Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis obiskovalci knjižnega sejma – kaj pričakujete

obiskovalci knjižnega sejma – kaj pričakujete

Zdravo!

Zanima me, ali boste/ste ga obiskali knjižni sejem v Cankarjevem domu? Čisto konkretno me zanima, kaj pričakujete od razstavljalcev? Kake ugodnosti? Darila? Kaj vas pritegne k stojnici, nakupu?

Hvala!
Asja

Jaz grem knjižni sejem vedno pogledati, ampak redko pa kaj kupim, ker so popusti ponavadi precej mizerni. Če že kaj kupim, potem je to ponavadi kakšno zgodnje darilo za novo leto, ki ga potem shranim do takrat.
K stojnici me pritegne kakšna posebna ponuba, kot so precej znižane določene knjige, kupi 3, dobiš 2 zastonj in take zadeve. Kakšne stojnice že na daleč izgledajo nedostopno in s precej borno ponudbo, tako da se pri takih niti ne ustavljam preveč dolgo. Pri Vale-Novaku je večja gužva tudi zato, ker imajo razstavljenih res veliko knjig, lahko se malo izgubiš tam, čeprav so imeli lani neke grozne modre luči in se ni dalo gledati v njihovo smer. Najraje vidim, da me prodajalci pustijo pri miru, da si sama ogledam zadeve, če mi kdo nenehno diha za ovratnik se precej hitro poberem od tam. 😉

Pričakujem predvsem veliko izbiro, novosti in dobre cene, se pravi popuste. Sem si rezervirala že kar nekaj denarja za ta sejem…Darila ob nakupu tudi niso odveč, če le nimam občutka, da ti porinejo knjigo, ki se je drugače ne morejo znebiti in mislijo, da je to darilo.

Kaj me pritegne k stojnici? Predvsem možnost dostopa do samih knjig. Najbolj me razjezijo stojnice, ki imajo par knjig na pultu, ostale pa zadaj na steni ali kje zapakirane in sploh ne moreš do njih. Spredaj pa sedi prodajalec, ki mu je cel svet odveč, kar je druga točka seznama. Želim. da me prodajalec pusti pri miru, da v miru pogledam, da pa je tam, če hočem kaj vprašati (ali kupiti, jasno:))). In da to po možnosti niso kakšne hihitajoče smrklje, ki so tam za okras, ampak nekdo, ki se na knjige res spozna in zna tudi svetovati.
Kakšne izvirne predstavitve pa so zelo dobrodošle, ker padejo v oči in avtomatsko zaviješ k stojnici :)))

Nakup? Hm, imam že približno izdelan seznam, mimo tega ponavadi kupim samo kaj res ugodnega ali zame zanimivega. Nagradnih iger kot spodbudo ne maram, besedna prepričevanja (težačenja )me bolj odbijejo kot prepričajo.

K nakupu me pritegnejo predvsem naslovi, ki jih poznam. In jih še nimam. Ali nov naslov avtorja, ki ga poznam. Popusti niso odveč! Za ljudi same mi je dokaj vseeno. K stojnici me najbolj pritegne napis nad njo- založba ta in ta.

New Report

Close