občina bi kupila
Ker nepremičninski forum ni tako “živ”, sprašujem še tukaj:
Občina, oziroma v njenem imenu neka agencija, bi odkupila nekaj naše zemlje, ker bodo gradili neko obrtno cono. Kako zgleda, ko se pride njihov predstavnik pogajat? Pove ceno, ti pa rečeš, premalo, pa da malo višjo ceno, ti pa bi še več…? Ali pač ima eno zabetonirano ceno, ki mu jo je naračunal kak cenilec?
Vsakega nasveta bom zelo vesela.
Po moje moraš tudi ti vedeti koliko bi želela za tisti kos zemlje. Sama se najprej pozanimaj koliko bi lahko iztržila za zemljo, potem pa se malo pogajaj. Mislim, da pretiravanje nikoli ne škodi, vendar mora biti v mejah razumnega. Kako se pa občinski veljaki pogajajo pa nimam pojma. To ti bo napisal kod, ki je z njimi že imel bližnje srečanje.
lp
kot je rekla Kitty, občina vedno ponudi najmanj, tudi pri nas je bilo tako da je občina od nas odkupila zemljo (šlo se je za cesto) in so zelo mal ponudili, mi smo dali pa malo pre-visoko ceno in smo se nekje na sredini našli.. res pa da je bil od mojga prijatelja oče geodet, sosed je pa odvetnik tko da smo se pri teh dveh mal okvirno pozanimali kako pa kaj..