Najdi forum

Splash Forum ‘Teorije zarote’ Običajen prehlad: Etiologija, preprečevanje in zdravljenje

Običajen prehlad: Etiologija, preprečevanje in zdravljenje

Gradivo za Sekcijo za industrijsko higieno Ameriškega združenja za javno zdravje na šestinpetdesetem
letnem srečanju v Cincinnatiju, O., 19. oktobra 1927.
Odsotnost z dela zaradi bolezni v vseh panogah je resen gospodarski problem. V nedavnem poročilu družbe
Boston Edison Company za obdobje desetih let je bila letna odsotnost z dela zaradi bolezni 8,9 koledarskih dni
za moške in 14 dni za ženske. Med moškimi je bolezen povzročila 12-krat več odsotnosti z dela kot nesreče. Pri
ženskah je bilo to razmerje 171 proti 1. Bolezni dihal so povzročile skoraj polovico vseh dni odsotnosti z dela pri
moških. Štirje od desetih moških so bili med letom odsotni zaradi “navadnih prehladov”, medtem ko je bilo to
število še višje pri ženskah, in sicer 7 od 10. Moški so tako izostali z dela zaradi prehlada 1,4 dneva na leto,
ženske pa 2,1 dneva na leto.
Na podlagi teh ocen znaša gospodarska izguba zaradi prehladov v vseh panogah Združenih držav Amerike več
milijonov dolarjev. Z upoštevanjem izgube zaradi zmanjšanja učinkovitosti, zmanjšanja proizvodnje in dodatnih
izdatkov za invalide, pa je skupna vsota ogromna. V civiliziranem svetu tako nobena medicinska tema ni bolj
zanimiva od “prehlada”. Med domorodci na jugozahodu sem preživel mnogo let in se prepričal, da so prehladi,
kot jih poznamo, plod civilizacije. Laiki uporabljajo izraz “prehlad” za številne bolezni, ki jih tudi zdravniki ne ločijo
od ostalih bolezni, kot so: akutna koriza, rinitis, vnetje žrela, laringitis, bronhitis, gripa in včasih tonzilitis.
SKROMNO RAZISKOVALNO DELO
Na področju etiologije prehladov je bilo opravljenega zelo malo raziskovalnega dela. Izjema so poskusi, da se
dokaže teorije, da je prehlad posledica primarne okužbe z eno ali več vrstami bakterij, oziroma, da je posledicaokužbe z virusom, ki ga je mogoče filtrirati. Pomanjkanje raziskovalnega dela je posledica dejstva, da se prehlad
običajno šteje za precej nepomembno zadevo, ki se ne odziva zlahka na zdravljenje, ampak poteka po naravni
poti. Ne moremo pa mimo navidezne gospodarske nepomembnosti prehlada, saj statistični podatki kažejo, da je
približno 45 % odsotnosti z dela v večini naših velikih industrijskih panog posledica prehlada ali njegovih posledic.
Kadar pa prehlad ne povzroči odsotnosti z dela, pomembno vpliva na učinkovitost osebe in s tem povzroča veliko
gospodarsko izgubo.
Danes je sprejeta opredelitev “prehlada” kot “akutna okužba nosu in žrela ali zgornjih dihalnih poti”. Vendar pa do
sedaj še nihče ni uspel dokazati, da je katera koli od številnih vrst bakterij, ki običajno naseljujejo nosno, ustno in
žrelno votlino, vzrok prehlada, niti ni bilo dokončno dokazano, da je skupina bakterij odgovorna za simptome, ki
jih imenujemo “prehlad”. Infekcijski izvor prehlada je le nedokazana teorija, ki temelji na napačni predpostavki, saj
so v zgodnjih fazah prehlada izločki iz nosu vedno sterilni, organizmi, ki jih običajno obravnavamo kot
povzročitelje, so pa le sekundarni vsiljivci v poznejših fazah bolezni.
Mednarodni medicinski zbornik tako januar ja 1927, navaja:

/ https://gustirnagusti.files.wordpress.com/2020/05/obicajen-prehlad-pregledano11.pdf /

photo_2023-01-14_12-48-37

Če verjamete, da sta prehlad ali gripa nalezljiva, mi pokažite svoj najboljši znanstveni dokaz. Položimo vse karte na mizo. Lahko vam pokažem 50 različnih poskusov, dokumentiranih v znanstveni literaturi, pri katerih zdravniki niso mogli povzročiti bolezni zdravih ljudi tako, da so jih izpostavili telesnim izločkom ljudi, obolelih za navadnim prehladom ali gripo. Če menite, da sta prehlad ali gripa nalezljiva, me samo opozorite na en nadzorovan poskus pri ljudeh, kjer je zdrava oseba izpostavljena izoliranemu virusu in zboli. Pokažite mi en papir in zanikal bom vse, kar sem kdaj rekel o tej zadevi. Začel bom s tem dokumentom (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1580443/), ki ga je Volney Cheney M.D. objavil v American Journal of Public Health and the Nation’s Health. Ti si na vrsti!

/ https://gustirnagusti.wordpress.com/2023/01/14/polozimo-vse-karte-na-mizo/ /

Odgovor na objavo uporabnika
ludikonj, 15.01.2023 ob 18:27

photo_2023-01-14_12-48-37

Če verjamete, da sta prehlad ali gripa nalezljiva, mi pokažite svoj najboljši znanstveni dokaz. Položimo vse karte na mizo. Lahko vam pokažem 50 različnih poskusov, dokumentiranih v znanstveni literaturi, pri katerih zdravniki niso mogli povzročiti bolezni zdravih ljudi tako, da so jih izpostavili telesnim izločkom ljudi, obolelih za navadnim prehladom ali gripo. Če menite, da sta prehlad ali gripa nalezljiva, me samo opozorite na en nadzorovan poskus pri ljudeh, kjer je zdrava oseba izpostavljena izoliranemu virusu in zboli. Pokažite mi en papir in zanikal bom vse, kar sem kdaj rekel o tej zadevi. Začel bom s tem dokumentom (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1580443/), ki ga je Volney Cheney M.D. objavil v American Journal of Public Health and the Nation’s Health. Ti si na vrsti!

/ https://gustirnagusti.wordpress.com/2023/01/14/polozimo-vse-karte-na-mizo/ /

Nihče nima nek znanstven papir ?

Toliko o tem.

Fl5tf-u-WAAEFyha

Anita Petek

Če menite, da sta prehlad ali gripa nalezljiva, me samo opozorite na en nadzorovan poskus pri ljudeh, kjer je zdrava oseba izpostavljena izoliranemu virusu in zboli. Pokažite mi en papir in zanikal bom vse, kar sem kdaj rekel o tej zadevi

….čakam……

verjetno bom umrl čakajoč na dokaz…

čakam….

ludikonj, 19.01.2023 ob 10:47

čakam….

jaz tudi dvomim o tem, predvsem zato, ker kar velja za mene, velja za drugega in poznam mnogo primerov, se pogovarjamo v družbi, kako 5 članska družina ima samo eden prehlad drugi pa ne, spet drugje sta dva bolna 3 pa ne. Ampak LUDI kaj pa povzroča potem te bolezni?

cnc0, 19.01.2023 ob 11:48

jaz tudi dvomim o tem, predvsem zato, ker kar velja za mene, velja za drugega in poznam mnogo primerov, se pogovarjamo v družbi, kako 5 članska družina ima samo eden prehlad drugi pa ne, spet drugje sta dva bolna 3 pa ne. Ampak LUDI kaj pa povzroča potem te bolezni?

Zakaj se ženskam uskladi menza če skupaj živijo?

Več opcij je; zastrupitev z isto hrano ali drugimi izdelki, ali pa naravni proces čiščenja telesa od strupov..

drugo…če eden začne proces čiščenja telesa se tudi drugi tretji peti člen familije tudi začne čistit /ali pa ne, odvisno od količine strupov v sebi.  Simptomi pri razstruplanju so odvisni seveda od vrste-količine zastrupljenega telesa, starosti in podobdno…

Če je zastrupitev v okolju /recimo temu neka hrana, ali neki kemični preparati, ali pa neki trrtji vpliv je pač odvisno koliko je hrane kdo pojedel, koliko je časa nekdo bil izpostavljen določenemu strupu, plus spet leta in stanje človeka.

Ta objava je odgovor na vprašanje (spodaj). To lahko koristi tudi obiskovalcem te strani.

poizvedba:

»Bral sem, čeprav zelo malo, o teoriji terena. Toda kako razložiti, da jaz in moji 3 sinovi vsi zbolimo za tako imenovanim covidom in imamo popolnoma enako visoko temperaturo 39,8? Moj najstarejši ga je dobil prvega oktobra. Jaz in ostala 2 za božič. Očitno imamo skupen DNK in videti je, kot da je zgrajen, ko imamo v vseh popolnoma enako temperaturo do decimalne vejice.

Ne poskušam te ovreči, res bi rad slišal tvoje mnenje.

Mimogrede, ne poskušam prestrašiti mongerja. Visoka temperatura je trajala nekaj ur, potem pa 2 dni prehlada. Medtem ko sem imel gripo pred približno 6 leti z visoko 41,5 in tednom bla. ( povezava )

odgovor:

Običajna medicinska praksa ocenjevanja in odločanja o bolezni temelji na testiranju.

Na primer, nekdo uporablja termometer za ugotavljanje višje temperature, torej ima vročino. Zato je uporaba termometra test. Termometer je validiran tester za spremljanje temperature.

Naslednji korak je ugotoviti, kaj je lahko povzročilo to vročino. Za to odstopanje od norme je lahko več razlogov. Običajno domnevamo, da gre le za tipičen odraz obrabe telesa (imenovani gripi podobni simptomi).

Ljudje na splošno tega ne razumejo kot bolezen, ampak kot odraz telesa, ki poskuša popraviti odstopanje (kar je osnova teorije terena). Zato potrpite ali poskrbite za to tako, da se prilagodite z zunanjo pomočjo, kot so počitek, lahki obroki in krepitev z vitamini/sadjem. Tega nimam za bolezen in, bog ne daj, resno.

Če pa se to odstopanje (bolezen) poslabša ali zadrži, je treba poiskati razlog, kaj ga lahko povzroča. Torej nekdo (običajno zdravnik, kot vsak trgovec) na podlagi svojih izkušenj in opazovanj ugiba in išče vzrok.

Ugibanja se ugotovijo ali potrdijo s testiranjem. Na voljo je obsežen nabor testov. Glede na moje izkušnje s testiranjem nisem ljubitelj sodobnih testov. Imajo slabosti.

Vendar pa zaradi te razprave predpostavimo, da ti testi delujejo in zagotavljajo indikacijo in vzrok bolezni. Ko test pokaže neobičajno situacijo, nadaljujemo z zdravljenjem, da telo spravimo v normalno stanje.

Ko se telo vrne v svojo tipično obliko, je treba zdravljenje prekiniti, zlasti če temelji na nečem, česar telo ne potrebuje ali potrebuje za normalno delovanje, kot so zdravila na kemični osnovi.

Na žalost je v zadnjih nekaj letih postala moda, da vsako spremembo normalne telesne aktivnosti, vključno z višjo temperaturo, takoj PREVZEMLJEMO kot resno bolezen. Ta bolezen se imenuje COVID-19 in domneva se, da jo povzroča napad virusa SARS-COV-2.

Bolezen je treba takoj zdraviti s posredovanjem tuje spojine (ali mešanice), imenovane cepivo. Zdravljenje ni samo predlagano, da bi telo spravilo v normalno stanje, temveč je predvideno, da se uporablja neprekinjeno za vedno – očitna kršitev naravnega in zdravega življenja.

Kot je navedeno zgoraj, je treba bolezen ugotoviti s testom, to bolezen in njen virus pa potrdita na podlagi testa, imenovanega PCR. Zato bi pozitiven test PCR kazal na COVID-19.

Največja težava testa pa je, da je znanstveno nepomemben in neveljaven. O tem ne bi smelo biti nobenega dvoma ali dvoma. Razlog je v tem, da mora biti test ustrezen in veljaven, če mora biti validiran glede na snov, ki naj bi jo testiral, v tem primeru virus (SARS-COV-2). Vendar ni bilo, ker ni na voljo nobenega vzorca virusa za razvoj in validacijo testa.

Zato bi morali ljudje priznati, da virus (SARS-COV-2, različice itd.) njegove bolezni (COVID-19) ne obstaja.

Glede na vašo specifično situacijo ste vsi okrevali od bolezni dokaj hitro in brez večjih posledic. To bi podprlo domnevo, da je šlo vaše telo skozi normalno obrabo, nič več. Torej, uživajte v življenju in zdravju brez nepotrebnih skrbi.

Kar zadeva vašo povezavo z otroki prek DNK in podobnosti bolezni, je to samo domišljav govor, ki vam ga »strokovnjaki« povedo, da vam prodajo izdelke in strokovno znanje. Znanstveno je povezava DNK z boleznijo v povojih (če sploh obstaja). Ker delam kot znanstvenik na tem področju, težko verjamem in sprejemam njegovo točnost in relevantnost. Na tej stopnji je to marketinško orodje za vtis na ljudi in promocijo izdelkov in storitev, ki so v nasprotnem primeru izguba denarja in zdravja.

Nisem prepričan, ali bo ta razlaga pomagala vam in vašim otrokom, da se znebite strahu pred boleznijo ali slabim zdravjem. Vendar je vredno poskusiti.

vir https://t.me/DIREKTUSREDINU/79373

New Report

Close