Obleka in superge
Presenečena659, 28.04.2024 ob 16:36
Seveda, se strinjam, da so udobne. A podplat superg se mi za ples ne zdi ravno fajn. Balerinke z bolj gladkim podplatom pa.
Da se ne lomijo več v visokih petah, pa bravo.
Obstajajo plesni cevlji, ki imajo stabilno in nizjo peto in se tudi lepo podajo svecanim oblacilom. Noga ne trpi, med plesom lepo drsijo in lepo zgledajo.
Vcasih se ne morem izogniti dolgim oblekam, vedno imam s sabo se superge z visjim podplatom in se preobujem, na sreco sem visoka, zato zgleda cisto spodobno, pod obleko se pa sploh ne vidi, kaj imam obuto.
Ko so pa obleke krajse, nosim cevlje ala plesni ali pa salonarje s srednjo peto. Za res specialne priloznosti imam tudi hude spicake, a se potem vedno preobujem, vcasih tudi v superge, odvisno od dogodka.
Srce125, 28.04.2024 ob 17:16
Se ne strinjam, na obleko pašejo samo čevlji s peto, ni pa potrebe, da je ta previsoka. Obstaja tudi več vrst petk. Vprašajte moške, vam bodo oni po resnici povedali.
Samo vprašanje: a ti obleke pa čevlje s petami nosiš torej “zaradi moških”, ali zaradi svojega imidža, ugodja in svojega stila?
Ma ni šans, da se mučim v visokih petah za moškega naokoli v svojem življenju – sploh pa ne po kakšnih tlakovcih, da zadaj zdrajsam na njih petke in uničim kak dragoceni par. Visoke pete so samo za pokazat, nakakšnem službenem dogodku za poslikat za javne fotke, za odstat v uverturo na kakšnem dogodku, ne pa v njih plesat in se mučit po tri ure in več. V torbici, če ni ravno toaletna pisemska, pa vedno imet par tazložljivih balerink, da se potem preobuješ na WCju. Za plesat pa plesni, s semiš podplatom. Samo tega pa maturantke ne kupujejo samo za enkratni štrpac, če niso ravno plesalke in imajo kak par že od prej doma; ker je cena dobrega plesnega para čevljev nekje med 180 in 270 EUR.
Alaria, 28.04.2024 ob 20:03
Samo vprašanje: a ti obleke pa čevlje s petami nosiš torej “zaradi moških”, ali zaradi svojega imidža, ugodja in svojega stila?
Ma ni šans, da se mučim v visokih petah za moškega naokoli v svojem življenju – sploh pa ne po kakšnih tlakovcih, da zadaj zdrajsam na njih petke in uničim kak dragoceni par. Visoke pete so samo za pokazat, nakakšnem službenem dogodku za poslikat za javne fotke, za odstat v uverturo na kakšnem dogodku, ne pa v njih plesat in se mučit po tri ure in več. V torbici, če ni ravno toaletna pisemska, pa vedno imet par tazložljivih balerink, da se potem preobuješ na WCju. Za plesat pa plesni, s semiš podplatom. Samo tega pa maturantke ne kupujejo samo za enkratni štrpac, če niso ravno plesalke in imajo kak par že od prej doma; ker je cena dobrega plesnega para čevljev nekje med 180 in 270 EUR.
Običajno ne nosim visokih petk, tako da tega ne nosim zaradi moških. Gre pač za estetiko in meni se zdi, da superge k oblekam in krilom ne pašejo. Ti pa lahko zaradi mene obuješ tudi cokle na svečano obleko.
Srce125, 28.04.2024 ob 20:59
Običajno ne nosim visokih petk, tako da tega ne nosim zaradi moških. Gre pač za estetiko in meni se zdi, da superge k oblekam in krilom ne pašejo. Ti pa lahko zaradi mene obuješ tudi cokle na svečano obleko.
Pa še kako pašejo superge vseh sort tudi na takšne in drugačne obleke:
Presenečena659, 28.04.2024 ob 15:52
Sem videla slike enega maturantskrga plesa. Nekatera dekleta imajo lepe, tudi dolge obleke in superge. Nič ne rečem, udobno, moderno. Vsaj zame lepo ali primerno za ples pa ne.
Očitno sem prestara.
Ja, prestara si. Časi so drugačni kot 20, 30 let nazaj. Celo drugačni kot 10 let nazaj
Čas se vrti vedno hitreje. Ti ni zameriti, sploh če nimaš mladine okoli sebe.
Manekenke, 28.04.2024 ob 16:11
Danes se na partyje obuje superge. Včasih se je obulo petke. Superge so danes vseh vrst, pa še udobne so. Zakaj bi si uničevale noge?
Izključno samo zaradi moških. Ženska v visokih petkah je privlačna in sexy. Ostala obutev sploh ni primerljiva. Petke so pa simbol moškega, spolnega organa. Ženstvenim ženskam je to jasno, ostalim malo manj ženstvenim pa pač ne.