Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek obr.ER28-kdo ga je dolžan prinesti v novo službo

obr.ER28-kdo ga je dolžan prinesti v novo službo

Prinesti moram, kot je že rečeno ta obrazec, pa me zanima sledeče: je res, da mora sedanji delodajalec stopiti v kontakt s starim delodejalcem ali je to moja(delavčeva) in zgolj samo moja skrb, da to uredim. Obstaja kakšen pravilnik glede teh izročitev?

Najbrž mi ni treba omenjat, da nisem v najboljših odnosih s prejšnim delodajalcem….

Sem iskala na netu in na forumu Delovno pravo, pa ni podatka, ki ga iščem

hvala vsakomur, ki mu je zadeva na kakršenkoli način znana…

Jaz sem mogla sama.

Zanimivo prebrat v zvezi z navedenim.

“pa še tole”- hvala ti lepa!

čemu je namenjen ta obrazec, kakšni podtaki so na njem?

menjavam delodajalca pa mi med papirologijo ki jo moram prinest tega obrazca niso navedli.

Se strinjam z napisanim v povezavi. Vendar je zelo priporočljivo, da ima zaposleni ta obrazec pri sebi, da se pri obračunu nadomestila (bolniška..) ne izgublja časa še z iskanjem teh podatkov. Je pa veliko bolje, da vsak sam poskrbi za ta obrazec oz. te podatke, če pa ne gre drugače, pa lahko tudi prosite v svoji službi, da pokličejo prejšnjega delodajalca.

Ne more deldajalec namesto tebe, ker gre za varstvo soebnih podatkov, ki jih lahko zahtevaš samo ti.

Na tem obrazcu je tvoja letna plača lanskega leta , tvoj izkoriščen dopust v tekočem letu in znesek izplačanega regresa v tekočem letu.

Obrazec kot tak v bistvu niti ne obstaja več že več kot 10 let. Potrdilo se napiše v obliki dopisa in služi izračunu sorazmernega dela dopusta in regresa in izračunu bolniške nad 30 dni.

Na tvojem mestu bi zahtevala 2 potrdili.
Eno za dopust in regres in drugo za plačo lanskega leta. ( ta podatek lahko pridobijko tudi iz davčne napovedi lanskega leta )

Oddala bi novemu delodajalcu dopust in regres. Podatek o plači pa samo če bi bila na bolniški več kot 30 dni ali pa če bi imela nego za otroka. -sicer tega pdoatka ne rabijo in jim ga nisi dolžna dostaviti v naprej.

meni je pa ta odgovor Pirc-Musarjeve prav neumen:
kot prvo, v breme ZZZS gre tudi nega družinskega člana in sicer od prvega dne dalje…
kot drugo, pravi, da obrazec moraš pridobiti, ko si na bolniški več kot 30 dni – a ko si tako zelo bolan, pa lahko hodiš okoli bivših delodajalcev po ta obrazec?
in še njena trditev o enem letu po zaposlitvi: če si se zaposlil 1.7.2008 in je 1.7.2009 minilo eno leto, ona pravi, da novi delodajalec ne potrebuje več tega obrazca po enem letu zaposlitve!? – seveda ga potrebuje, ker je osnova za nadomestilo lansko koledarsko leto in ne preteklo “zaposlitveno leto” torej za izračun osnove za nadomestilo še vedno potrebuje podatke od januarja do julija 2008….

res je, da obrazec ni več v prometu, kot je bil nekoč… načeloma bi novemu delodajalcu za izračun osnove za nadomestilo morala zadostovat dohodninska odločba….

New Report

Close