Oblačila v smeteh
Odnesem vrečko s smetmi v smetnjak. Čez rob visi rokav modre majice. Potegnem ven nabito polno vrečo. . Soseda je spet namenila gnitju odlično ohranjene (oprane!) hlačne kostime, hlače, krila, puloverje, majčke, otroška oblačila, čeveljčke…
V kratkem jih odnesem na Karitas.
Je tako težko podariti nekomu, ki bi mu cote v vrednosti najmanj 700 € prišle še kako prav?!
ok, v takem primeru se mi zdi čudno, verjamem pa da folk rajš zmeče preč če gre npr. za rdeči križ, k hočjo met vse oprano in zlikano in ne vem kaj še vse… večini se pač ne da jajcat s tem in rajš zmečejo proč.
Hej, in ti si res brskala po smeteh??????????? fuj in fej!
Naj pa ti razložim ker si tako silno pametna, mogoče (pravim, mogoče!) je soseda prebolela neko nalezljivo bolezen in je vse stlačila v kanto, mogoče je otrok fasal kake uši, ali pa so preprosto res oblačila znucana, strgana; mogoče je ženski vse te stvari kupil nek ‘jebač’ ki ga je zalotila z drugo, pa je od jeze vrgla vse v kanto…
mah, ej v življenju je 1001 razlog, zakaj nekdo ravna tako ali drugače, mar ni?
tudi jaz sem včeraj vrgla v kanto eno jakno in dve bluzi, ker sta na vidnem mestu malce strgani, na robovih zaprani in takšni, da se mi dejansko zdi bedno da bi to nesla kamorkoli.
SIcer pa živim v stolpnici in vedno se najde kak tak kot ti ‘firbčen bedak’, ki rovari po smeteh in vedno znova najdemo razsute vrečke, odprte in razčefutene vsenaokrog….
Ma da se vam da tole delat in tako vtikovat v druge? si mar z rešpetlinom kukala, firbčna kot si, sosedo, ki je nesla dol smeti pa si hiter za njo laufala, da vidiš kaj je vrgla v kanto?
fuj in fej za tako sosedo……..
Jaz imam tudi oblačila doma – za v smeti.
Verjamem, da bi nekomu prav prišla. Kam naj jih peljem? v Humano, ki je 35 km od nas?
Imam majico – neoprano vržem v smeti. Mi ni treba prat.
Imam rjuho – jo porabim za čiščenje in direkt v smeti.
Cunj je toliko, da naj se vam ne smili nič. Res bi nekomu prav prišle – kje, komu, koga iskat, kam dostavljat?
Da ne boste mislili, da RK, Karitas vse vzame!
Imam tudi tri bunde, 2 plašča – kam z njimi?? Niso za povprečno mono – to so stare cunje.
Za vse imamo odpadke – za cunje pa ne! Pa za čevlje isto!
TEGA JE DANES TOLIKO, da se nihče ne sekira!
Edino jaz, pa ona…….k ne veš, kako se znebit teh cap!
Včasih pa res, a se res ne da napisati brez neumesnih pripomb?
Primož
Me čudi s kakšno lahkoto mečete dobra oblačila v smeti. Če se le hoče se dobi eno možnost da se odda oblačila v nadalnjo uporabo. Potem pa taisti ljudje jočete kako nam je v teh časih hudo.
To je neodgovorno in grdo! Fuj in fej, pa ne za tisto ki je poskrbela da so dobra oblačila dobila novega lastnika.
Že zato ker je metanje uporabnih oblačil med gospodinjske odpadke ekološko vprašljivo.[/quote]
Zato ker ne gre med ekološke odpadke, ampak v zato namenjen zabojnik za splošne odpadke na deponiji.
In zato, ker nočem nikogar videti v svojih starih oblačilih. Cunje so danes tako poceni, da si jih lahko privošči skoraj vsak in potem pa vidiš “kao” reveže, ki ne perejo, ampak stran mečejo. Fuj in fej, drage moje, ki po smeteh stikate in ven vlečete. Kar je v smeteh, naj tam tudi ostane. Če bi kdo hotel,da se uporablja še naprej, potem bi dal na pokrov kontejnerja in lahko odnese lahko kdor koli.
Je bil zadnji kosovni v mestu, so prišli vse sorte zbiralci svinjarije ( da ne bo pomote, niso bili Romi) in odnesli kramo na drug konec mesta, kjer se je bodo čez nekaj časa seveda znebili tudi oni.In tako nastane začaran krog slovenceljske navlake okrog hiš in v vseh kleteh.
Kramo zbirate in ni res, ne podpirate revnih. Tudi oni zaslužijo nova oblačila, ne pa rabljenih cunj. Dajte denar v RK ali Karitas, pa bo ! Ne pa po kantah stikat! Fuj in fej!
Je pod nami stanovala stara in dementna gospa, je kramo zbirala v veliko grozo vseh nas drugih v bloku. Fuj in fej še enkrat, jst se ne grem več!
Poglejte [b]TUKAJ[/b]
Moji najstniški otroci so veliko stvari zmetali iz omar. Kaj naj? Napolnila sem tri velike vreče, ki čakajo, kam naj jih odnesem. Je pa notri ogromno kavbojk, plašč iz jeansa za deklico, krila, majčke in še in še. Prej sem dajala sorodnici, ki je tako želela, ampak sem nehala, ker se je potem norčevala. Nimam pa časa, da bi preverjla, če je kje kaj za zašit. Najraje bi nesla nekam do zabojnika, pa naj nekdo pogleda, če je kaj uporabnega in kar ni, naj vrže direkt v smeti.
Samo žal to ne gre.:(