Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Obdarovanje otrok v podjetju

Obdarovanje otrok v podjetju

Berem, da zakon dovoljuje darila za otroke do višine 42 eur do starosti 15 let. V našem podjetju pravijo, da je do starosti 10 let. V katerem aktu bi bilo to zapisano? Pri nas deli sindikat. Hvala

Potem najbrž v aktu vašega sindikata.

Zalpn dovoljuje eno, ampak v podjetju (ali sindikatu) so se odločili, da obdarujejo le otroke do 10 let. tako pač je.

Ženska, zakon DOVOLJUJE, ne pa predpisuje.
Preberi si statut vašega sindikata!

Ne morem verjeti, da se kateri od mam lahko zdi nepravično, da sonček od 11+let ne dobi darila Dedka mraza.
In tudi na morebitno predstavo z obdaritvijo ne more, šmrc!

V tako zaničevani privilegirani JU starši dobijo bone za otroka do 10. leta, če me spomin ne vara (jih že nekaj let ne dobimo več), v moji gospodarski družbi pa so letos obdarovanje ukinili, moji so ga itak zamudili, ker so bili ob uvedbi že preveliki. Torej tako ali tako smo ga imeli samo nekaj let, prej pa ne (ni bilo dovolj otrok – ravno ko so bili moji majhni, šment).
Zneska se ne spomnim.
Verjetno je 42 evrov najvišji še davčno priznani strošek za te namene.

NImam pojma, kako je po zakonu, pri nas dobijo do 15. leta po 40 EUR.

Pri nas dobivajo samo otroci od 2 do 7 let.

Sem v JU pa ne dobimo nič za otroke. Niti za nas ni nič.

Naši otroci pri 15 letih več ne verjamejo v dedka mraza

Dovoljeno je vse … tudi darila po 100€.

Neobdavčeno (!) pa DURS dovoljuje do 42 € otrokom do 15 let.

Še ena luknja. Torej predvidevam da v podjetju kjer otrok ne obdarujejo, si lastniki sami potalajo tista darila. Več ko imajo delavci otrok, več daril si direktorček in njegovi otroci lahko privoščijo.

Pri 15 letih mularija danes veselo seksa, ti pa se pocutis uzaljeno, ker ne dobijo darila za dedka mraza… C’mon

Zakaj pa ti nisi direktorček? Ker si preveč lena? Ker si nesposobna?

LASTNIKI so lahko privoščijo tudi 50x višjo plačo, kot je najnižja v podjetju in se jim ni potrebno ukvarjati s takim (za njih) drobižem… zato pa so lastniki.

To je interna zadeva, ki je odvisna od posameznega podjetja do kater starosti bo obdarovalo otroke. Glede na krizo je tega vse manj. Mi smo dobili bone za 40 eur. Ne vem pa do katerega leta.

Sem v JU in imamo organiziranega dedka mraza po sistemu, da v avlo pride “dedek mraz”, ki razdeli darila, ki smo jih sami kupili. Glede na to koliko je prijavljenih otrok se med udeležene razdelijo stroški najema dedka mraza.In največkrat odpade, ker nihče ni pripravljen kupiti darila v službi + doma in še prispevati ca. 5e zato da dedek mraz razdeli darila, brez kakšne posebne predstave itd.

Imamo pa obdarovanje preko sindikata v vrednosti se mi zdi da 35 eur. Velja samo za otroke do 6 leta starosti.

Pri partnerju, ki dela v gospodarstvu dobijo bone za neko trgovino v vrednosti 20 eur kjer naj bi kupili darila in jih prinesli v službo da jih razdeli dedek mraz otrokom.

New Report

Close