obiranje jagod
Nekaj časa nazaj sem zasledila,da se da na nekaterih kmetijah ali pa pač tam kjer imajo veliko jagod nabrat jagode.
Prideš in si nabereš ter plačaš seveda. Neka kmetija ima celo vstop,ki je 12e na odraslo osebo in plus potem še odkup teh svojih nabranih jagod.Malce oderuško vse skupaj se mi zdi.
Ja seveda sem pripravljena nekaj tudi plačat in ne samo jagode !
Torej je komu znano kje bi bila kakšna takšna zadeva.
V Panviti imajo jutri pop.obiranje te varijante.Smo pa ravno žal zasedeni skozi cel dan.
Kakšen napotek :kdaj,kje,koliko e….
Avtorica, ato ti je potem vseeno na katerem koncu Slovenije, glede na to, da ne navajaš kraja ali območja in se samo zato, da se naješ jagod voziš kamorkoli? Sam se recimo ne bi vozil po jagode na drug konc Slovenije , če jih je povsod dovolj.
Čeprav bi res znalo bit, da je v okolici Barcinega domovanja daleč najugodneje in najboljše, ker so se vrgli po Barci.
A te niso dobre?
Hvala Barca . Bom pogooglala kje je to.
Hvala spodnji za link.
Ne nebi tako kupila.Rada bi ,da doživijo/ mo občutek oviranja,da se seznanijo kako to izgleda in seveda kako se obira. Mestni kaj češ.
Jaz,kot otrok sem živela bolj stran od mesta.
So pa moji za marsikaj prikrajšani. Se trudim jim približati čimveč izkušenj tako pozitivnih kot negativnih.Smo pa iz Lj.in ja bi se peljali tudi ven. Mi je pa vseeno tistih 12e oderuških.
Hvala !
Sicer ne vem kakšen je razlog morda pa ravno zato kot ti navajaš. Starši pripeljejo otroke da se navadijo obiranja pri tem se marsikaj pohodi in tudi kakšna rastlina uniči. Pa so se odločili da kasirajo tudi vstopnino. Ali pa so ugotovili da bolj ko je uderuško več ljudi pride ker se jim zdi fensi.
Saj tudi v BIH jeseni računajo če želiš it obirat mandarine, potem pa mandarine plačaš še posebej. Ja včasih smo to rabutali pa nas ni bilo treba okoli vozit danes pa se rabutati ne sme se mora pa otroke na izlete vozit da začutijo obiranje.
zanimivo, da imate s tem problem zgolj škrti gorenjci. korošci, štajerci, avstrijci pa ne in ni vstopnin po nasadih… samo plačilo jagod
s tem, da za kilo nabranih jagod v mb ali sg plačaš 2,85 EUR, v tem vašem fensi šmensi nasadu, kjer za vstopnino plačaš 12 EUR pa 3,60.
[/quote]
greš pač tja, kjer ti najbolj ustreza, ne razumem zakaj razburjanje. vsak naredi tako, kot mu paše, saj nihče nikogar v nič ne sili …
Joj Barca hvala. Sem prav vedela,da lahko racunam na tebe.
Tole pa izgleda sanjsko.
Hvala.
Za tiste skeptike pa tole. Zakaj mislite, da se otroci ne morejo držati navodil ,priporočil?
Pa saj nimajo tri leta. Pa še takrat razumejo veliko in vedo marsikaj.
Naši pa tam okoli desetega mislim,da so čisto sposobni za kaj takega.
Škoda,da nekateri podcenjujete otroke.
kolikor vidim, oglašujejo dve ločeni stvari:
organiziran obisk nasada jagod za skupino, kjer imaš voden ogled :
V času obiranja jagod so možni organizirani obiski nasada.
Za to enkratno doživetje lahko naenkrat sprejmemo od 20 do 100 oseb.
Obisk običajno traja približno eno uro in pol.
Do nasada jagod se lahko pripeljete tudi z avtobusom. V nasadu vam pokažemo in obrazložimo tehnologijo pridelovanja jagod, nato jih v nasadu lahko pojeste, kar vam jih srce poželi.
in drugo je SAMOOBIRANJE
Jagode lahko naberete tudi sami. S svojo embalažo pridete do njive in naberete toliko jagod, kolikor jih želite. PO PREDHODNEM DOGOVORU. Cena samonabranih jagod je 3,60€/kg.
pri tem pa vstopnine ni.
http://jagode.si/obisk_nasada_baronovih_jagod_samoobiranje.htm
12e oderuško? Sploh veš kaj pomeni oderuško? No ja, saj pišeš da si iz mesta ter te človek potem bolj razume, da ste bolj škrte narave.
[/quote]
Očitno pri vas denar ni problem. Ker meni se tudi zdi 12 € za vstop na njivo kar veliko. Za 4 člansko družino je to 48 € + še dodatno za nabrane jagode. Bi rekla 12 € in recimo do 5 ali 6 kg nabranih jagod, ampak 12 € + jagode, je pa enostavno preveč.
Pa ne gre za škrtost, ampak zato, da je ta storitev zame precenjena, ni vredna tega denarja, zato me tile modeli ne bodo videli.
Če se vam zdi sprejemljivo, pa tudi prav.
Očitno pri vas denar ni problem. Ker meni se tudi zdi 12 € za vstop na njivo kar veliko. Za 4 člansko družino je to 48 € + še dodatno za nabrane jagode. Bi rekla 12 € in recimo do 5 ali 6 kg nabranih jagod, ampak 12 € + jagode, je pa enostavno preveč.
Pa ne gre za škrtost, ampak zato, da je ta storitev zame precenjena, ni vredna tega denarja, zato me tile modeli ne bodo videli.
[/quote]
Ne blebetaj kar nekaj, saj 12e ni samo vstop na njivo, pa tudi cena ni za vse 12e. Avtorica pač samo malo pozornost zbuja.
Imaš pa vsaj v nečem prav, pri nas denar ni problem :)))
[/quote]
to je cena za voden ogled nasada + da se potem tam nažreš jagod do onemoglosti.
to ni cena, da ti dovolijo jagode nabirat.
če hočeš sam jagode nabrat, ne boš plačal vstopnine
to je cena za voden ogled nasada + da se potem tam nažreš jagod do onemoglosti.
to ni cena, da ti dovolijo jagode nabirat.
če hočeš sam jagode nabrat, ne boš plačal vstopnine
[/quote]
Meni je to tudi preveč. Obisk Narodne galerije je 7 €, pa je vse kaj drugega za vidit, kot eno njivo. Vodeni ogledi so pa všteti v ceno.
Res je, da lahko vsak postavi tako ceno kot jo hoče. Lahko pa tudi vsak pove kaj si o postavljeni ceni misli, jaz mislim, da je predrago.
Zame je tak voden ogled vreden cca 5 €, mogoče bi dala 7, s pripombo, da ni poceni, 12 € pa prav gotovo ne.