Občina bi invalidu odkupila dom, a ne po tržni ceni
Si predstavljate, da vas vržejo iz hiše, ki ste jo sami zgradili (mama, fotr) in obnovili (sin)?
Sory niso oni nic zidali ker gre za staro hišo iz 1800. V YU so jo zasedli. Gospod si je že od leta 2019 ogledal vec kot 40 stanovanj pa mu nic ni vsec. Obcina ima prav da ga razlastini. Tako bi morali tudi v primetu UKC MB na Masarikovi. Ponudbe so realne. Taksen invalid kot je on so pa v večini vsi delovni ljudje.
Anonimno 8217, 06.06.2025 ob 12:18
Sory niso oni nic zidali ker gre za staro hišo iz 1800. V YU so jo zasedli. Gospod si je že od leta 2019 ogledal vec kot 40 stanovanj pa mu nic ni vsec. Obcina ima prav da ga razlastini. Tako bi morali tudi v primetu UKC MB na Masarikovi. Ponudbe so realne. Taksen invalid kot je on so pa v večini vsi delovni ljudje.
In kaj potem? Če je njegovo, je njegovo. Še na kitajskem je lastnina svetinja. Zakaj nikoli ne jemljejo zemlje premožnim, ampak jim še črne gradnje legalizirajo? Čudno kako to deluje.
To se je dogajalo v komunizmu, ko so lastnikom odvzeli lastnino, temu se reče prihvatizacija, ko si država želi prilastiti kar ni njeno. Vse želijo pobrati ljudem, ki so s težkim delom in odpovedovanjem, varčevanjem zaslužili tekom let. To je preprosto kraja države, kar se odraža v visokih in številčnih davkih, tisti, ki jih plačujemo to občutimo, razliko med prejšnjo vlado in trenutno vlado na oblasti. Zelo se čuti vpliv skrajne levice in vse skupaj je daleč od sociale, gre bolj za turbo kapitalizem, čeprav so obljubljali več sociale ljudem.
400 000 bedakov na 470 000 podlage, 06.06.2025 ob 13:49
Če država trdi da je 215 000 naj bo toliko zakaj manj, naje se občina in država zmenita kdo bo dodal razliko, za transferje bodo uporabljali namišljeno visoko ceno, naj jo še plačajo po tej ceni !
cela hiša je toliko ocenjena, on ima samo stanovanje notri, se pravi, polovico hiše. A to ste sami debili tukaj, da ne znate osnov prebrat?
na lokacija, 06.06.2025 ob 13:23
Na lokacija.si ima ceno 215k
Drzava je nepremicnino ocenila toliko, ok.
Je res tudi trzno toliko vredna? Bi jo na trgu lahko drazje prodali?
Druga stvar, gre za dom nekoga. Bi vi prodali svoj Dom po ceni gursa?
Jaz ne bi!
Meni je moje stanovanje vsec, ceprav je staro, blok je zelo kvalitetno grajen in lokacija mi je odlicna.
Da mi nekdo vzame moj dom, cena vsaj x2.
Potem so tu se stroski selitve, novega pohistva, vsaj kuhinja nova, ker stara verjetno ne pase v drug prostor in vprasanje kako z drugim pohistvom, torej na ceno je potrebno pristeti se vse te stroske.
Plus cas! Za selitev potrebujes veliko casa, od pakiranja do izbiranja in nakupa novega pohistva.
Ce je trzna cena 200k, jaz pod 500k ne bi prodala.
Ti ljudje imajo prav! Ce drzava hoce njihov dom, naj to tudi placa!
Torej naj mu občina plača 215 000.
Dajte razumeti, da je treba ob odvzemu nepremičnine dati lastnikom možnost, da kupi primerljive kvadrate, ki se prodajajo. Nima veze, ali gre za rušenje nove ali stare zgradbe, bistvo je v tem, da je človeku odvzet dom, nastanitev in zato je potrebno odvzete kvadrate ovrednoti tako, da bo lastnik lahko kupil primerljivo nepremičnino.
Če je tale luzer imel od znotraj prenovljeno in urejeno bajturino, do katere je lahko dostopal in v njej živel, mora občina ponuditi primerljivo nepremičnino in ne nekega brloga v 3 štuku, ali neke polovične kvadrate ali pa prostore, v katere je potrebno vložiti še 50 jurjev da so spodobni za bivanje. Jebiga.
jaz bi, 06.06.2025 ob 17:49
Bi vi prodali svoj Dom po ceni gursa?
________
Jaz takoj. Ker bi lahko po tržni ceni (primerjam po oglasih) kupila novejše in večje stanovanje v isti soseski, pa še za opremo bi kaj ostalo.
Razumem pa, kaj si hotela povedati.
No, jaz pa ne. Okoliške bajte se prodajajo po 700 000 ali več… in tudi SE prodajo za tak denar, čeprav je Gurs ocenil bajte nižje. Medtem ko se stanovanja v taistih etažiranih bajtah ne prodajajo za tak denar, kot ga je ocenil GURS. Se prodajo za pol manj. Zdaj pa bodi pameten. Odvisno od primera do primera!
jaz pa ne, 06.06.2025 ob 20:20
No, jaz pa ne. Okoliške bajte se prodajajo po 700 000 ali več… in tudi SE prodajo za tak denar, čeprav je Gurs ocenil bajte nižje. Medtem ko se stanovanja v taistih etažiranih bajtah ne prodajajo za tak denar, kot ga je ocenil GURS. Se prodajo za pol manj. Zdaj pa bodi pameten. Odvisno od primera do primera!
Saj sem napisala “jaz bi…” in tudi zakaj. Nisem pisala o nekih bajtah bohvekje po nevemkakšni ceni, ampak čisto konkreten primer.