obleka priče
kmalu se poročim. priča bo moj brat. pri izbiri sem mu dala proste roke, seveda sem mislila, da bo upošteval barvo obleke,… zadnjič mi je povedal, da si je kupil temno modre športno elegantne hlače, gor bo bela srajca z ruskim ovratnikom in takim modrim šivom, kot da bi imel kravato. torej bo brez srajce in brez suknjiča. sem bila kar malo šokirana, nisem pričakovala take svobode, sem vseeno mislila, da bo upošteval vsaj barvo moje obleke (krem). Načeloma mene to ne moti, ustrašila sem se predvsem zaradi drugih, češ kaj bodo rekli in kako bo to izgledalo… kakšne izkušnje pa imate drugi? morata bit priča in nevesta usklajeni? kaj pa to, da bo brez suknjiča? hvala 🙂
Odloči se sama, meni se to ne zdi nič problematično, sploh če je brat mlajši. Jaz ga v suknjič ne bi silila, razen če se greste zelo formalno poroko.
Usklajenost s tabo bo čisto ok, ker krem in modra gresta skupaj. Še bolje, da se s tabo ne ujema bolj, da npr. ni v krem obleki, sicer bi ga kdo še lahko zamenjal za ženina.
Kaj rečejo drugi, mi pa nikoli ni bilo kaj veliko mar. 😉
LP,
Lenka
Se opravičujem. Sem ugotovila, da sem bila zgoraj malo nesramna, pa ne, ker bi hotela biti, ampak ker sem hitela.
Torej, tisto o usklajenosti drži. Prav zelo ni treba, da sta usklajena, to bodita raje z ženinom, ne pa s pričo, da ne bo kakšne nepotrebne zamenjave. Pa seveda ne s strani svatov, ampak npr. s strani gostinskega osebja, benda ali podobno.
Kar se tiče pa primernosti suknjiča ali brez, je pa tako. Po pravilih suknjič mora biti. A tu bi jaz upoštevala nekaj drugih stvari. Če je brat mlajši, mu je zoprno spraviti se v obleko. Tudi če ni mlajši, morda oblek na splošno ne nosi. Morda celo nima denarja ali pa mu ga je škoda dati za opravo, ki jo bo oblekel samo za poroko, če bi lahko tisti denar raje porabil za svojo družino, dopust, nakup avta, delo pri hiši. Upoštevaj, da si ga prosila za pričo, da je to čast in da ne moreš postavljati nekih pretiranih pogojev.
Ravno zaradi takih zadev so potem ljudje neradi priče, torej ne bodi preveč stroga.
🙂
Upam, da sem zdaj lepše razložila.
🙂
LP,
Lenka
Super, samo da ste se zmenili! 🙂
Kravata na ruski ovratnik tako ali tako ni potrebna oz. se ne nosi.
Jakno pa naj obvezno pomeri s srajco, da se vidi, kako gre skupaj. Na tak kroj srajce gre sicer najbolje bomber jakna oz. usnjena jakna, a s tako ti verjetno ne boš zadovoljna. 😉
Obvezno je torej pomerjanje. barve: modra, morda še bežkasta ali siva.
LP,
Lenka