Obleka za moj tip postave
Pozdravljeni,
za poroko iščem primerno obleko. Moja postava je bolj “curvy” (obseg pasu cca 76-77cm, obseg bokov 108cm). Imam močnejše roke, ozek pas in močnejše noge.
Z obleko hočem povdariti pas in prikriti močne roke, dolžina obleke pa ne sme biti prekratka.
Razmišljala sem o tej obleki:
http://www.little-mistress.co.uk/clothing-c9/nude-navy-lace-overlay-drop-sleeve-prom-dress-p1678
Eno obleko že imam doma, ki je z britanskega trga (dorothy perkins) – je št. 10 in mi je prav, ker je krojena na A. Sedaj sem pri tej obleki v dvomih glede številke. Razmišljam (po ogledu njihovega size guida), da bi kupila to obleko št. 12 (glede na size guide naj bi bila v spodnjem delu premajhna, ampak itak je krojena na A, tako da upam da ne bo problema). Kaj mislite, je obleka primerna da skrijem svoje pomanjkljivosti? Se vam zdi št 12 primerna zame (predvidevam, da se na te št. malo spoznate)?
P.s.: Imam temnejše rjave lase in zelene oči – bi mi takšne barve obleka pristajala?
Hvala lepa za odgovor 🙂
Lp
Živjo,
pazljivo pri tejle obleki. Meni je super všeč in osnovni kroj ustreza, a je iz linije petite, kar pomeni, da je namenjena nižjim postavam, torej je tudi kratka oz. krajša kot iz navadne linije. Pač krojena za postave do višine nekje 160 cm. Če si v centimetrih tam okoli, bo super.
Načeloma in po mojih izkušnjah ima Little Mistress kdaj manjše številke kot Dorothy Perkins, pa lahko trdim, da obe znamki zelo dobro poznam.
Little Mistress imajo že od marca v Ikoni Ljubljana. Konkretno za tole obleko sicer ne vem, je pa ravno prišla nova kolekcija. Magari se najprej oglasi tam in pomeri – če ne točno te, pa kaj podobnega, da dobiš nek osnovni občutek za kroje in velikosti. Če imaš možnost, tam zahtevaj, da te streže Marieta, je odlična stilistka. Ji lahko tudi rečeš, da te jaz pošiljam. 😉
Če boš pa naročala po netu, pa preveri, če je dolžina res ok. V navadni kolekciji je nisem našla. In pa preveri pogoje vračila!
LP,
Lenka