Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style [obraz]-odgovor stanje

[obraz]-odgovor stanje

Zdravo !

“Kadar si boste privoščili masko, si jo nanesite le na dele, ki so mastni. Na delih kože, ki so suhi pa si nanesite vlažilni preparat.
Suha serboreja je izraz, ki ga dermatologi uporabljajo za kožo, ki je mastna, hkrati pa suha in hrapava.
Vzrok je največkrat pomanjkanje vlage zaradi premastne kože in nepravilne nege. Tako kožo je potrebno temeljito čistiti zjutraj in zvečer. Kreme naj vsebujejo vlažilni fluid, lahko pa si omislite tudi hidratantno kremo.”

V prejšnih postih ste mi povedal ,da se moram vam oglasiti in povedat kako mi gre oz. kakšno je sedaj stanje na vaši koži. V prejšnih postim sem vam povedal ,kaj je narobe pri moji kožo ,kaj me moti.In tako ste mi svetoval da naj uporabim masko za obraz in fluid od NIVEA.

Moram vam povedat da sem sedaj zadovoljen z obrazom(lička) ,koža je sedaj lepo gladka,mehka in nasploh je vse OK.
Moti me pa naslednje še:

Ko ste mi svetovali ,da si naj omislim masko za obraz sem si jo in to samo po ličkah ,ker imam na sredini obraza malo tudi mastno kožo in se bojim da bi dobil kakšne ogrce ali kaj podobnega,zato nevm ali lahko se namažem vsepovsod?
Problem je v tem ,da ko si naredim tisto masko na obrazu se mi pojavi takšna rdečica na obrazu in nevm zakaj in zato sem malo brskal po netu ,na tem naslovu sem našel odgovor ,da je to zaradi reakcije kože,če je zlo občutljiva ,sam nisem tega mnenja ,da imam občutljivo kožo.No potem ker imam tako rdečico na obrazu si po cca.15 minut sperm to dol z vodo in potem je čez kakšnih 5 min vse OK.Sedaj pa nevm ali naj še uporabljam to masko za obraz 1 na teden ali ne,da nebi bilo kaj narobe z kožo,kakšna alergija ali kaj podobnega.

Potem ste mi svetoval ,da naj si kožo navlažim z fluido-m od NIVEA ampak jaz je nism dobil ,a dobil sem od Oil of Olaz enaki fluid(emulzija) in vam povem da mi zalo pomaga ,koža je čist drugačna kot prej ,je bolj prožna in mehka ,vendar se mi isto pojavi rdečica na obrazu a potem ko si jo umijem z vodo izgine.

Zanima me ali naj še uporabljam naprej te zadeve ,ker pač od začetka dobim rdečico na obrazu ,bojim se da ne preveč dražim kožo jaz bi jo pa rad samo osvežil.

Zgoraj sem vam navedel nekakšen citat in me zanima kakšna krema je ta “hidratantna” in kako se uporablja. NE pozabit da imam na sredini obraza tudi malo mastno kožo.
Kako pa je s temi maskami ko so tu na internetni ,moja sestra jih uporablja in nevm ali so primerne tudi za moške:)))

LP Matevž

New Report

Close