Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek OBLIŽI ZA NOGE-DETOX

OBLIŽI ZA NOGE-DETOX

Živijo,

ali pozna kdo to zadevo……sicer je kolegica že poskusila in je “delovalo”, obliž je bil zjutraj temno obarvan….jaz pa sem vseeno skeptična…..

Help……

https://trgovina.over.net/product.php?productid=16710&cat=0&bestseller=Y

Misliš te?

Ena druga firma…ma to je to……

Poznaš ????

Živjo
Zanimiv bi bil test. Obliž čez noč nalepiti na hladilnik. A bi se obliž obarval in bi bil še hladilnik razstrupljen?

SUper stvar so ti forest patch, po pettedenski terapiji sem kot rožica. Močno priporočam.

Pa to za vsak dan pokuriš en obliž (torej 25 EUR dnevno) al kako? Kakšen je strošek pettedenske terapije?

cena 10 obližev t.j. petdnevne kure je 30 EUR

[www.badscience.net]

Ben Goldacre
Thursday September 2, 2004
The Guardian

· Time for a Johnny Ball kitchen science experiment, I think. I could have told you from the start that “Aqua Detox” was a scam, and a popular one at that. Why? Because it is claimed to extract “toxins” from your body through the “2,000 pores in your feet” discovered by those ancient Chinese scientists. And because it’s so charmingly theatrical: you put your feet in a water bath, containing “natural organic salts”, with an electrical current that “resonates” with your “bio-energetic field” passing across it, and the water goes first tea-coloured, and then properly brown, with a sludge on top. You think I’m making this up, but it’s been in the Daily Telegraph, and innumerable other places. So it must be true. And this brown, the Aqua Detox people proudly tell you, is from the toxins coming out of your body.

· Thinking back to GCSE chemistry, it seemed likely to me that it was rust rather than toxins, since they have, after all, got a pair of metal electrodes in a salt water bath with a current passing across them. And so we set up, on a kitchen table, a bowl containing salt and water, with two metal nails attached to a car battery. And what do you know: our water goes brown too, with a nice sludge on top. Could this be the same brown as the Aqua Detox water?

· Bravely I sent along my friend Dr Mark Atkins to have himself Aqua Detoxed. He took water samples from the bowl, which we sent off to the Medical Toxicology Unit at New Cross, south-east London. You can only imagine our excitement, especially as they charged us £200 for the analysis. And so – triumphant music – the water taken out before they switched their Aqua Detox machine on contained only 0.54mg per litre of iron (probably from the metal spoon); but afterwards it contained … 23.6mg/l. Our water, from our kitchen table setup, contained 97mg/l (and it was a bit browner).

· But did it extract toxins? “Toxin” is classic pseudoscience terminology. Essentially, the Aqua Detox people are offering dialysis, through your feet. Urea and creatinine are probably the smallest molecules – call them “toxins” if you like – that your body gets rid of, in places like urine and sweat: if “toxins” were going to come out, anywhere, you’d expect those to come out, too. There was no urea or creatinine in the water before the Aqua Detox, and there was none in the water afterwards. Which means, I believe, that we win.

pa tudi:

Težko podam kakšno dokončno oceno, saj pri nas nismo izvajali raziskav z njo, čeprav smo imeli priložnost videti, kako izgleda. Prav tako nisem uspela najti resnih znanstvenih raziskav (Science citation index, znanstvene revije), ki bi učinke verodostojno potrjevali, čeprav se naprava uporablja tudi v različnih zdraviliških in fitnes centrih. Aqua Detox naj ne bi zdravil bolezni, nekateri uporabniki in zdravniki pa poročajo, da je tretma bistveno olajšal nekatere zdravstvene težave. Podjetje Aqua Detox International je opravilo manjšo raziskavo, vendar narejeno na samo 6 ljudeh. Rezultati takšnih raziskav so žal podvrženi naključjem (glej: [www.aquadetox-international.com])

Klasično gledano deluje naprava na principu elektrolize slane vode, ki jo nalijete v posebno banjico in vanjo vstavite dve elektrodi. Električni tok je majhen in reda velikosti 70 mV. Elektroliza poteka tudi, če noge ne daste v to banjico. Iz elektrod izhaja železo in obarva vodo rjavo. Rjava barva naj bi pokazala prisotnost vaših odpadnih produktov, kar pa je žal nesmisel. Prek vaše kože detoksikacija ne bi mogla potekati v omembe vredni količini, v tej vodi tudi niso našli nobenih sledov uree ali kreatinina (ki se sicer nahajata v urinu in sta pomembnejša odpadna produkta presnove). Bolj verodostojne so napovedi, da naj bi naprava spodbujala celice, tako da telo bolje in/ali hitreje odvaja odvečne snovi. Ali je to res, pa bi pokazala le primerjava med vrstami in količino odpadnih snovi pred uporabo takšne naprave in po njej.

Dejstvo je, da v telesu potekajo elektrokemični procesi, na membranah se nahaja zelo močno električno polje, organizem pa ima zelo izdelan mehanizem za vzdrževanje tako kemijskega kot električnega ravnovesja. Dejstvo je tudi, da nekatera šibka magnetna in električna polja vplivajo na dogajanje v telesu, še zlasti če gre za nizke frekvence električnih in/ali magnetnih pulzov, zato je seveda možno, da ta naprava v določenih pogojih ima vpliv na ljudi, kar pa bi seveda pokazale le natančne in dovolj obsežne raziskave.

dr. Romana Ružič
Inštitut Bion, Stegne 21, Ljubljana

Cena 5-dnevne kure (10 obližev = 1 paket) je 24,90 €, če kupiš pa 5 paketov naenkrat, je pa cena enega 22,90 € – poglej tukajle: https://trgovina.over.net/product.php?productid=16710&cat=313&page=1

Še en nateg!

Zakaj? Lahko tole podkrepiš s čim konkretnim?

Sem enkrat brala en članek na to temo – šlo je za aqua detox, ampak saj to naj bi bil isti princip. Namreč, streseš v vodo navadno sol in daš noter (ne vem kakšne) elektrode, pa se voda ravno tako obarva, kot pri tistih dragih mašinah in tretmajih po kozmetičnih salonih. Bom poskusila najti.

To piše malo višje.
Kaj pa obliži?

Na internetu je zelo težko najti kakšen pameten vir, ker je preplavljen s prodajalci, ki te dobesedno bombardirajo s t. i. testimonials, da težko ločiš, kaj je res in kaj ne. Našla sem pa tole:

http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20080110143552AAVHe2c

Če sklepamo torej po tej stran in wikipedii, obliž potemni tudi, če ga namočiš v vodo. Očitno snovi reagirajo na vlago, ne na toksine, ki se izločajo. Ampak to je itak jasno, ne?

detox obližev je v škatli za 2 kuri se pravi je 20 obližev in je cena 34 evrov če se še prav spomnim

Ljudje smo skeptični na tovrstne obliže, saj jih je že cel kup na tržišču. moja mami pa je vseeno poizkusila te

http://www.priskrbi.si/kino-kiseki-oblizi-razstrupljanje.html

in so ji resnično pomagali. Bolečine so se omilile, noge ji niso več otekale in še bi lahko naštevala.

Vsak posameznik pa mora oceniti ali je njegova bolečina resnično tako neznosna, da bo poiskusil tudi to. Moja mama je probala in ni ji žal.

Zdravo

Jaz sem uporabljala že te obliže, pa se mi je koža ful zboljšala, čeprav je veliko nejevernih tomažev. se bolj nagibam k temu, da zadeva deluje. Jaz sem jih kupila v Energomedu. To so baje enaki, kot forest patches, ker jih baje uvažajo oni pod svojo in drugo blagovno znamko.

lp,

na kratko, po poškodbi rame pri rokometu sem preizkusil ta obliž. Prebral sem vse kar ste napisali zgoraj da je to čisti nateg itd… 🙂

super vse lepo, ko sem bral sem že imel prilepljen ta obliž in sem si mislil, glede na prebrano da ne bo pomagalo čisto nič. imel sem notranje bolečine v rami, po 12h urah sem odstranil obliž in moram priznati, da se je moja bolečina med gibanjem zmanjšala za kar 80 posto happy zadovoljen 100 posto 🙂

Žal je nateg, kot večina stvari, ko malo raziščeš. Prelepo, da bi bilo res.

http://lifestyle.enaa.com/zdravje-in-prosti-cas/ali-oblizi-za-razstrupljanje-delujejo.html

Vneto stopalo desne noge – najprej zdravili putiko- nato je bilo zjasnjeno, da je vnetje – poiskusil vsa mogoča čiščenja-rezultati niso bili slabi-samo do konca, do ozdravitve nikakor-nato je bil Detox zadnja bilka…deluje

stopalo je na 97%-samo še malo manjka- deluje, ne samo čiščenje kot tako-vse v sklepih se popravi-vse je lažje kot novo-gonjenje bicikla, recimo (govorim o Biostilu Detox)

New Report

Close