obdelava fotografij
Ali mi zna kdo povedati kateri je najboljši program trenutno na tržišču za obdelavo fotografij?
Zanima me tudi kje bi dobila kakšen program, ki bi mi fotografijo spremenil v samo dve barvi, črno in belo?
Lep pozdrav
N.
Meni je bil všeč PhotoDraw. Tudi Photo Paint (Corel Draw) je enostaven za uporabo.
Fotografijo pa lahko spremeniš z vsakim programom, ki ima editor slik (Word, Excel …).
Klikneš “Format picture”/”Picture” – “Image Control” – “Color” (automatic, grayscale, black & white, washout).
Ne vem kako so ti ukazi prevedeni v slovenščino.
Upam, da sem ti kaj pomagala in SREČNO!
Nataša
Vsi programi, kar jih jaz poznam ti spremenijo fotografijo v črno belo, seveda, ampak je vedno prisotna tudi siva barva.
Jaz pa bi potrebovala res samo dve barvi.
Paint Shop Pro zna vse to in še mnogo več, pa še zastonj je. Uporabiš lahko funkcijo Colors –> “decrease colors depth” in izbereš 2.
… uf, psp, slišati je to kar iščem, pa ne vem, kje naj to najdem, mi lahko poveš malo bolj konkretno.
Poskusi na njihovi strani s “Try Paint Shop Pro 7” verzijo (ostalo je za kupit, se pa dobijo tudi crack verzije). Izpolnis nekaj podatkov in potegnes dol cca. 31 MB.
Že od nekdaj je PSP (skoraj) vse kar rabiš.
Če rečeš, da želiš Black & White, potem nimaš sivih odtenkov. Z Grayscale pa so odtenki sivine!
Nataša
Jaz uporabljam Photoshop 6.0, ampak mislim, da ima večina programov za urejanje slik podobno funkcijo: jaz bi tako naredil, spremenil v grayscale, povečal kontrast in na koncu uporabil funkcijo posterize in izbral dva nivoja (level).
Upam tudi da veš, da je za shranjevanje tovrstne slike potem GIF dosti bolj primeren od JPG. Seveda je pa primerno obdržati sliko še v nekompresiranem formatu za nadaljno obdelavo.
Forum je zaprt za komentiranje.