Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek obnova ali menjava notranjih vrat

obnova ali menjava notranjih vrat

Notranja vrata so stara 25 let, lesena, tista klasična blokovska iz konca 80-ih. Razmišljamo o obnovi ali menjavi, glavni jeziček na tehtnici bo seveda cena.
Nova vrata so cca 40€ + podboj + kljuke. Koliko pa stane brušenje in barvanje?

Če hočeš imeti tako zbrušeno, da gre vsa stara barva v celoti dol in potem nova gor, mislim, da bo prišlo dražje. Če gre le za osnovno brušenje (le toliko, da gre barva, ki se lušči dol in da je površina toliko hrapava, da se barva lažje prime) in barvanje, potem bo pa to ceneje.

Vrata s podbojem in kljuko računaj cca 250 eur. Brušenje in lakiranje ne naredi novih vrat. Jaz jih bom vzela v Lip Bled drug mesec, nekaj sem tam že lani jemala in sem bila zelo zadovoljna.

Gre za brušenje laka in nanoo novega, niso barvana z mastno barvo.
Vem, da obnova ne naredi novih vrat, ampak vrata niso poškodovana, niso slaba, le obšlesana so. No, kljuke bi vsekakor kupila nove, ker so mi stare zastarele.

Morda so stara vrata bolj kvalitetna od novih in rabijo le malo osvežitve.

Mislim, da se bolj splača obnoviti stara. Mi smo jih kar sami in jih nismo niti brusili, le prebarvali in zamenjalji kljuke, mehanizmov nismo menjali. Je pa treba kupit kvalitetno barvo. Za pet vrat nas je material stal cca. 200 €, se mi zdi.

Če so tista najbolj poceni blokovska vrata, je stran metanje denarja, če jih obnavljaš, saj jih niti pobrusiti ne moreš dobro.
Če so masivna, je to seveda nekaj drugega in v tem primeru res zna biti najceneje, če jih prebarvate.

Kupiš strojček za brušenje, da si ne znucaš rok, valjček, primerno barvo in prebarvaš. Daš nove kljuke in so vrata kot nova.

Lahko si izmisliš tudi večbarvna vrata ali vzorčke gor, če ste za take hece in niste tradicionalisti (saj vem, da zaman tulim v ta rog, redki si upajo imet šekasta vrata).

Tole s šekastimi vrati je meni v bistvu všeč, ampak …
V bloku, kje lahko pobarvaš vrata? Na balkonu? Koliko časa se sušijo?

Lahko vzorček naredim temno-svetel? Bi se to sploh poznalo na vratih mislim ta barvni lak za les?
S čim bi pa lahko vrezala vzorček?

Pri novih vratih računajte še demontažo in montažo.

Imam enake misli.

Tole s šekastimi vrati je meni v bistvu všeč, ampak …
V bloku, kje lahko pobarvaš vrata? Na balkonu? Koliko časa se sušijo?

Lahko vzorček naredim temno-svetel? Bi se to sploh poznalo na vratih mislim ta barvni lak za les?
S čim bi pa lahko vrezala vzorček?[/quote]

Šablono lahko kupiš ali iz šeleshamerja izrežeš svojo, lahko pa tudi kupiš valje z vzorcem (samo ne vem, kako dragi so).

Hm, ste velik ali majhen blok? Bi lahko barvala pred blokom na kozah? Drugače pa na balkonu ja. Ali pa vrata snameš samo za pobarvat robove, samo ploskev pa barvaš, ko so nazaj na pantih – v tem primeru je potem dobro, da greš za dva dni od doma, da se ponesreči ne primeš vrat, da o otrocih sploh ne govorim.

Brusit pa obvezno nekje zunaj.

Lahko pa vprašaš kakega malarja v bližini, koliko bi vam vzel za barvanje vrat. Vzorce bi potem lahko naknadno naredila sama.

Lepa nova bela vrata s podbojem in kljuko dobiš že za 100 evrov, to, kar imate vi, pa so verjetno neka najcenejša varjanta iverice brez tesnil na podbojih – previdevam, ker so po blokih največkrat taka vrata. Masivnih sigurno niso vgrajevali. Jaz predlagam nova. Mi smo jih vgradili sami, ker so bila standardna dimenzija in ni neka znanost.

Za šekasta vrata pa nisem, ker potem težko kombiniraš ostalo, da ni vse kot sračje gnezdo.

Tesnila so še prvotna in so še vedno ok. Kakšen material je, pa ne vem, zdi se tak, kot so bila tista lesena okna iz 80-ih.

Šekasta res ne, bi pa naredila vzorec na nekaterih. Glede na to, da imam pohištvo samo v eni vrsti lesa in da ga nimam namena menjat (vrsto lesa, ne pohištvo), bi to šlo.

Lepih, novih vrat s podboji ne moreš dobit za sto evrov, za ta denar lahko dobiš karton s plastjo folije in plastično kljuko brez montaže. Podboj stane več kot krilo in če bi bilo oboje sto evrov, pomeni, da bi bila vrata recimo 30, podboj 60, kljuka 10 (pa še montaže ni notri).

Ni variante.

Jaz sem za obnovo. Veliko manj dela. Jaz bom dala za obnovo starih vrat in podbojev približno 100 eur na vrata.
Zamenjava vseh vrat in podbojev je velik in drag poseg v stanovanje. Če bi dala nova, pa če želim bolj kvalitetna me pride okoli 300 eur na vrata. Da ne govorimo o kakšnih res lepih in kvalitetnih vratih priznanih firm. Potem pa še zid okoli vseh vrat, ki ga je potrebno pokitati, prostore pa pobeliti.

Če te zanima obnova ali naku novih vrat ti svetujem tole mizarstvo http://mizarstvomarkelj.si/vhodna-vrata/[/url], specializirani so za lesena vhodna vrata in ostale izdelke iz lesa. Meni so izdelali in vgradili notranja vrata pa sem zadovoljen, ugodna cena izdelava pa kvalitetna. Za obnovo ali nakup novih je najbolje da jih pokličeš in vprašaš za ponudbo.

Pozna kdo podjetje Ideales iz Logatca? Tukaj je njihova stran http://www.notranja-vrata-ideales.com/[/url].
Mi je najbolj všeč, ker imajo na svoji spletni strani tudi cenik za notranja vrata – http://www.notranja-vrata-ideales.com/cenik, da vsaj informativno vidiš kje se cene gibljejo.

New Report

Close