Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Objave na ZZZ

Objave na ZZZ

Berem objavo prostih delovnih mest na spletni strani Zavoda za zaposlovanje. V rubriki Drugi pogoji piše: “PRIJAZNOST, KOMUNIKATIVNOST, VESELJE DO DELA Z LJUDMI, FLEKSIBILNOST, NATANČNOST MOŽNOST ZAPOSLITVE ZA NEDOLOČEN ČAS STAROSTNA OMEJITEV DO 40 LET“.
Kaj ni to nezakonito?

Očitno ne, tisti, ki išče delavca lahko da svoje omejitve.

V prejšnji službi so nas klicali, ker nismo izrecno napisali M/Ž, ker je to diskriminacija. Da že v razpisu napišeš starost do 40 pa ni?

Seveda je nezakonito! Samo kaj vse je pri nas nezakonito pa ni kaznovano?! Kdo pa misliš da jih kontrolira?Inšpekcija ali na zzz???

6. člen Zakona o delovnih razmerjih govori o prepovedi diskriminacije zaradi starosti.

klasika, to se že uvršča med slabe oglase za zaposlitev oz. prosta delovna mesta. Drugo vprašanje je pa, če sploh res kej nucajo al so dal sam zarad zakona “kr en” razpis…

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Seveda so lahko starostne omejitve. Je kar veliko služb, ki niso primerne za starejše. Si predstavljaš, da bi potem morali zaposliti debelo 55 letno stewardeso? Ali pa prodajalko v butiku za mlade, pa stara ženska? Že dobrih 20 let ni več služb za ljudi nad 40 let, razen po vezah, pa še to težko. Tudi v frizerajih ni videti kakšnih starih frizerk.

INTELEKTA, PODJETJE ZA ORGANIZACIJSKE IN INTELEKTUALNE STORITVE, MURSKA SOBOTA D.O.O.
PRODAJA TURISTIČNIH ARANŽMAJEV

http://www.ess.gov.si/iskalci_zaposlitve/prosta_delovna_mesta/posamezno?IDEPD=1598871

Pa mimogrede, kaka 45 ali več-letnica lahko zgleda bolje kot kaka 25 letna.

Delam v panogi, kjer zaposlujejo tudi 40+, določene firme tudi upokojence. Je pa v takem primeru treba pokazati rezultate in veliko znanja.

Ha ha- Intelekta. Ja tam pa dobijo službe same mlade, vitke in po možnosti blond. Baje imajo radi takšen kader . Agencijo pa poznam, ker smo sodelovali z njo (delodajalec). Nikar ne bodi žalostna,če ne ustrezaš kriterijam – si se izognila še enemu naspidiranemu novodobnemu privatniku….pametan u p.m…… Tudi predstavnice na terenu morajo bit itakšne( ne samo za šalterjem).

Moji otroci pravijo da sem mlada, ljubček, da sem vitka, blond pa tudi lahko postanem še danes. Služba zagotovljena.

Žal je nezakonito, a bi realen oglas ljudem naredil samo uslugo, večjo, kot neki kvazi zakoni. Če ne mislijo zaposlit ženske, je ne bodo, če jim je 40+ let preveč, bodo izbrali mlajšega itd. pa se lahko vsi postavite na glavo.
Škoda časa za pošiljanje prijav na delovna mesta, kjer že v samem štartu odpadeš, ker si prestar, premlad, ženska, moški itd..

Ma veste kaj, jaz bom poslala na inšpekcijo za delo mail z linkom do te objave. Po ZDR gre za diskriminacijo in diskriminacija je kazniva. Naj jim bo lekcija, pa me zanima, če jim bodo dišale še mlade blondinke!!!

(1) Z globo od 3.000 do 20.000 eurov se kaznuje delodajalec – pravna oseba, samostojni podjetnik posameznik oziroma posameznik, ki samostojno opravlja dejavnost, če:

iskalca zaposlitve ali delavca postavlja v neenakopraven položaj (6. člen);

New Report

Close