Oblačila na kolesu
Ko jaz kolesarim zase za športanje, je tema – zato, da je prazno po cesti, pa tudi večernih sprehalcev ni več, po 22. uri…. Tako da nobenega tematskega oblačenja, modnega usklajevanja za na pecikl za pregonit da švic dol kaplja. Tisto, kar je že čez dan bilo na meni v pogonu za doma, ponavadi če ni obiskov in še delam kaj, so to 3/4 do dolge obvezno bombažne oprijete športne hlače- ne nujno “pajkice”; gre v pranje, jaz pa takoj pod tuš, ko pridem domov. Zgraj anorak, pod njim pa termo športno majico, da se fajn prešvicam.
Za na sedež imam pa dve gel prevleki eno čez drugo, debelo cca. 12 cm in me nič ne ožuli in ne boli rit.:)
Zamenjaj sedež! Poskusi drugačne znamke, dokler ne najdeš tiste, ki ti bo najbolje ustrezala. V specializiranih kolesarskih trgovinah ti lahko vedno sedež montirajo na eno od koles v trgovini in toliko časa poskušaj različne sedeže, dokler ne najdeš firme in modela, ki ti odgovarja.
Če imaš prijateljice, ki kolesarijo, poskusi njihove sedeže.
Ženske imamo dejansko zelo različno oblikovane medenice in zato ni kar vsak sedež OK za vsako izmed nas.
No ja, pravi profi kolesarji imajo kolesarke znotraj “obložene” s peno oziroma silikonskim gelom Pa zagotovo ne prekolesarijo malo
Avtorica -Selle Royal zici so zakon. Meni je po 3eh urah kolesarjenja vedno omrqvljinčilo mednožje, labije…. Gprozen občutek – te prav bolet začne. Potem ko imam pa ta sedež in še eno prevleko čez, je pa zakon….Takle:
Najdi si vrtiček in sadi krompir!
Ko vas gledam se sprašujem kako vse bi se še našemile za na kolo.
Danes je ena imela prozorne pajkice in spodaj neokusno tangice. Dajte se malo brzdat s tem spodnjim perilom, ne pašejo na debele, niti na koščene riti.
[/quote]
Stranj glej, če te moti. Nadležnih ali nezanimivih pač ne občudujemo.
Moj sedež je trd, imam podložene (ženske) kolesarske hlače, sem pa tukaj prvič izvedela, da nekatere kolesarite kar spodaj brez?? :)))
Tudi prav, ampak … zakaj? Saj nimamo spodnjic iz vrvi in lanu, da bi nas drgnilo in praskalo :)))
Vseeno pa (benefit of a doubt) – mogoče je pa spodaj brez rešitev proti boleči riti?
Danes je ena imela prozorne pajkice in spodaj neokusno tangice. Dajte se malo brzdat s tem spodnjim perilom, ne pašejo na debele, niti na koščene riti.
[/quote]
Verjetno si samo faus tistim, ki imajo lepšo postavo od tebe. Ali pa si jezna ker tebe nihče ne opazi
[/quote]
Najbolj iztopajo tiste, ki se v visokih petkah, sandalih s ful debelim podplatom ali v japonkah spravijo kolo gonit.
Jaz dosti kolesarim po cesti in po hribih. S cestnim in gorskim kolesom.
Najprej moraš kupiti ŽENSKI sedež, ki je širši, tako da je medenična kost na sedežu, ne okoli njega. To je nejpomembnejša stvar. To greš v specializirane trgovine za kolesarsko opremo in ti tam izmerijo, koliko širok sedež potrebuješ. Vsedeš se na eno napravico, na kateri ostane odtis. Spodobni sedeži stanejo 50-100 Eur in so vredni vsakega Eur.
Potem pa je treba prevoziti kakšnih 500 km, da se zadnjica navadi. Potem pa nek problem ostati na kolesu tudi 6 – 10 ur.
Kake moške, ti pajkičarji so babje oblečeni, saj nitoi moški niso in nikoli ne bodo, to itak ni za nikamor. Ni moških kolesarskih pajkic, pajkice so za babe in punčke, ki naj bi bili moški pa niso..
[/quote]
Moške kolesarske hlače so bolje (širše, debelejše) obložene kot ženske. Ne vem zakaj, a odkar sem ene pomotoma kupila, kupim samo še take.