Obleka za pričo! (fant)
Torej, zanima me kako casual obleka je še sprejemljiva za 19 letno pričo?
Ostali imajo zame v mislih celotno obleko, jaz pa se namesto srajce z dolgimi rokavi in suknjiča nagibam bolj na črno srajco s kratkimi rokavi ter kravato, brez suknjiča – mladenič v meni namreč kriči halo, kaj je z vami narobe?
Šalo na stran, nevesta je moja sestra, nič kaj hudo formalnega.
Hvala v naprej 🙂
To o srajcah s kratkimi rokavi in kravatami sem zasledila v knjigi, kjer je razloženo vse o oblačilih za različne priložnosti (poslovno, poroke, zabave, opera,…), pa tudi od neke stilistke in šivilje sem slišala enako.
Potem sem seveda to malo opazovala in res, tisti, ki so v oblekah vsak dan oz. so jih navajeni, tega ne mešajo.
Hvala za odgovore, ampak še vedno; torej nameravam imeti take čevlje in hlače kot spadajo k suknjiču. zanima me samo kar je nad tem, torej jaz hočem srajco s kratkimi rokavi in kravato, BREZ suknjiča. To daje en tak precej casual stil, ampak še vedno formalno.
Je to res huda napaka? Sem precej izi narave, tudi poroka je zz, pač moja sestra, tam bo samo bližnja familja, ~ 20 ljudi. cela obleka z suknjičem se mi enostavno zdi too much.. ko pomislim nazaj na maturantski ples, mi vse skupaj deluje “kot da se preveč trudiš za svoja leta”
Pa tu se ne gre za mojo samozavest, saj se zavedam da bo bolj običajno če se oblečem kot vsak normalen, torej full suit.
Že res, da morda ne bo po vseh formalnih pravilih oblačenja, a sam najbolj poznaš naravo dogodka. Morda povprašaj še sestro, če bi taka oprava njo zelo motila, a glede na družinsko naravo poroke je verjetno ne bo.
Pravila oblačenja so lahko zelo stroga, kadar gre za protokolarne dogodke in podobno, v bolj in manj pomembnih zadevah privat življenja, pa se je dobro ravnati tudi po lastni pameti.
Če se boš bolje počutil v srajci s kratkimi rokavi, se ne obremenjuj s formalnostjo in jo obleci.
Sicer tudi srajca z dolgimi rokavi lahko izgleda prav mladostno, npr.
[img]http://fametastic.co.uk/wp-content/uploads/splash//200903-jade-goody/jade_goody_jack_tweed_spl18677_008.jpg[/img]
Če kupiš kakovostno srajco z dolgimi rokavi iz naravnega materiala, tudi ni tako vroča, za sproščeni del pa si lahko rokave rahlo zavihaš, kar izgleda prav stajliš.
A zopet:
če so ti kratki rokavi zelo pomembi in ok tebi in sestri, se nikar ne sekiraj.
lp,
Lenka
Sicer pozno, ampak morda pa komu drugemu prav pride: lahko se pa obleče srajco z dolgimi rokavi, kravato, potem se pa rokave lepo zaviha. To je pa čisto sprejemljivo, sploh za kasneje po obredu.
LP,
Lenka