Obdarovanje otrok v podjetju
V tako zaničevani privilegirani JU starši dobijo bone za otroka do 10. leta, če me spomin ne vara (jih že nekaj let ne dobimo več), v moji gospodarski družbi pa so letos obdarovanje ukinili, moji so ga itak zamudili, ker so bili ob uvedbi že preveliki. Torej tako ali tako smo ga imeli samo nekaj let, prej pa ne (ni bilo dovolj otrok – ravno ko so bili moji majhni, šment).
Zneska se ne spomnim.
Verjetno je 42 evrov najvišji še davčno priznani strošek za te namene.
Sem v JU in imamo organiziranega dedka mraza po sistemu, da v avlo pride “dedek mraz”, ki razdeli darila, ki smo jih sami kupili. Glede na to koliko je prijavljenih otrok se med udeležene razdelijo stroški najema dedka mraza.In največkrat odpade, ker nihče ni pripravljen kupiti darila v službi + doma in še prispevati ca. 5e zato da dedek mraz razdeli darila, brez kakšne posebne predstave itd.
Imamo pa obdarovanje preko sindikata v vrednosti se mi zdi da 35 eur. Velja samo za otroke do 6 leta starosti.
Pri partnerju, ki dela v gospodarstvu dobijo bone za neko trgovino v vrednosti 20 eur kjer naj bi kupili darila in jih prinesli v službo da jih razdeli dedek mraz otrokom.