Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek OB TEM ME JE ZMRAZILO ….

OB TEM ME JE ZMRAZILO ….

….. in me streslo ……
——————————————————–
PRETEPENE ŽENSKE IN NEMI TELEFONI

Pretepena ženska, ki se v soboto ob treh zjutraj zateče na urgenco, ne ve, na koga naj se obrne, da bi stopila iz kroga domačega nasilja. Ženski, ki vrsto let prenaša udarce in žalitve, ki je sčasoma izgubila še zadnjo trohico samozavesti in samospoštovanja in zato ne zmore in ne zna drugega, kot da celi rane po telesu, ne preostane drugega, kot da se vrne domov. Kako naj ve, da bi ji v ženski svetovalnici tisto noč lahko ponudili streho nad glavo? Da bi se potem morda lahko zatekla v katero od varnih hiš. In da bi ji nenazadnje policisti in tožilci pomagali sestaviti prijavo, če bi se odločila, da je bil zadnji udarec kaplja čez rob?

Če ni v zadnjih dneh prebirala časopisov ali gledala televizije, najverjetneje ne ve, da se bodo danes končali še eni mednarodni dnevi boja proti nasilju nad ženskami…

Sonja Merljak

(več pa je v časopisu Delo!)

——————————————————————-

Le kako je mogoče, da še dandanes živijo ljudje – zveri, ki svojo moč in voljo, ah, pravzaprav svojo nemoč in egoistično-egocentrične skrivljene želje in potrebe ter popačeno miselnost o premoči izražajo na najbolj brutalen način …. na način izživljanja človeka na človeku. Še vedno se v človeku vzbudi gnus, jeza, nerazumevanje, žalost, na koncu koncev pa tista tiha predanost v nemoči, ki jo začuti ob takih in podobnih dejanjih.

Šla bi k sleherni taki ženski, ki mora izkusiti moč “nadmočnega” in “močnejšega” na svoji koži, jo potegnila ven iz tega pekla in …..in……in….. ah, in tudi pri meni ostaja ta gola nemoč in tista tema, iz katere ponavadi redko kdo najde tisti res pravi izhod.

Le kako morejo ljudje dandanes, v današnjem času, ko je življenje resnično kdaj pa kdaj tako zelo težko, že zaradi napredka tako v tehnologiji, kot na socialnem področju, ko nimamo dovolj časa posvečati se drug drugemu in izmenjati vsaj besedo ali dve ki bi nam olajšala bremena, izkazovati vso svojo popačenost v dvigu roke nad nekom, ki naj bi nam stal ob strani in bil naša opora? Le kako?? Vem, da ima dr. Rugelj o slovenski ženski drugačno mišljenje, kot ga imam jaz in še prenekateri Slovenec, pa kljub temu se kdaj pa kdaj vprašam: zakaj? čemu? kaj le ima kdo od tega? Vem, da na vsa ta vprašanja nikoli ne bom dobila pravih odgovorov, ker jih je preveč: toliko je odgovorov, kolikor je trpinčenih žena in otrok. In toliko je odgovorov, ki znova in znova spodbujajo druga vprašanja, pa spet in spet nerazumljivosti ….in krog se vrti, v njem pa ostajata ONA in ON! On močan, nadmočen, vihteč svoj meč pravice in resnice, ona upognjena, žaljena, trpinčena …. vse za … KAJ ???

Mariči --------------------------------------------------------------- Danes sem kradla čas. Ne počutim se krive. Srečna sem, ker to še znam. (po R.Kerševanu)

Hm , ja .
Pretresljiva tema ! Marsikdo se ob tem čanku zamisli in reče : Jaz tega ne bi dovolil-a niti minute. Seveda ima prav. Samo sej ne vem če prav razmišljam , vendar tako rečejo le tisti , ki nekako takega življenja ali ne poznajo ali si ga ne morejo niti predstavljati.
Kaj vse stoji za tem ,da ženska prenaša udarce , pa tudi psihično nasilje , ki je na nek način enako fizičnemu v smislu oziroma razliki , da je pri tem poškodovana duša , um in telo nasploh , kar posledično izzove bolezen ?
Nemalokrat finančno stanje posameznika , ki je žal ključna rešitev do bega iz obupne situcaije v kateri se ta oseba znajde. Nedvoumno je , da so to izredno hude stvari , da se jih ne da reševati na horuk pa četudi bi kdo to naredil na hitro. Pa je potem vprašanje , kaj se lahko še zgodi osebi , ki je že tako ali tako popolnoma zlomljena in na psu ..z vsem ):
Varne hiše odpirajo vrata za dva meseca mladim mamicam z otroci , kjer najdejo svoj mir in se odločajo kako dalje..
Ženski krizni center je ustanova , kjer dejanskp človeku stojijo ob strani do konca vpeljanega postopka , žal pa nimajo možnosti nuditi strehe nad glavo. Samo to je tko..to je osnovno..ko enkrat prideš do tega , potem spelješ vse ostalo tudi sam. Tko jaz mislim , se pravi vse je na teh ubogih človeških dušah..
In ja ZAKAJ , to je dobro vprašanje…
Kaj misliš Mariči glej tole…če bi danes bila možnost pa bi razdelili tem mamam stanovanja , ( veliko njih jih ima že svojega samo…) koliko le teh bi našlo svoj ZATO in PIKA..in bi šle..lepšemu boljšemu življenju nasproti.

veš mariči ko bi le blo več takih kot si ti***

Zajček, ko bi bilo več takih, kot sem jaz,
bi se še bolj pljuvalo, še bolj gnoj kidalo,
še več slabih misli imelo, še več ragujev skuhalo,
skratka …. skratka, nima smila govoriti o tem !

In še več bi bilo …… hm, he, he, he, izkoriščanja
“človeka po človeku”! Bemu vraga, kje sem pa jaz
to že enkrat slišala ?????
Dej mal pomagi, a smo se pri verouku o tem učili,
ali pa sem to slišala pri …. e….. samoupravljanju
s temelji marksizma ?????

Limam ti cmoka, pa ne enega, limam ti jih cel koš !
In ko pridem tja na barje, pa to bo prav kmalu, saj
se bliža ena obletnica naša, ne de?, pa ti jih prlimam
tolk, da ……. da………da…………da………. te bo na r’t
posedl!

Mariči --------------------------------------------------------------- Danes sem kradla čas. Ne počutim se krive. Srečna sem, ker to še znam. (po R.Kerševanu)

Ne razumem in tudi razumeti se ne da nasilnih moških,ki
pod krinko,”tega naj nihče ne loči”,”vse dni svojega življenja,v
dobrem in hudem….”,za zaprtimi vrati svojega doma postanejo
tisto slabo v življenju svoje žene. Žene !
Toliko o obljubah zaljubljenih.
Sprašujem se pa,kje so ženske z valjarjem v rokah?Kaj so res
le v šalah tako narisane za malo samozavesti ?
Ali pa jih nekaj le je tudi takih…,druga skrajnost v zakonu.
Koliko ljubezni ali strahu,potrpljenja je potrebno,da odrasel
človek prenaša fizično nasilje ljubljene osebe,pa ji še in še
in leta in leta morda,kuha jetranjo kavo….
Eh,jaz marsičesa ne razumem,res je.
…ko bom velika,bom imela ogromen hotel,s tisočerimi sobanami
za vse,ki si želijo le malo miru in prijateljstva.

Mariči !!!

Koliko bi jih šlo?
Kar bi v njih pač zmagalo,kar je v njihovem življenju s njim večje,a ne???
Ali še vedno prevlada ljubezen do človeka s katerim živi,ali…?????
Ne vem,si ne predstavljam fizičnega obračunavanja med
zakonci.Če ljubezen pač mine,jo klofute prav gotovo ne
prikličejo nazaj,a ne?Je kriv vedno le alkohol,pa dedci ne
razmišljajo niti do konca svojega nosu tedaj,ali kaj…?
Poskušam,razumela pa menda res ne bom nikoli.
Mogoče….imam srečo,a ne .

Lep,lep,lep,lep dan zajček ZZZZAAAAAAAAJJJČČKAAAAASSSTTIIIIIIIIIIIIIIII !

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!
Barje čaka !!!!!!!!!,čaka nas inu vse ljudi dobre volje,a ne !
“vse ljudi dobre volje”,to je pa iz enega od Evangelijev.

Jodljuuuuuuuuuuuuuuuuuuhhuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!

yap imaš srečo…
Pamet bi rekla :)) resnično..

aja a veš še huje je , kadar nasilju ne botruje niti alkohol potem pomeni da je nasilnež resnično idiott..

hehe na en zajčkast cmokec ****

Mariči , Nioba, sej se vama je overloudalo:))))))))
hehe jeeeeeeee komi čakam………

Ta zadnji stavek ( hotel s sobanami me je tko ganil ) .
Človek bi verjetno usekal z valjarjem sam ku ne bi za to odgovarjal pol:)))za rešetkam.

škrat gre hitr kupit valjar:)))))))))

mislim ma bi blo super ke bi niobči
mela hotlečič s tolkm sobam,

škrat bi pršou pomagat – poli bi
pa zrihtal en ornk štalo ne de;-)

zajč Muj na fedrih!

New Report

Close