Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek oblast je sladka

oblast je sladka

Vsak narod ima oblast in vlado kot si jo zasluzi.. Tudi za nas to drzi, saj smo sami izbrali svoje predstavnike in ti so nato demokraticno oblikovali vladno koalicijo.. Prav vseeno je kaksne barve je, ker se vsi pri drzavnem koritu obnasajo povsem enako.. Saj so to ze pokazali v Ogleju, na Dunaju, v Bruslju, Strasburu in v Ljubljani! Mene to ne cudi, saj so oni predstavniki naroda hlapcev in mi smo pravzaprav za hlapcevstvo rojeni.. Oj, Cankar veliko si vedel o Slovencih! Pa saj je povsod v svetu tako..

Poglejte primer Argentine, ki je pod Menemovim vodstvom uspela tujcem v dobrih sestih letih rasprodati prav vse; telekomunikacije, elektrogospodarstvo, vodno gospodarstvo, zeleznice, banke, zavarovalnice, posto, avtoceste, letalisca in letalske kompanije, podzemno zeleznico in seveda tudi trgovino. To je pripeljalo do odpiranja velikih trgovskih centrov, ki so prodajali 80 in vec procentov tujih proizvodov, kar je imelo za posledico zlom domace industrije in kmetijstva, predvsem pa zapiranje in bankrot malih trgovcev in obrtnikov, ker le ti niso mogli vzdrzati konkurence cenene robe iz uvoza ..

Hkrati je prislo do enormnega povecanja korupcije med drzavnimi usluzbenci, ki so sodelovali v procesih prodaje podjetij, drzavne lastnine, zemljisc ali so delovali kot lobisti v pripravi zakonov in predpisov, ki bi cimbolj ustrezali tujcem.. Oblast je pod parolo “borbe proti korupciji” odgovorila z velikim povecanjem plac visokim drzavnim funkcionarjem, sodnikom in usluzbencem. Tako ima se danes, ne glede na stanje gospodarstva in drzavni dolg 132 milijard dolarjev, argentinski minister placo okrog 15 000 dolarjev in pravico do reprezentance v vrednosti 10 000 dolarjev mesecno. Uradniki so placani boljse od vseh ljudi, ki se kreativno delajo v preostanku industrije in gospodarstva.. Zato pravi strokovnjaki odhajajo v Spanijo, Portugalsko in drugam..Ekonomski imperializem je globoko vtkan v politiko mednarodnega monetarnega fonda. To je nedavno priznal celo Blerov ekonomski svetovalec.. Sicer pa je vsak povprecen Argentinec sedaj dolzan tujini le 3600 dolarjev.. Malo ali veliko?

Ljubezen je drugo sonce, ježek

Ježek :))) ker je politika zadnja stvar s katero se ubadam 🙂 vam želim vsem skupaj eno nepolitično full lepo nedeljo :)))

Jani se briga za preživetje, na politiko pa nima vpliva :)))

Morda se ti ne ubadas s politiko, se pa ona zato s tabo! In politika ima hudicev vliv ravno na prezivetje, saj vsi placujemo davek na dodano vrednost, pa dohodnino, pa prispevke, dajatve, takse, brez prave potrebe menjamo dokumente… Sploh kmalu ne bo vec stvari, za katere ne bos moral odsteti drzavi delez, ki si bo ga sama odredila… Bemti, saj zdaj ze dimnikarji hodijo okrog s uradnim listom in se sklicujejo na dobljeno koncesijo..

Pravis, da nimas vpliva, morda pa samo tako mislis, ker si vseeno na tak ali drugacen nacin tudi ti vplival , da so izvoljeni nasi predstavniki oblasti, hehe..

Lepo nedeljo tudi tebi in vsem, ki slucajno pokukajo sem gor…

Ljubezen je drugo sonce, ježek

Hm, ježek, saj je vse oki, samo mene danes pamet ne služi za globoka razmišljanja. Ali vendarle ne bi morda, poskusil s kako drugo, bolj ohlapno in prijetno temo ? Tako, o kateri bi lahko sproščeno in veselo klepetali, hehe, bolje, da se poberem z neta……

lupčka, zajček

Pa še malo bolj resen odgovor……

Jaz sigurno, stoprocentno take vlade nisem volila. Namreč moje razmišljanje je močno blizu povsem drugi frakciji…….
Tudi naš čas, vsaj upam bo prišel, da se bo lahko kaj dokazalo…samo se bojim, da kar se dogaja ne reši več niti sam bog……
Toliko, madona, sem vedela, da se ne smem razburjat……

Uf, zajci, jaz nikoli v zivljenju nisem rabil nobene partije, stranke ali kakrsnih koli usmerjanj.. Saj nisem ovca, da bi rabil kostruna za vodnika! Z navedenim sem hotel le povedati, da so pri koritu vsi enaki, levi in desni, ta srednji in tud cist ta zadnji.. Ko sem bil otrok, sem pogosto gledal prasicke, kako so se prerivali; najprej za bradvicko, kasneje pri koritu.. Ko so ta pozresni dobili svoje, so tudi ostali prisli na svoj racun.. Vseeno pa pregovor o “trinajstem prasetu” ni povsem iz trte izvit!

Lepo popoldne ti zelim!

Ljubezen je drugo sonce, ježek

Ježek lepo nepolitično nedeljo tudi tebi!

Jani

Ja, jaz bi pa rabila nekoga, ki bi me vodil in usmerjal….

Sej,kaj bi djala,dokler bodo imeli od kot molzti,bo tako!!.Kajti smo prave krave muzare…

kO SMO PRIPRAVLJENI STOPITI V NEZNANO, V POLJE VSEH MOŽNOSTI, SE PREPUSTIMO USTVARJALNEMU DUHU, KI VODI PLES VESOLJA...

Muca, zelo preprosto si povedala bistvo problema… Jaz sicer pisem o Argentincih, samo nekaj mi pravi, da se tudi mi gibljemo v enaki smeri…..

Ljubezen je drugo sonce, ježek

he sej nismo daleč ……

kO SMO PRIPRAVLJENI STOPITI V NEZNANO, V POLJE VSEH MOŽNOSTI, SE PREPUSTIMO USTVARJALNEMU DUHU, KI VODI PLES VESOLJA...

Najbrz res ne.. , sicer pa dokler ne opalijo DDV na klepetanje, zivimo v svobodi, al ne?

Ljubezen je drugo sonce, ježek

psssssssssttttt..ne mogoče tole berejo..hihihihi pa jim boš dal novo idejo..hehheeh psttttttttt!!!

kO SMO PRIPRAVLJENI STOPITI V NEZNANO, V POLJE VSEH MOŽNOSTI, SE PREPUSTIMO USTVARJALNEMU DUHU, KI VODI PLES VESOLJA...

Ježek, kadar grem na volitve, me v trebuhu
ščiplje prav tako, kot kadar grem k zobozravniku!
Imamo lepo državo, imamo tudi državne zaklade
(še ti in jaz sva eden od njih!), žal pa ima naša
država tudi en kup balasta in preset. V tem se
popolnoma strinjam s teboj. Ni ga dosti velikega korita, da bi se nafutrala vsa mrgolazen, ki pride k horitu. Četudi v času, ko je stran od korita, ko ji je korito še preveč oddaljen cilj, da bi na prehranjevanje resno mislili, pa se potem, ko so pri koritu, obnašajo slabše, kot najbolj požrešna drhal.

Imamo lepo malo državo, imamo šolane in študirane požeruhe, ki znajo inteligentno žreti, nimamo pa gospodarja z zdravo kmečko pametjo. Oprosti, ježek, upam, da me boš prav razumel. Spoštujem in cenim kmeta, ker le on bo, ki bo hotel imeti svoje gospodarstvo urejeno in donosno, bo to hotel in znal doseči, pa četudi ni hodil v ta glavo mesto v šole za to. Kar mu je narekovala tista pamet, ki sta mu jo vcepila oče in mati in morda njegove izkušnje, je vse, kar poleg dveh rok in kup neobdelanih hektarjev ima.

Ima pa največ, kar človek lahko ima: ima resnično zdravo “kmečko” pamet. Ta, vidiš, ta pa našim politikom manjka! Bemtiš, zakaj bi nekaj bilo lahko in enostavno, če pa je možno prkazati zvito, težko, nerešljivo in kaj vem kako še. In ko je prikazano tako, da le
lahko rešita le dva “veleuma”, ki sta to poprej seveda zakomplicirala, takrat govorimo o -politiki! Kurc pa taka politika. Očitno smo res ovce, ki blejajo sem in tja, pa pride čas, ko se jim še blejati ne da več. In nikdar ne blejajo v pravi intonaciji.

Da, ježek, v pravi smeri se jeziš, jaz se jezim le v drugo smer. Ničkolikokrat sem že dejala, da bom opustila vsako razmišljanje o tej neumnosti, ki se ji reče politika – v tem hipu že sama zabredem v to politiko. Kajti, v težavah, ki se pojavijo, se je najbolj smiselno, ali ne – in najbolj politično, umakniti. Kaj bi reševali, kaj bi govorili, pustimo stat, pustimo, saj se bo rešilo. No, to je čisto politično obnašanje. Tako se obnaša tudi v kravate odeta sodrga!

Bemtiš, sem se razpištolila, me jezi, res me jezi, ko sem primorana razmišljati tudi o takih norostih, kot je politika. Pa me jezi, ko v zraku zagledam letalo, ali pa ko zaslišim kak helikopter. Še dobro, prijateji, da ne plačujejomo davka od možnosti, da poslušamo ptičje petje in vohamo cvetoč regrat, še dobro. No, saj, če zelo natančno in podrobno premislimo, žal, tudi od tega že plačujemo davek. In davek od naše strpnosti, ki pa je žal, največji, ker premoremo toliko strpnosti, kot je naši prijatelji, naši najbližji, naši otroci, možje in žene od nas samih nikoli niso in ne bodo deležni. Deležni so je le tisti bumbarji tam zgoraj, s katerimi nismo imeli in ne bomo imeli nikoli nič in imamo, hočeš nočeš vedno, povsod in vsak dan, vsak trenutek – vse!

Ja, narod ovac, narod brez lastne pameti smo, narod, ki ne zna uporabljati tistih par sivih celic, ki so mu prirojene, narod, ki slepo izpolnjuje vseh trinast zapovedi, narod, kateremu se je rodil hlapec Jernej in katerega hlapčevanje še vedno ni zapustilo.

Mariči

Mariči --------------------------------------------------------------- Danes sem kradla čas. Ne počutim se krive. Srečna sem, ker to še znam. (po R.Kerševanu)

Čau Ježek !

Veš da meni pa včasih prav manjka kaka taka tema, ta malo “presekamo” z običajnimi zadevami in rečemo kako resno.

Strinjam se s tabo, da se nas zadeva tiče bolj, kot se mi tičemo zadeve, še bolj se pa strinjam s tem, da je popolnoma vseeno katera opcija je gor, popolnoma ne-važno kake barve je vlada, ker so oziroma smo ljudje po svojem ustroju enaki.

Vsi imamo potrebe, večje ali manjše, vsi imamo avto za zamenjat, hišo za pobelit, otroke za obleč ipd, tu ne vidim nič spornega, v bistvu je naravna človeška želja, da pride do več denarja. No in če se ta želja “poklopi” še z eno človeško lastnostjo, to je lenobo (beri: do denarja na lahek način) potem imamo kar imamo.
Problem nastane, ko institucije in sistemi, ki naj bi to regulirali in preprečevali – odpovedo, oziroma celo vspodbujajo k temu, da ljudje ki so pri koritih, začnejo razmišljati v to smer.
Tu pa imam puščico usmerjeno v vlado.

10 let vladarstva se mi pač zdi preveč, ker so se v tem času temu preveč privadili, se razvadili in “ulenili”. Drnovšku sicer priznam, da je politični maček in tudi strokovnjak, vendar je to premalo. Vsi okoli njega z njim na čelu se že obnašajo precej vzvišeno in oblastno, on se ne more odločiti ali bo predsednik LDS ali Slovenije, kot da je od njega samega odvisno, kot da ga ne čakajo še vsaj volitve, naprimer. Preveč zažrtih volkov ima okrog sebe, ki so lačni in jih je treba hraniti, da bi lahko še naprej uspešno vodil to barko. In če kateri teh volkov ne dobi tega kar meni da mu pripada, gre pač na neko dobro mesto, kao stran, ne vem, za direktorja Omv, kjer mu ne bo ravno slabo, saj bencina ni tako težko prodajat.
Zanima me, kako bi se obnesel kot direktor Peka, naprimer.

In to je to.
Če hočeš naredit kej reda, uveljaviti disciplino, kot sta to hotela naprimer Herman Rigelnik ali Jože Mencinger, se ti prej zmeša in te norce raje zapustiš, kot bi se z njimi bodel.
V Nemčiji je trenutno recimo navečja državna afera, ali si njihov kancler barva lase ali ne. Kar je vse skupaj smešno ali banalno, ma point je, da mu očitajo, če si barvaš lase in rečeš da ne, lažeš. In če lažeš za lase, lažeš tudi za ostalo. Tako je to.

Jaz še vedno upam, da nismo take ovce, čeprav je upanja vse manj.
Nalepke, ki so nam jih porinili na avte, brez da bi ob tem ukinili prometno dovoljenje, so že dokaz “hlapčevstva”. Zdaj rdeči zdaj modri potni listi tudi, da ne omenjam drugih stvari. V Ilirski Bistrici naprimer, je država ukinila (pazi, zaradi racionalizacije) davčno upravo in vse zaposlene preselila v Postojno. Če občani rabijo kak dokument, kar je zelo pogosto, morajo v Postojno, kar za tiste bolj oddaljene, naprimer iz Podgrada, Staroda, kjer delam jaz, pomeni, da morajo 45 km daleč !! HALO???
Po en pildek, da si priden in da imaš davke plačane, naprimer.
Vsi ki se vozijo v Postojno delat, tako dobijo potne stroške povrnjene, kar je res ena fajn racionalizacija.

Namesto v NATO, bi lahko zgradili recimo lasten obrambni sistem, ki bi nas, to je dejstvo, stal več, a če bi ob oboroževanju znali angažirat domače znanje, bi bilo to konec koncev tudi koristno. Ne vem zakaj, če lahko na Ravnah delajo valuk, ne bi še v Jesenicah topove, pa v Tamu kamione ipd, ne vem, idej je ogromno. Ne, raje vse kupimo in ne delamo nič.
Cvička nam ne priznajo, terana tudi ne, Lipico so hoteli vzeti, generična zdravila so prepovedali, krave ne smemo več zaklat, kmalu bodo sledili še prasci, morja imamo 40 cm na vsakega, bemti, kaj nam ostane? Še Ukrajinke uvažamo, strela!

Res, sladka mora biti oblast, da se tako obnašaš.

Jaz se že ne bi hotel brat v vsakem usranem časopisu, v vsaki kolumni, gledat pri vseh Odmevih in TV Popru.

Aja, kmalu bi pozabil, dober dan vsem skupaj.

Za tole bravo Bruce….

10 let vladarstva se mi pač zdi preveč, ker so se v tem času temu preveč privadili, se razvadili in “ulenili”. Drnovšku sicer priznam, da je politični maček in tudi strokovnjak, vendar je to premalo. Vsi okoli njega z njim na čelu se že obnašajo precej vzvišeno in oblastno, on se ne more odločiti ali bo predsednik LDS ali Slovenije, kot da je od njega samega odvisno, kot da ga ne čakajo še vsaj volitve, naprimer. Preveč zažrtih volkov ima okrog sebe, ki so lačni in jih je treba hraniti, da bi lahko še naprej uspešno vodil to barko. In če kateri teh volkov ne dobi tega kar meni da mu pripada, gre pač na neko dobro mesto, kao stran, ne vem, za direktorja Omv, kjer mu ne bo ravno slabo, saj bencina ni tako težko prodajat.

Dobro jutro vsem!!!

Ježek in ostali: v stvari, ki me ne zanimajo, se raje ne vtikujem. In tako je tudi s politiko. Čeprav me velikokrat zaboli, ko vidim kakšne svinjarije počnejo.

Torej, dragi moji!!!
Prebrodimo še tale delovni teden, potem pa HOPA na kratek dopust!

Lili, ki komaj čaka, da gre na skalco :))

* * Mi štirje smo najlepši par :)))))))))

En krasen dan prav vsem !

ja se nekak strinjam z Bruskom, da je včasih kakšna resna tema prav dobrodošla … in tale politika sicer na prvi pogled zgleda nezanimiva, pa zatežena in kar je še podobnih oznak .. v bistvu se pa tiče prav vsakega in žalostno je to .. ker imamo občutek, da se tako ali tako ne da nič spremeniti …

pa ker ste domačo sceno že prav fino obdelali :))) naj se jaz vrnem na ‘Ježkovo’ Argentinsko katastrofo … slučajno poznam zadeve bol tako .. s prve roke, ker imam tam nekaj prijateljev.
Se spomnim lansko leto, ko je bil eden od njih tu pri nas na obisku, in ko sva hodila po stari Ljubljani nikakor ni mogel verjeti, da ženske nosijo torbice čez ramo in se ne obremenjujejo kaj prida, ali je zadrga na njej odpeta ali zapeta … pa sploh to, da ženske same hodijo po ulicah … Ko sva tako hodila in so se nama približevali trije fantje, ga je oblila vročica, saj je bil prepričan, da naju bodo vsaj napadli in okradli, če že ne kaj hujšega .. v bistvu pa so šli samo mimo .. tako kot še tisoč drugih ljudi, ki gre vsak dan mimo tebe … Skratka .. strah, ki je v njem zakoreninjen iz ulic Buenos Airesa ga je spremljal ves čas tudi tu, pri nas.

potem sva govorila o življenju pri njih … oni imajo na vseh oknih železne (kako se reče?) zapahe … pa ne da bi varovali premoženje v hišah .. pač pa svoja življenja. Baje je že velikokrat videl, kako so prišli ljudje s tovornjakom .. enostavno šli v hišo, pobrali vse, kar se je pobrati dalo … sosedje so vse to gledali .. če bi kdo kaj preveč pametoval, bi brez besed postal pokojni … in to so zgodbe, ki so na dnevnem redu.
Druga prijateljica je rekla, da je po nekem takem vlomu v njeno hišo odšla na policijo .. da bi zadevo prijavila .. ko je tam stopila v pisarno, je v kotu videla svojo omarico, ki je še dan prej krasila njeno dnevno sobo, na njej pa kristalno vazo, ki je bila tudi njena … punca se je samo obrnila in šla domov .. kaj pa ji je preostalo drugega …

veliko je takih žalostnih zgodb .. pri vsem tem pa je po moje najhujše to, da ni v državi organa, ki bi mu bilo mar za pravico, za bolše življenje ljudi in za bolšo državo. Kot da sami politiki nebi imeli otrok, ki bojo živeli za njimi … pa mislim, da ni rešitev v tem, da si nagrabiš toliko denarja, da pošlješ vso familijo v kakšno indijo koromandijo, kjer bo brezkrbno živela do konca svojih dni … tudi tam bojo rabili svežo pitno vodo in frišni zrak.

Druga skrajnost, ki jo tudi poznam .. je Singapur, ki je ena bogatejših držav, kjer je za ljudi maksimalno dobro finančno poskrbljeno, kjer je znanje res cenjeno in dobro plačano. Vsak zaposlen človek lahko brez problema kupi stanovanje, avto .. in kar je še podobnih nujnih življenskih dobrin. Korupcije praktično ni. Pa ljudje pravtako niso srečni in niso zadovolni .. ker nimajo prav nobenega socialno-zdravstvenega sistema, ker imajo mamice mesec in pol porodniškega dopusta, ker pokojnine, razen tistih za državne uslužbence ne poznajo, ker otroke že v vrtcu pri treh letih učijo strokovne in resne predmete, in se ne znajo igrati … kejer se morajo predebeli ljudje obvezno vključevati v vladne shujševalne programe … skratka .. popolnost je ne samo zaželjena, pač pa obvezna.

.. in kje je Slovenija? .. včasih mi je samo žal, da ni na oblasti nekdo, ki bi bil sposoben iz res dobrih izhodišč .. potegniti najbolše kar se da .. za državljane. Pri nas se vse komplicira, pa v dobi računalnikov in interneta se še vedno vse dela po starem .. in to zato, ker nekateri vodilni iz starejše generacije enostavno niso kos razvoju .. ne pustijo pa, da bi mlajši sposobni ljudje, prevzeli zadeve v svoje roke …

… kaj je bil že enkrat en grafit sred Ljubljane … Politika je k****

uživajte …

Barbara.

Oj Barbi,ko sem tole čitala..sem se spomnila na najinega Janija nbr2.Pismo,kje je ta pob.A se ti še kej javi? Pozdravi ga no,res večkrat se spomnim nanj…heheh Primož je ja..Upam da je zdrav!!!??

kO SMO PRIPRAVLJENI STOPITI V NEZNANO, V POLJE VSEH MOŽNOSTI, SE PREPUSTIMO USTVARJALNEMU DUHU, KI VODI PLES VESOLJA...

… haha .. ob politiki se spomniš na Primoža :))) .. drugače sem pa mal zgubila stik z njim .. že od novega leta ne vem kako je .. pa sej, če se nič ne javi .. potem je zih super :))) ga bo treba mal povprašat …

B.

hehhe ne nekaj drugega me je asociralo nanj..hihihi

kO SMO PRIPRAVLJENI STOPITI V NEZNANO, V POLJE VSEH MOŽNOSTI, SE PREPUSTIMO USTVARJALNEMU DUHU, KI VODI PLES VESOLJA...

Ježek , prav prikladna tema za današnji dan !
Kaj naj bi dodali k tvojemu razmišljanju ? Mogoče le to , da je lahko vsakemu jasno , zakaj smo v vsej naši zgodovini Slovenci imeli le eno samostojno državo , pa še ta ni ravno trajala , ko so se pa knezi poklali med sabo !
Argentinska smer je prav grozlijvo slična naši trenutni gospodarsko politični sliki.
Praviš – imamo možnost soodločati.
Kako le ?! Tudi sama sem včasih tako razmišljala in vestno hodila na volitve . Never again !
Pa če še pomislim , kako sem tistega daljnega leta 91 solzna od sreče in ponosa nazdravila naši novi državi – pa še njeno rojstvo je sovpadalo z rojstvom moje druge hčerke – dvojno slavje !
Kaj naj praznujem letošnjega junija ?
To , da so pognali zdravstvo hudiču v rit , gospodarstvo je že itak bilo tam , pokojninski sistem je v razsulu , pojma nimam , kako bom na stara leta , ko so nam na firmi ravno te dni znižali plače jednom 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} in tako niti POD RAZNO ne morem razmišljati o kakem šparanju za prihodnost, pa spet nas silijo v neko dodatno , tokrat pokojninsko zavarovanje ali varčevanje ali koga vraga , saj je vse skupi itak en p…in dim !!!! Vsakič , ko moram v lekarno – po nujna dodatna zdravila za otroka , ki so vidi čudo , na belem receptu , pa plačam min. 10.000 ?! Letos mi je že spet ostalo vsaj polovico lekarniških računov , ki bi lahko šli v davčno olajšavo , pa jih nisem rabila , ker sem priznano kvoto dosegla že s tistimi v prvem trimesečju….

Ma , še dobro , da te teme nisem videla v nedeljo , ker bi mi pokvarila dan , tako pa sem lahko v miru odjahala moj galop :)))

Nikitka ježku lupčka

Bemti, ste tako razpisal, da vas bom moral zvecer brat.., da vidim kako drzavotrvorno razmisljate, hehe..

Danes nas premier Janez menda praznuje deset let, odkar je v sedlu, z kratkotrajno prekinitvijo s strani Bajuka.. Dolga doba ni kaj! Sem nekje slisal, da se isce posteni najditelj kompasa, ki se ga naprosa, da ga nemudoma vrne v premijerjev kabinet..

Ljubezen je drugo sonce, ježek

…. morda zato, da bo z njegovo pomočjo
(kompasovo) končno našel svojo zadnjico,
ki jo že deset let tako vztrajno išče, pa revež
ne ve, da na njej vali – klopotce!
Joj, sem pa čist noter u šinfanje padla! Ampak
to iz nas naredi sveta jeza!

M.

Mariči --------------------------------------------------------------- Danes sem kradla čas. Ne počutim se krive. Srečna sem, ker to še znam. (po R.Kerševanu)

He , he , moj , moj ježek !
Vidim , da full dosti premišljaš o meni :)))
Tvoje metafore so , kako bi rekli , konjske. No , če nadaljujem v tvojem ( in mojem stilu :)) bi bil našim državnikom potreben en orenk bič čez pleča , pa mal trša uzda , pa bi verjetno boljše držali smer .

Veš , je pa res , da če zdržiš v sedlu 10 let , mora bit že kaj res groznega , da te vrže iz sedla . Ne vem , če bo en avion in tolpa razjarjeno – razočaranih državljanov dovolj!

Nikitka je že kar trdno v sedlu

New Report

Close