Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Obracanje avta pred tujo hiso

Obracanje avta pred tujo hiso

Ali bi vas motilo, da bi pred vaso hiso tujci obracali avto? Zivimo v slepi ulici in smo zadnja hisa. Mi imamo ograjeno dvorisce, soseda pred nami pa ne. Ko kdo pomotoma zaide v ulico, le ta po navadi obrne avto pri sosedi in se odpelje iz ulice. To se zgodi 2,3x na mesec in soseda popizdeva, ker tujci zapeljejo max 1 meter na njeno dvorisce. Dvorisce ima soseda ogromno. Ni kaksnih otrok, da bi bili v nevarnosti. Ravno danes sem videla in tudi slisala kako je krilila z rokami in se drla na ubogega stricka, ki se je ocitno izgubil in zapeljal v ulico. Mi imamo ograjo, vrata so zaprta, ker imamo psa.

Nerad to naredim, in celo prvič sem padel na izpitu ravno zaradi tega.

Ampak če je prostor raje obrnem na dvorišču, kot da se celo ulico peljem vzvratno.

Soseda naj da neko ograjo, pa mogoče ne bodo več obračali tam.

Sam se temu izogibam…..če bi pa pri meni kdo parkrat na mesec obrnil, pa nimam nič proti, dokler ne gre za kakšne težke kamione oz delovne stroje….

Meni se zdi malo nesramno, ampak glede na to, da je slepa ulica, je bolj razumljivo, kot če obračajo tam, kjer se lahko še malo naprej zapeljejo in potem obrnejo.

Obračajo na njenem privat zemljišču. Ljudem bi moral obračati na zemljiščih, ki so javna. Opažam, da se tudi delavci s tovornjački  potrudijo, da ne obračajo pri hišah, tudi vsak posameznik bi se lahko.

Motilo bi me. Ne če bi to bilo redko, ampak ko se ponavlja, postane moteče vse. Imaš svoj mir in vsak tak padalec ti ga na nek način poruši. Naj še gospa naredi ograjo pa naj gredo vzvratno nazaj…? Razumem ljudi, ki se zgubijo, res. Samo ko se te stvari dogajajo vsak dan, večkrat dnenvno, verjamem da ji je že dovolj.

Vcasih pac ne gre drugace. Se zgodi in mislim, da iz tega nebi smeli delat problema.

hja

lahko nekaj naredi glede tega (ograjo), lahko pa do konca življenja pi%di na ta račun

to je pa res stvar, za katero je škoda živce izgubljat.

Če bi se to dogajalo vsak dan, parkrat na dan, bi si zemljišče ogradila.

Če pa se zgodi izjemoma, parkrat na mesec, pa nimam težav s tem – tudi mi živimo v slepi ulici in tudi pri nas se zgodi, da kdo obrne avto pri nas pod nadstreškom za avte, drugje je ograja. Popoldan/zvečer sicer ne, ker imamo tam mi avte, dopoldan pa se kdaj tudi to zgodi.

Pač se zgodi, za tisto minuto obračanja nekoga se ni vredno vznemirjati.

Če se obračanje avtov zgodi le parkrat na mesec, in pri tem ne naredijo nobene škode, zame to ne bi bil noben problem.

Pri nas ne samo, da se obračajo na našem dvorišču, kakšni turisti še parkirajo kar na naše dvorišče.

Najhuje pa je, da imamo sedaj ograjo in se sparkira pred ograjo, da še sam ne moreš ne na dvoriše ne ven iz dvorišča.

To se je kar redno dogajalo pri starših in motilo ni ne njiju, ne mene.
Vse dokler tega ni parkrat naredil en težak kamion, zaradi česar so popokale plošče na dovozu.

Še vedno mislim, da je z osebnimi avti čisto OK in nemoteče – z večjimi vozili se je treba pa znajti drugače.

Pri nas to redno počno. Cesta vodi samo do nas, mestjanari so firbčni, se peljejo do nas pa konec ceste in potem na dvorišču obračajo. Večkrat na mesec.

Ne moti. Moti me pa, ko avto na dvorišču kar parkirajo in nič ne vprašajo, če smejo. Če vpraša, potem ok, ni problema. Če pa kar parkira in nič ne reče, to me pa moti, zelo. So pa to izjeme. Kaki gobarji, kostanjarji recimo. Se pa najdejo tudi taki, ki meni nič, tebi nič, kar sedejo za mizo, na klop na vrtu. To mi je pa res višek. Ok, če vpraša pač naj posedi. AMpak kar tako parkirat in se spravit za mizo, na klopco, to je pa preveč.

Če to naredijo tako, da ne frči pesek vse naokrog, me popolnoma nič ne moti. Poleg tega je cesta mimo naše hiše tako ozka, da se avtomobila ne moreta srečat, in se umaknejo deloma na naše dvorišče – ker tudi jaz to včasih naredim na drugem koncu vasi, me to ne moti, je vzajemno. Če tega ne bi smeli početi, sploh ne vem, kako bi lahko človek prepeljal celo lokalno cesto do glavne 🙂 Moti me, ker nekateri postavljajo ovire, velike skale, ki se zarastejo in če ne veš, da je tam …

Eni ljudje res ne znajo živeti v skupnosti.

Ma, če ti obračajo pod oknom sredi noči (na tvojem dvorišču po tem, ko so bili na obisku pri sosedu, ki ima dovolj zemlje, da si si uredil dvorišče tako, da bi normalno parkirali in obrnili), pač poskrbiš, da je temu konec – zapornica pomaga.

Ne vem, zakaj bi se vznemirjala, če bi se 2x ali 3x mesečno kdo pojavil in obrnil. Če bi bilo to 2x ali 3x dnevno, je pa že druga zgodba.

Sicer pa kot je že nekdo pisal, motijo nevzgojenci, ki mislijo, da lahko avto kar parkirajo brez vprašanja. Pri mojih domačih se to le redko zgodi (praviloma 1x letno, včasih je bilo parkrat na leto, pa vseeno, ne moreš kar parkirat in it, če nisi zmenjen z lastnikom – in to tako, da zaparkirajo garažo!!!)

New Report

Close