Najdi forum

Nujno!!

Pozdravljeni!

Pred meseci sem si kupila temno modro jeans jakno, pred kratkim pa še enako krilo. Problem je sledeč: Jakno sem med tem časom že večkrat oprala, krilo tudi, vendar še vedno ne tolikokrat kot jakno. Jeans na jakni je zato že malo zbledel, krilo pa je še kot novo. Želim pa imeti enak odtenek jeansa na obeh oblačilih.

Ima kdo kakšno idejo, kako naj to dosežem? Je nujno; potrebujem do sobote!!

Hvala!

Jaz ne vem, edino kar mi pade na pamet, da krilo opereš na roke ene parkrat z močnim detergentm – pa ne kakšnim, ki ohranja barve…. Če boš prala v stroju s takim det. bojo izgubile barvo tudi druge reči….

lp, upam, da bo kaj ratalo,pa fino se mej v soboto.

Oboje namoči skupaj z detergentom v zeeeeeelo vročo vodo in pusti vsaj eno uro. Svetlejša stvar se bo obarvala.

Daj v pralni stroj in na 90 stopinj… tako kot se pere belo perilo. Pa detergent kot so ti ga predlagale.. pa ne z drugimi oblačili (belimi) ker se ti lahko pobarvajo..

Ce bi imela vec casa, bi lahko sla v trgovino s Hobby programom, kupila barvo za jeans in oboje skupaj pobarvala v pralem stroju…..drugace pa bo verjetno se najboljsa varianta od Sister.

Zahvaljujem se vam za predloge, odločila pa sem se za tistega, ki ga je svetovala Sister.

Torej: V 10 litrov vrele vode + detergent za temna oblačila sem za eno uro dala krilo in jakno. Kasneje sem dala oblačila še v pralni stroj na izpiranje. Končni rezultat je bil takšen, kot sem želela.

Hvala še enkrat, še posebej pa Sister!!

New Report

Close