Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek obnova stanovanja 50 m2

obnova stanovanja 50 m2

je kdo pred kratkim v celoti obnavljal stanovanje velikosti 50 m2

saj bom počakala ponedeljek in pridobila predračune…ampak vseeno me zanima že danes, koliko približno me bo to stalo…stanovanje je trenutno v razuslu.

menjava 4 oken + balkonska vrata,

menjava notranjih vrat- 5 kos

menjava vhodnih vrat

po tleh star uničen paket – na novo parket ali laminat – se še nismo odločili?

kompletna obnova kopalnice, vel. 6 m2, ploščice, tuš, wc, školjka, lijak….

če mi bo dal kdo vsaj približne inf… da bom vsaj lahko približno vedela v kakšne str. se spuščam

Midva za popolno obnovo 55m2 dala pribl. 25 – 30.000€….obnavljala sva 10 let:(

Odvisno kako boš obnavljala in kaj boste kupovali.

okna – solidna so že tam 3.500€, recimo zasteklitev balkona in malo boljša okna pa 5.000€
vrata – notranja vrata stanejo od 50 do 500€, ne vem kakšna hočeš. si prepričana, da se jih ne da obnoviti? Da jih pobarvaš? Kaj pa štoki? So kovinski ali leseni? Kovinske se ne splača ven ruvat, je cela štala, bolje pobrusit in pobarvat.
kopalnica – kopalnico lahko solidno prnoviš za 4-5.000€, lahko pa tudi za 50.000, odvisno kaj boš dala notri.
parket – si prepričana, da se ga ne da pobrusit? laminat jaz ne bi dajala, raje parket, v hodnik pa ploščice

Potem je spet vse odvisno od tega, če boš najela enega izvajalca, ki bo vse nabavil in podelal ali večnjih, kaj boš kupovala in koliko od tega v akciji ter koliko boste naredili sami.

Nas je prišlo za 70m2 tam malo čez 10.000 (okna, kopalnica komplet z omarami, parket, barvanje vrat in sten), smo pa sami razbijali (kopalnico) in recimo vtičnice menjali sami in podobne drobnarije.

LAŽEŠ !!!!

Potem pa lahko zdaj začneta spet obnajvljati 🙂

cca 500 eur/m2

60 kvadratov ca 12.000 brez pohištva. Okna so bila že menjana, centralna kurjava že urejena, vse ostalo smo vrgli ven. Smo pa veliko sami delali, kar se je pač dalo.

Imam izkušnje s cenami obnove zadnja 3 leta, popolnoma se strinjam z “odvisno”. Še sploh pa, da ne dajaj laminata. Če ni financ, daj pobrusit star parket.

Summer, to z brušenjem starega parketa so tudi mene nateg…, da sem najprej plačala za brušenje starega slabega parketa, čez nekaj let pa vse skupaj zamenjala, ker je bilo tako grdo in ker je pokalo. Danes je veliko vrst talnih oblog, ni samo laminat in parket. Najbolje je, da se gre malo pogledat in povprašat. Mi imamo tudi po spalnicah zdaj nov parket, ampak tisti je bil s polaganjem 100 evrov na kvadrat in toliko ne bi dala za celo stanovanje.

Pa pri izvajalcih je tudi velika razlika v cenah in kakovosti. Pri nas so bili predračuni pri nekaterih v razmerju 1:3, pa ne v prid kakovosti.

40m2, cca. 12.000 EUR. Obnovljeno je bilo vse in ogromno v lastni režiji. Če ne bi sami delali, bi verjetno prišlo še cca. 5000 EUR več. Sem mislil, da bo prišlo manj potem se pa samo nabira in nabira…

kaj je z laminatom narobe?

Potem pa lahko zdaj začneta spet obnajvljati :)[/quote]

Ne bo potrebno, ker sva kupila novo hišo, to stanovanje pa oddajava:)))

Potem so ti pa to zelo slabo naredili, ker moja mama ima parket star 60 let in ga je 15 let nazaj brusila in lakirala in je še zdaj kot nov.
Parket naj bi zdržal 20 let, ga brusiš in lakiraš, pa spet 20 let, čeprav z današnjimi laki verjetno nekaj manj.

Potem so ti pa to zelo slabo naredili, ker moja mama ima parket star 60 let in ga je 15 let nazaj brusila in lakirala in je še zdaj kot nov.
Parket naj bi zdržal 20 let, ga brusiš in lakiraš, pa spet 20 let, čeprav z današnjimi laki verjetno nekaj manj.[/quote]

Če ti lamelni parket, ki že tako ali tako ni pojem kakovosti in lepote, začne odstopati od podlage, ga lahko prekladaš in lepiš nazaj, pa nikoli več ni kot nov. Klasičen parket se že da, če je lepo položen, pa še to je zelo odvisno od parketa. Tanov parket ni lamelen, je pa mehkejši in zato sigurno ne bo zdržal 20 let brez brušenja, ker otroci in pes do njega niso usmiljeni:)

Potem pa lahko zdaj začneta spet obnajvljati :)[/quote]

Ne bo potrebno, ker sva kupila novo hišo, to stanovanje pa oddajava:)))[/quote]

Aja? Stanovanja, ki ga oddajaš, pa ni treba obnavljati??
Po lastnih izkušnjah še dosti pogosteje kot tistega, v katerem živiš :)))
Sicer pa spet lažeš.
Le kdo bi najprej plačal tako drago obnovo stanovanja, potem pa kupil hišo??
Tako bi delale samo kure brez glave :-p

Obnavljala vse to kar si napisala + novi tlaki celo stanovanje, nova električna napeljava, vodna napeljava + vsi radiatorji + stensko stropna klima, ki je bila med dražjimi, vsa vrata – notranja in protivlomna zunanja. Tla parket in keramika. Vse kupaj 18.000€ – obnavljala sva pa pol leta – od marca do novembra – za 1. novembra smo bili že vseljeni. Tako, da jaz ne vem kaj obnavljate 10 let, mi ni jasno… Največji strošek so bila okna 4000€, potem polaganje keramike 1500€, centralna in radiatroji 1500€, parket 1000€, vhodna vrata 1000€ in notranja vrata 2.000€ in pa material kot tak – mislim keramične ploščice, parket hrast… Ostalo se nabere od izravnalnih mas, fugirnih mas, električnih vtičnic, celotna električna inštalacija je bila nekej 500€ z omarico – to je bilo zelo poceni, ker je delal znanec ki je električar. Tuš kabina, umivalnik v kopanici, stranišče, kotljiček in še in še, spisek je zelo dolg:):).

Dva vikenda intenzivna sva potrebovala z ekipo da smo vse razbili in odnesli v konetejnerje. Vse sva olupila stran, stolkla ven, še omete sva dala dol, ker so bili narejeni s kredo… Potem se je začela pa obnova – prenova. – Potem so prišli menjati okna. Nato smo delali vodovod in centralno – sprememba cevi. Nato smo vlivali nove tlake. In nato čakali dva dni, da se je posušilo, da smo šli noter in nadaljevali z elektrikoin klimatsko napravo – cevi, ker imam vzidane v steno – se ne vidi povezave. Tlaki so se sušili skoraj tri mesece, pa so bili poletni meseci – vmes ko se je tlak sušil smo delali omete na stene, strope, fino ravnanje itd.. Zidali predelne stene in nato polagali keramiko – najprej kopalnica, nato kuhinja stena in nazadnje jedilnica in predsoba po tleh. Na koncu smo belili, montirali radiatorje in pa polagali parket. Potem pa še pohištvo, montaža, luči itd…. Imam vse poslikano in celoten postopek narejen v power pointu s cenami, tako, da točno vem kaj sem delala, kdo je delal in kako smo delali, tako, da ko bom stanovanje prodajal pokažem vse kupcu – tudi kupec na ta način dobi načrt električne napeljave, kje gre kakšen kabelj in vodovod – imam vse poslikano na ravnilo, da se točno vidi kje od stropa dol koliko centrimetrov je elektrika, kje točno po tleh gre voda primer od pralnega stroja do odtoka, koliko od stene itd.. Vse poslikano.

LP

Sedi 5. ampak ce je to pisal moski ali zenska se pa ne razbere. Pola pola se razbere.

No, to realna cena. Nas je prišlo sicer manj, ampak smo tudi manj delali.

Računaj 500 evrov na kvadratni meter in če bo manj, bo super. Se pravi, če vam bodo vse delali drugi in brez lastnega vložka dela.

Če bosta dali laminat – ne šparajte ne pri polaganju ne pri materialu. Slab laminat je nočna mora.

Aja, pa ko boste že pri delu: cevi bodo itak menjane, to je jasno, ampak naredite na novo še štrom.

Sedi 5. ampak ce je to pisal moski ali zenska se pa ne razbere. Pola pola se razbere.[/quote]

Sem ženska, stara 35 let in vsake stvari se lotim sistematično.:). Jaz sem zato dobra, mož pa za zidanje, beljenje in da najde ekipo pomagačev. Ni mi pa problem tudi delati, sva to počela tri mesece po porodu otroka in sem veliko pomagala v stanovanju. Pa še to, če obnavljate v blokih obvestite sostanovalce, da bo ropotanje. Najbolj bedno je to, če obnavljate dolgo časa in je ropotanja več let, potem začnejo popizdevat. Če pa obvestiš, da bo ropotanja unega hudega ropotanja, ko hinkaš po stanovanju ena sobota ali dve, da se vse razbije in pospravi – se lepo opravičiš na oglasni deski in potem mir, ker nato ropotanja tavelikega ni več je veliko lažje. Jaz sem šla od vrat do vrat se vsakemu predstavila in dala 10 dag kafeta in povedala, da bova prenavljala in da bo dva vikenda v soboto od 8:00 – 15:00 grozno ropotanje, potem pa da bom dala mir in da ob nedeljah ne bomo nič delali. Pa seveda vsakič ko smo delali na večje, da se je veliko hodilo po hodniku bloka, sem na koncu pomila celoten hodnik od petega nadstropja do tal. Noben nama ni nič težil in še danes mo v super odnosih s sosedi. Pa JA vsi so hodili gledat kako delava in kaj delava in vsakemu sem prijazno dovolila da je vstopil in pogledal, celo prve mesece sploh nisva zaklepala in vhodnih vrat in sva povedala, da lahko hodijo gledat koliko hočejo… je pa res da živimo v manjšem kraju in da je v bloku 10 stanovalcev – je pa to stara gradnja blok 1960.

New Report

Close