Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Obnova stare hiše – koliko zneslo?

Obnova stare hiše – koliko zneslo?

Prosim tiste, ki imate res izkušnje. Mnenj, daje stara hiša jama brez dna in da se obnocva ne splača, sva se naposlušala in se kljub temu – po dobrem, dolgotrajnem premisleku odločila za obnovo.

Torej, situacija je taka:

Hiša večja (dvostanovanjska), s kletjo in (neizdelano) mansardo.

Potrebno:
– menjava oken – urejeno (znesek 14.000)
– menjava strehe – urejeno (16.000)
– nova izolacisjka fasada (15 cm, predvidoma 16.000)
– hidroizolaciaj temeljev (ne vem cene)
– centralna (predvidoma 15.000)
– vodovodne napeljave (ne vem cene)
– elektro napeljave (delno že, večina še čaka)
– adaptacija enega stanovanja (delno že)
– adaptacija drugega stanovanja (še potrebno)
– izgradnja mansarde (v surovem stanju, še ni izdelana, cena na ključ predvidoma 30.000)
– ureditev kletnih prostorov (betonska tla, zdaj zemlja, inštalacije, adaptacija – cene nimam)
– ureditev okolja (tlakovanje dovoza in pločnika in delno pred hišo – nimam cene)

Torej, tisti, ki imate izkušnje, a mi lahko še poveste okvirno cene za manjkajoče.
Zanima me vaš skupni znesek obnove take hiše ali podobno. Karkoli.

Zelo na uč: za ta denar bi postavili novo.

Ja, tole je pa res zelo na uč.

Ko vse to seštevam in še tisto kar ti manjka (približno) pridem do zneska, da bi lahko za tak denar kupila že novo hišo. Seveda ne v centru slovenije ampak nekje bolj na obrobju

Glede na to, da parcelo že imajo, bi za ta denar postavili novo kjerkoli.

jaz ti bi rade volje podala oceno in pomagala, pa si žal premalo povedala.

je razlika, če bo talno gretje ali ne.
napisano vodovod je tako, kot bi rekel kupujem avto, brez da poveš kakšnega – koliko vrat, koliko konjev ipd.

imate to tč?

kaj pomeni adaptacija stanovanja za tebe?

najprej boš mogla dati žal malo boljši popis.

pa še površino hiše bo treba napisat.

v nasprotnem prmeru se lahko pogovarjamo o pravljicah…

Pa poglej še razpise Eko sklada, koliko lahko dobiš subvencij za fasado, menjavo oken in pa izolacijo strehe.

Res je, vprašanje, če se vam obnova splača. Je ne bi podrli in kupili novo? Vedno ostanejo malenkosti, ki jih ne moreš “obnoviti” npr. a boste obnovili vso električno napeljavo? Pa vsi vemo kako je bilo to narejeno pred 30 in več leti.

Poglejte npr. stran montažnih hiš Lumar ..
http://www.lumar.si/datoteke/dokumenti/Lumar_Cenik2011_01.pdf
Takih ponudnikov je danes na našem trgu čedalje več. Hišo ti lahko gradi tudi tuji ponudnik, mogoče še ceneje kot naš.

pri men dobiš že novo montažno hišo.

Niti na pol še nisi, pa sem že naštel več kot 60.000 eurov + nakup hiše… Ni računice, nova je definitivno boljša varianta.

zakaj pišete take komentarje, pa saj sta se sama tako odločila.

avtorica prosi za podatke in ne za pridigo kako bi nova stala manj.

in kolikor je razumeti je hiša že v fazi prenavljanja.

joj mone smotane…

avtorico še vedno pozivam, da poda malo več informacij. sicer težko damo kak okvir.

Torej, površina posamezne etaže je ca. 80 m2 + stopnišče ca 30 m2 na etažo.

Za centralno sem povedala ceno, ker je tak predračun, ne bo talne.
Vodovod, pomeni, da zamenjaš obstoječe cevi: kopalnica, kuhinja, wc
Elektrika, obstoječa, oz. kar bomo še dodali
Adaptacija stanovanja – poleg naštetega: breušenje klasičnega parketa, polaganje nove keramike, nova kopalniška keramika, pleskarska obdelava, znižani stropovi.

Upam, da je zdaj dovolj. Obnova se bo (načeloma) izvajala v srednjem cenovnem razredu z zadostno kvaliteto. Skratka ne bo šminkiranja – marmor, tikovina, medenina … Solidni, zadosti kakovostni materali.

Zakaj ne rušiti – ker pride dražje.
Zakaj ne nova – ker ta že stoji, lokacije pa ne menjamo!
Skratka, vsi rperačuni in situacije, ki smo jih preigrali, nas vržejo na slabše, ali pa bi potrebovali (za primerljivo lokacijo in kvadraturo) vsaj 400.000 eur.

boste ogrevali vse tri etaže? kakšno ogrevanje pa boste imeli?

povej še, če boste delali v lastni režiji kaj…

bom jaz dala mojemu stručkotu malo kasneje za pogledat 🙂

Ja, ogrevali vse tri etaže.
Delali načeloma z najemanjem delavcev, elektriko in vodovod morda v lastni režiji.
Ogrevanje na pelete, ampak saj pravim predračun za centralno je že.

Moj preračun mi “pravi”, da pod 120 ali celo 150 ne bomo prišli. Saj pravim, materiali ne bodo ne vem kaj (mislim recimo draga keramika, marmor …). Vrata znotraj ostanejo stara – prebarvana. Stene bodo potrebne žirafe.

Hvala!

Aja, gre pa za manj ozaljšano “meščansko vilo” (tip hiše).

Hvala, smo seznanjeni.

Arhitektura hiše bi morala ostati enaka – se pravi zunanji videz. Torej novogradnja ne pomaga 🙂

Če bi morali kupit ni računice, tako pa je, in prav zato obnavljava. Sva premišljala ali prodava, pa, kot sem napisala, prideva v vseh pogledih na slabše, razen če bi imela 3 x več denarja . Vsaj!

moj pravi, da je še vedno premalo podatkov. njemu je že račun za centralno malo visok, sploh ker imate radiatroje. sprašuje za moč peči v tem primeru.

predračun za steho 16.000 evrou? za 110m2 površine hiše (oziroma temu ustrezno preračunano površino strehe)? pri skoraj isti površini je bila cena naše strehe 10.000 z zelo kvalitetno kritino, podeskano na novo, folija. samo tramovi so ostali stari!)

za fasado je spet premalo informacij. površina? kateri materjal pravi, vsaj to? na forumu podsvojostreho se trenutno zbirajo za skupinski nakup izvedbe izolacije po ceni 28e/m2. tale cena je nekam velika pravi.

pri vodovodu je bitno število odtokov, pri elektriki število nekih doz, cena ureditve okolice odvisna od veliksoti dovoza seveda…

moj je že obupal:-)

puli si tukaj lase zraven:-)

pravi, da je to lahko okvirno 80-120k. premalo informacij za boljšo ceno. .

zato te usmerja na forum podsvojostreho.net

tam je veliko oseb, ki se na to zelo spoznajo in ti bodo pomagali pri natančnejši ocenitvi kot tudi ti bodo povedali, ali so cene realne ali ne.

pravi pa moj, da ima občutek, da vas hočejo malo nategnit. moraš namreč vedeti, da danes ljudje ne stojijo v vrsti pred zidarjem kdaj bo končno prišel k njim. ravno obratno… cene so dokaj padle!

to je čas, ko se da veliko spogajat. to izkoristita.

zato vama on res toplo na srce polaga, da se registrirata na forumu podsvojosteho.net in vama bodo tam pomagali, da vaju ne prinesejo okoli…

Hvala za pomoč.

Ja, nategovanje. Za streho sva dobila 20 predračunov, res da je gor 8 strešnih oken in da je štirikapnica, creaton. V ceni je še nekaj rekonstrukcije ostrešja (nekaj manjšega). Je dvojna streha.

Fasada je kar realna – se mi zdi. 10X10x8 m na stranico, torej x 4. 15 cm stiropora, baumit ali kaj podobnega, cokl s stirodurjem. Bordure okoli oken.

Odtoki, 4 x na stanovanje (kopalnica 2x, kuhinja, 1 x, wc 1x).

Centralna: ca 30 radiatorjev, bakrene cevi, peč (ha, mislim) 25 kW (se motim?) na pelete z zalogovnikom.

Kaj še?

Ja ta forum poznamo. Se tam precej informiramo.

A je ta znesek še dodatno?

Hvala, hvala!

Klasična Jubizol fasada ima recimo pri teh cm boljšo izolativnost, in tudi reklamacije bolj slabo rešujejo. Izolacijo predlaga 20 cm. Preverite pri vseh izvajalcih, pa ne samo cene ampak tudi kvaliteto.
Kar se tiče peči, pa pravi da bo 25 kw za tako veliko površino in tako veliko radiatorjev premalo. Midva npr imava 12 radiatorjev in isto zmogljivo peč.

Če se še kaj spomni, ti napišem:)

in bi jo začel čez 15 let obnavljat

Mal sem se zatipkala, mislila sem da pri Baumitu slabo rešujejo reklamacije, ne pri Jubu.

on pravi, da odvisno kaj vas čaka, ko boste delali hidroizolacijo temeljev ter odvisno koliko vam bo “požrla” klet.
računaj, da boste dali samo za parket čez desettisočaka, samo materjal parket, če bo v dveh štukih. ker cena parketa, kvalitetnega, korej ne tisto 2 mm sranje, k ga tudi pobrusit ne moreš, so kar johoho lepe…

vodovodar in električar – odvisno koliko bosta imela sreče…

odvisno tudi od kvalitete keramike in kaj si boste zaželeli ter če se boste česa lotili še sami.

pravi, da vseeno računajte na kakih 80.000 vložka še naknadno… ampak poudarja, da odvisno od kleti in temeljev.

Pri strehi odsvetujem Bramac, ker je katastrofa, meni se je cel oluščil in ne duha ne sluha o barvi, ki je bila, ne gre za bledenje barve, ampak dobesedno je cel sloj izginil, opeka v garanciji, reklamacije ne priznajo. Strošek pa ni zanemarljiv.

New Report

Close