Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek obhajilo – konfeti

obhajilo – konfeti

moja zvezdica bo pa šla maja k svetemu obhajilu. navada je, da se povabljencem v spomin razdeli konfetke v lepih škatlicah in z datumom… ampak, a obstaja kaj bolj originalnega od tega? da bo ravno tako v spomin, ampak ne ravno konfetki… 🙁

Najbolj primerni so konfeti.Nisem še nikjer zasledila,da dajo kej drugega.

A lahko razložiš? Jaz nimam pojma o konfetih. Kje se jih kupi? Mi imamo namreč tudi obhajilo letos. Kaj pa, če ji daš knjigo s posvetilom ali pa nakit z vgraviranim posvetilom?

Konfeti so mišljeni za povabljence, ne za prvoobhajanko. Tudi mi imamo letos maja prvoobhajanca, vendar pri nas niso v navadi nobeni konfeti (hvala bogu). Mi gremo skupaj k maši, nato pa na nekam na kosilo.

To je primorska navada ob porokah, ki izvira iz Italije. Mandeljni obliti s sladkorjem, ki se za spomin razdelijo med svate. Konfeti tako ponazarjajo zakon. Včasih so rekli, da je zakon križ z medom namazan. Ko se med poliže, ostane trda in včasih malo grenka stvarnost.. Mandelj je namreč trd in trpek. Tako, da mislim, konfeti nimajo kaj dosti zveze s prvim obhajilom.
No, če se komu zdi tako prav pa tudi dobro.
LP

Tudi mene zanima kaj boste potem dali za birmo in kaj šele za poroko za spomin. Haloooo? Pa brez zamere, ampak bistvo vsega tega je čisto drugje, če pa že sprašuješ, kaj bi bilo bolj primerno za spomin, bi se pa jaz odločila za eno “gasilsko” sliko vseh povabljenih s prvoobhajanko, potem pa lahko (digitalno) sliko še malo olepšaš- narediš videz okvirja, dodaš kakšne okraske ali rožice, napišeš datum in lahko dodaš še kratko zahvalo. Bo ceneje, predvsem pa bolj “domač” spominček.

Konfeti se dajo za spomin ob krstu, obhajili, birmi in poroki. Zame je lepa pozornost za povabljence, ni pretirano drago in lepo.

Ko sva se poročila sva svatom dala konfete.
Ko smo krstili smo povabljencem dali konfete.
Pri obhajilu bomo dali konfete.
Pri birmi bomo dali konfete.

Zakaj bi morali vedno več in več.

Mi je pa zelo všeč ideja s fotografijo in zahvalo. Mogoče bomo zraven konfetov dal še to.

New Report

Close