Oblačila z elastanom: da ali ne?
Pozdravljeni,
Doma imamo slabe izkušnje z oblačili z dodanim elastanom. Dogajalo se nam je, da se ta elastan že po nekaj pranjih ali nekoliko kasneje potrga in drobne nitkice pogledajo ven. Res pa je, da smo kupovali bolj poceni varijante.
Je kupoval kdo kakšna oblačila višjega cenovnega razreda? Se tudi tam to zgodi? Sedaj smo namreč zelo previdni, vendar pa oblačil iz čistega bombaža skorajda ni več v trgovinah.
Tako je. Jst imam tud vse z elastanom, boljš se nos.
Aja avtorica, ne vem pa o kakšnih nitkah…pišeš. Jst teh problemov nimam, pa imam hlač od nižjega cenovnega razreda, tud za 20€, do višjega. Res pa je da imam hlač full, tko da ko ene pridejo na vrsto, kr traja da jih spet oblečm, hočm rečt da jih zato tud ne perm dostkrat. Ne vem, mogoče se ti to dogaja od pranja?
Ampak mislim da je to od previsoke temperature pri pranju, od susilca sploh in pogostega pranja.
Imam hlace z elastanom, kvalitetne, bile so drage, tako dobro so mi sedle, da sem jih nosila zelo pogosto in tudi pogosto prala. Ene dve leti so bile brezhibne, potem pa pocasi nitke ven gledajo. Zdej jih imam za doma, udobne so, a gladke vec ne.
Za otroke ne kupujem firmirano in drago, pa so med njimi vseeno oblacila, ki se dobro obnesejo, lepo zgledajo, kljub nenehnem pranju, torej se ne nitka elastan. Mogoce bi se, a prej prerastejo.
Predvsem pazi pri susenju v susilcu, ta boljs stvari osusi raje na radijatorju, ce ne mors zunej.
Hvala za odgovore. Vprašanje sicer ni bilo kaj je bolj fajn za nosit, kar ste nekateri odgovarjali, temveč kaj je bolj obstojno. Saj vem, da je z elastanom bolj udobno (če gre za bolj oprijeta oblačila). Navodil za teperaturo se držimo, sušilca pa sploh nimamo.
Je pa pomemben podatek tudi koliko kosov imaš, kot ste izpostavili, saj manj jih imaš, več pereš vsakega.
Uporabnica/uporabnik z imenom Ne trdim, ali lahko prosim izpostaviš to blagovno znamko? Ker nam se isto dogaja: po dveh letih se nitka….
Tudi meni se pogosto zgodi, da tiste drobne nitke elastana pogledajo ven. To je še najbolj vidno na šivih hlač na zadnji plati. Zanimivo je, da se mi to največkrat pojavi ravno tam. Pri majicah, ki so svetle barve to ni moteče, medtem ko na črnih hlačah to zelo moti. Včasih vzamem britvico za noge in malo pobrijem tiste ven gledajoče nitke, ampak prave rešitve ni. Take hlače so samo še za “domačo uporabo”.
Po dveh letih, poceni cunjica, ki jo non stop nosis in peres, mislim, res nic cudnega, da se znitka.
Imam majce iz Kika, CA, HM, nosim jih durhmars, peri-deri, vse perem na 40, pa sem ravno danes likala majce stare leto in pol iz Kika, se jim sploh ne vidi, se bele so snezno bele, pa jih perem vsak teden.
Se je pa mozu po stirih letih znitkala ena draga firmirana majca, sem jo hotela stran vrzt, ker po moje ni niti za prah brisat dobra, a je njegova najljubsa…
Cena, firma… nima veze. Vse se šiva v švicfabrkah v aziji, potem pa pač gor prišijejo listek od firme. Mogoče ene firme malo bolj kontrolirajo kvaliteto šivanja, a materiali so isti. Jaz sem imela oblekico iz mane za 15eur, pa vidim krilo iz istega blaga v sportini za 100eur! Isto blago! Plačaš znamko, kroj, a material nima veze, loterija. Zato je bolje, da kupuješ poceni, ti vsaj ni žal ko je po 3 pranjih za stran. Je pa lahko tudi kvalitetno, ne moreš vedet.