!!!!
:)) oh, ti mestno dete……
Mene bi pa bolj skrbelo, kako je ta stonoga zašla v tvoje stanovanje? Mogoče jo je v kljunu prinesla kakšna štorklja, ki je izgubila stik s svojo jato, zdaj začasno gnezdi na tvojem balkonu in bo z vsemi zobmi (tako se reče!) branila svoj naraščaj pred tabo?
Ali pa vampirski netopirji, ki so se s kakšno trgovsko ladjo iz Amerike prešvercali v Evropo in se vtihotapili v odzračevalni jašek v vašem bloku, ja, ja, tisto škrebljanje, ki ga včasih slišiš ponoči, ko sosedje nehajo premikati pohištvo in naganjati otroke v posteljo….?
Ali pa so tole stonogo, ki jo zdajle iščeš pod sedežno, njene števiiilne tovarišice, varno skrite za rešetko pod hladilnikom, samo poslale v izvidnico, da jim poroča, kam bodo opolnoči hodile na toplo malico?
To bi mene skrbelo, ja…takle naravni boj za preživetje v drugem nadstropju mestne stolpnice….
Za vsak slučaj si dobro si oglej evakuacijski načrt spodaj v veži…za kakšno nočno paniko mislim
ne preostane ti drugega kot to, da vzameš v roke karton, lesene paličice in lepilo ter zgradiš eno mini brunarico, v kateri bo ta stonoga nadalje prebivala, če pa ne bo plačevala najemnine jo pa lahko mirne volje z brunarico vred odneseš iz stanovanja v naravo, še hvaležna ti bo, edino pozimi ji v brunarico napelji še centralno kurjavo in elektriko in internet, da bo lahko gledala televizijo ter surfala po netu ali čvekala s tabo po monu.
:)) oh, ti mestno dete……
Mene bi pa bolj skrbelo, kako je ta stonoga zašla v tvoje stanovanje? Mogoče jo je v kljunu prinesla kakšna štorklja, ki je izgubila stik s svojo jato, zdaj začasno gnezdi na tvojem balkonu in bo z vsemi zobmi (tako se reče!) branila svoj naraščaj pred tabo?
Ali pa vampirski netopirji, ki so se s kakšno trgovsko ladjo iz Amerike prešvercali v Evropo in se vtihotapili v odzračevalni jašek v vašem bloku, ja, ja, tisto škrebljanje, ki ga včasih slišiš ponoči, ko sosedje nehajo premikati pohištvo in naganjati otroke v posteljo….?
Ali pa so tole stonogo, ki jo zdajle iščeš pod sedežno, njene števiiilne tovarišice, varno skrite za rešetko pod hladilnikom, samo poslale v izvidnico, da jim poroča, kam bodo opolnoči hodile na toplo malico?
To bi mene skrbelo, ja…takle naravni boj za preživetje v drugem nadstropju mestne stolpnice….
Za vsak slučaj si dobro si oglej evakuacijski načrt spodaj v veži…za kakšno nočno paniko mislim :)[/quote]
Kako je prišla gor? Po moje je splezala po steni, kako pa ostale živali pridejo? Škorpijoni, pajki, tudi miš je bila enkrat pred leti. Nismo v strogem mestu. Pred oknom imam drevo, veje čisto blizu okna, in lahko včasih opazujem veverice, drugič spet detla, ki trka po deblu. Lepo je.
Me malo hecaš, ampak nisi mi pomagala….ali stonoga preživi padec iz drugega nadstropja?
Vem, da je tole pozen odgovor, ampak vsaj nič bolj nekoristen ne bo kot drugi doslej…
Če znaš angleško, bo najbolje, da pogledaš na kakega od premnogih forumov in spletnih strani, kjer strokovnjaki in drugi ljudje izčrpno odgovarjajo na podobna vprašanja. Išči s “centipede” in/ali “millipede”. (Za še hitrejše iskanje mogoče “how to get rid of centipedes”.)
Slovenski internet je glede tega – in glede marsičesa – neuporaben, prava slika tega (žal!) klavrnega naroda in njegove še bolj klavrne samopodobe.
P.S. Noro7… ubij se kar sam(a). Jaz bi se mogoče tudi na tvojem mestu.