Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Obnovitvena dela v stanovanju HRUUUUP :(

Obnovitvena dela v stanovanju HRUUUUP :(

Dajte me (razen tistih, ki iščete vedno razlog, da nekoga popljuvate in se znesete) prosim povedati ali se je res kaj spremenilo? Lahko zdaj delajo obrtniki? Se lahko sprehajajo (derejo seveda) po bloku delavci? Dvoji sosedi so se odločili, da bodo nadaljevali z adaptacijo in nalimali na desko “v skladu z NIJZ”. Je kaj novega v zvezi s tem? Komu prijaviti? Zmešalo se nam bo od tolčenja in vrtanja. Pouk in delo od doma. Ne moremo izvajati ne enega ne drugega. Popolnoma nehumane razmere. Koga klicati? Kam prijaviti? Hvala!

Ne moremo dati samo slušalk gor. Imam službene telefonske klice. Kaj naj rečem, da se javljam iz gradbišča? Otrok bo danes imel ustno prezentacijo za oceno. Res sem na koncu z živci. Od doma moramo delati in šolati pa nam z izrednim odlokom niso zagotovili osnovnih pogojev: miru za opravljanje le tega.

V praznem stanovanju lahko delajo.

Dajte se ljudje malo prizemljit!
Tudi vi ste obnavljali stanovanje ali pa ga se boste in so drugi sosedje to morali poslusat!
Kar zadeva velik hrup, je pa ta le ob zbijanju kopalnice, sten, vrat/oken in kanalov za instalacije, a to ne traja dolgo (kopalnica 2 dni, okna in vrata tudi 2 dni, instalacije enako, torej vse skupaj en teden razbijanja, pa se to obicajno ni vse naenkrat).

Prenova ne gre brez hrupa. Sprijaznite se, da ima vsak pravico prenovit stanovanje. Ce se to dogaja podnevi, med tednom, se nimas kaj pritozevat. Tudi ti prides na vrsto.

Malo vec tolerance vam nebi skodilo. Ce se prenavlja je normalno, da je hrup. Kaj nekaterim ni jasno ? Verjamem, da ni prijetno, a je treba potrpet. Vsak, ki v bloku kupi stanovanje ima pravico do adaptacije.

Ma kakšna toleranca ljudje. V normalnih časih naj delajo kar hočejo zdaj pa ko smo prisiljeni čepeti v teh stanovanjih in biti maskimalno produktivni rabimo koncentracijo in izvedbo profesionalno kot se spodobi. Tako pri delu kot pri šoli. Kako naj otrok izvaja prezentacijo za oceno, če še sam sebe ne sliši? In jaz naj delujem resno in strokovno, če en zdraven nabija s kladivom, štemarco ali kaj si je že teh orodij? Toleranca?? Se hecate? Naj delajo kar hočejo, če ležim in gledam TV in živim v bloku že 40 let. So normalne adaptacije ja ampak ne v tem časih zdaj smo mi “na delovnem mestu in pri pouku”. Osnovne pogoje za delo bi nam morali zagotoviti, ker se matramo kot konji. Ne zmorem še tega. Res sem na koncu z živci.

sočustvujem. Vem kako neprijetno je vse skupaj. tudi jaz delam in šolam od doma. Ne najdem nič pametnega razen:
Lastnik nepremičnine mora pri uporabi svoje nepremičnine opuščati dejanja in odpravljati:
vzroke, ki izvirajo iz njegove nepremičnine in otežujejo uporabo drugih nepremičnin čez mero, ki je glede na naravo in namen nepremičnine ter glede na krajevne razmere običajna.
Zdaj so izredne razmere in zapovedano delo in šolanje od doma tako, da če vam je zaradi prekomernega hrupa to onemogočeno morda poskusite s prijavo iz tega naslova? Srečno in mirno vam želim!

med 6 uro zjutraj in 22 uro zvečer LAHKO POČNE KAR HOČE, tudi policija ti bo to povedala.

Avtorica sočustvujem s tabo – je po ta malem prisotno tudi pri nas, zato ti zelo verjamem. Upam, da dobiš kakšen uporaben nasvet – mogoče se obrni na upravnika.

Pa še to glede tolerance – a ta gre kar samo v eno smer ali kako? Kaj pa toleranca do šolarjev na daljavo v bloku oziroma tistih, ki delajo od doma? A smo sami krivi za to stanje?

mogoče bi bilo bolje, če adaptirajo od 13h naprej saj takrat nekje se pouk konča. Vsaj online. Še bolje seveda po 15h, ko se nekje konča tudi delo. Res niso normalne razmere. Gre za izredne razmere pravzaprav.

[/quote]
ampak preden sračkaš dalje ti moteno teslo (prepoznam te po velikih tiskanih, ti si tista bolnica, ki vpije čez kadilce in pse a ne??) tole že v štartu ne gre čez. Si malo umsko omejena (aja saj vem, da si), da ne razumeš zakonov??

Oprosti, ampak ti imas druge tezave, ta hrup je le kaolja cez rob in ta hrup se bo cez nekaj dni umiril, tvoje tezave bodo pa se kar vztrajale!

Nauci se, da se ne obremenjujes za stvari, na katere nimas vpliva, ker nima smisla, da te zivcira nekaj, cesar ne mores spremeniti!

To ni v skladu z NIJZ. Dela se lahko opravljajo samo na PRAZNIH gradbiščih, kjer ni stika z drugimi ljudmi. Skupna stopnišča in ostali prostori NISO prazno gradbišče.
Komot jih lahko prijavite. Seveda pa je odvisno, koliko se bo inšpektorju ljubilo na teren.

Vsak ima pravico adaptirati stanovanje. Kaj pa bilo, če bi delala v pisarni in bi zraven bilo gradbišče, al pa ko se službeno oglasiš na telefon, ko si na dopustu.
Dej malo tolerance, tudi ti boš mogoče rabila adaptacijo ali nujno popravilo. Res si mal psihotična in nenormalno ozkogledna.

Potem nikdar nihce ne bi vec obnavljal, ce bi se sli vso to toletanco.
Tudi v neizrednih razmerah so dopoldan doma doma bolni in stari, bolni imajo ze tako tezave zaradi bolezni, stari pa z vsem skupaj, kdo je tolarenten do njih?
In dojencki! Kdo je toleranten do dojenckov, katerim hrup ne povzroca samo neprijetnost, ampak tudu strah, ker ne vedo, kaj se dogaja!

Avtorica, za otrokovo prezentacijo imate doloceno uro, traja verjetno tudi ne vec kot 15 minut, pojdi do mojstrov in se z njimi zmeni, da jim skuhas kavo in da teh 15 minut kofetkajo in ne razbijajo.
Ti pa, ce si tako pomembna v firmi, da imas hude sestanke, pojdi v pisarno, tega ti nihce ne more prepovedat. Vsem ostalim ‘nehudim’ se pa lahko opravicis, da so razmere trenutno take in da prestavite sestanek na vecer ali kak drug dan.
(mimogrede, moz dela malo od doma, malo iz pisarne, nekje 2x na teden imajo tiste pomembne sestanke zvecer ob 19 ali 20, ker se takrat vsem doma vse umiri in lahko v miru oddelajo svoje)

Oprosti, ampak ti imas druge tezave, ta hrup je le kaolja cez rob in ta hrup se bo cez nekaj dni umiril, tvoje tezave bodo pa se kar vztrajale!

Nauci se, da se ne obremenjujes za stvari, na katere nimas vpliva, ker nima smisla, da te zivcira nekaj, cesar ne mores spremeniti!
[/quote]
Saj pravim, da sem na koncu z živci. To ni enostavno: delati od doma in šolati. Ujetniki lastnega doma smo, nimamo svobode in miru v domu. Zdaj pa tole švasanje je RES kaplja čez rob. Prav res. In dali so obvestilo, da bodo adaptacijska dela potekala 2 meseca.

Se mi je zdelo ja. Napisali so na obvestilo, da je v skladu z NIJZ. Najbolje, da jih pokličem in povprašam. Kam pa prijavim? Katerim inšpektorjem? Za delo (verjetno tudi vlečejo {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} za nedelo in hrati tukaj fušajo)? Policiji za hrup? Za ogrožanje zdravja? Hvala za pomoč. Lp

[/quote]
Tole, kar se dereš pa sploh ne drži.
V bloku lahko med 6. in 22. uro delamo vse na sobni jakosti, da ni moteče za sosede. V vmesnem času pa je mir in tišina za nočni počitek. Adaptacije seveda so in je treba sosede obvestit od kdaj do kdaj bo potekalo. In ja, poranje je težko poslušat in zraven delat.

Se mi je zdelo ja. Napisali so na obvestilo, da je v skladu z NIJZ. Najbolje, da jih pokličem in povprašam. Kam pa prijavim? Katerim inšpektorjem? Za delo (verjetno tudi vlečejo {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} za nedelo in hrati tukaj fušajo)? Policiji za hrup? Za ogrožanje zdravja? Hvala za pomoč. Lp
[/quote]

Lahko na inšpektorat za delo ali zdravstveni inšpektorat. Tudi s prijavo na policijo za ogrožanje zdravja (v epidemiji je to prednostno, pred hrupom).
Skratka, vzvodov imaš nekaj, ne pusti pa se odgnati, ker je zakon na tvoji strani. Delavci v času, ko je vse prepovedano, nimajo kaj hodit po skupnih prostorih.

mogoče bi bilo bolje, če adaptirajo od 13h naprej saj takrat nekje se pouk konča. Vsaj online. Še bolje seveda po 15h, ko se nekje konča tudi delo. Res niso normalne razmere. Gre za izredne razmere pravzaprav.
[/quote]

Popoldne, pa ne prav tistim, ki so lihkar prišli iz službe in se hočejo relaksirati. Nekateri dealjo z otroci popoldne.

a niso v soboto sprostili za dela? tak podatek imam jaz. Itak ze niti vlada ne ve vec kaj in kako…

Jaz bi sla di sosedov pa jih prosila da zacnejo ob 13. Kje je tu problem? upam da ko boste vi ptenavljali vas bodo tudi inspekcijam specali pa tezili. Malo tolerance mogoce jim pa cev pusca pa so dela nujna.

Tudi v neizrednih razmerah so dopoldan doma doma bolni in stari, bolni imajo ze tako tezave zaradi bolezni, stari pa z vsem skupaj, kdo je tolarenten do njih?
In dojencki! Kdo je toleranten do dojenckov, katerim hrup ne povzroca samo neprijetnost, ampak tudu strah, ker ne vedo, kaj se dogaja!

Avtorica, za otrokovo prezentacijo imate doloceno uro, traja verjetno tudi ne vec kot 15 minut, pojdi do mojstrov in se z njimi zmeni, da jim skuhas kavo in da teh 15 minut kofetkajo in ne razbijajo.
Ti pa, ce si tako pomembna v firmi, da imas hude sestanke, pojdi v pisarno, tega ti nihce ne more prepovedat. Vsem ostalim ‘nehudim’ se pa lahko opravicis, da so razmere trenutno take in da prestavite sestanek na vecer ali kak drug dan.
(mimogrede, moz dela malo od doma, malo iz pisarne, nekje 2x na teden imajo tiste pomembne sestanke zvecer ob 19 ali 20, ker se takrat vsem doma vse umiri in lahko v miru oddelajo svoje)
[/quote]

15 let nazaj, ko je bil moj otrok dojenček, je pacient nad nami “renoviral” stanovanje reci in piši celi dve leti – non stop je bil hrup. Zakaj “renoviral” – specialen majster mi je uničil kopalnico. Konec novembra (!!!pazi polni radiatorji vode, kurilna sezona) je ta majster odbival ventil, da je prišlo do izliva vode v mojo dnevno sobo. So tudi drugi renovirala – in so to opravili (razbijanje) v cca treh urah. Ampak ti so poklicali mojstre – in se niso šli home made prenove. Tisti, ki pa sedaj renovirajo so bolj home made, saj mojstri , kot je ena zgoraj navedla ne smejo delat razen na odprtih gradiščih razen če se gre za delo na črno. Dvomim, da imajo vsi ti silni renovatroji majstra v familiji.

[/quote]

Ne ne bo. Zato, ker je ona super pomembna in je mogla povedat, da ima pomembne telefonske pogovore od doma. Saj ne išče kompromisa ali rešitve, samo razmišlja, kam bi koga prijavila. Ne zaveda se posledic, za tistega katerega bo prijavila.
Mene so že na dopust na morju klicale stranke, mi pa lihkar v lokalu. Se javiš, opravičiš za hrup in to je to. Enako se lahko naredi pri učitelju, obrazložiš situacijo.
Ampak ne…bi prijavla, kam naj prijavim, bla, bla, bla, jaz in moj sonček sva pomembna, ker tega noben ne opazi, pa je na koncu z živci.

Absolutno je prvo delo ko ti cev spušča napisati obvestilo, da je vse v skladu NIJZ.

1. Potrkas, pozdravis in poves kako pa kaj ter prosis za toleranco. Lahko das se na pisno.
2. Ce 1 ne zaleze ukrepas dalje, obdtaja tudi upravnik in upravni odbor itd ne samo inspekcije

Pri nas pa najprej z inspekcijami pa nevem kaj se vse. Ok pac odvisno od problema…tvoj se mi zdi tesljiv v 5 min samo rit je treba premaknit

New Report

Close