Obrazci E400
Prosim ce bi lahko kdo pomagal. Sicer moj partner je zaposlen v Avstriji. Jaz sem breposelna, imama pa hcerko staro 2 meseca. Zato so mi vse pravice ukinili in moram vse poslati v Avstrijo obrazec e401 so mi sicer potrdili na nasi upravi to ni problem, e411 pa nevem kaj moram tocno napisato pod tocko 5 pristojni nosilec. Klicala sem v centralo Lj in bi baje mogla iti v avstrijo po neke podatke se sami neznajo razlozit. Vse je zelo zakomplicirano in baje je treba tudi obrazec beih 38 poslati direktno. Ampak spet vse pise nemsko. Prosim ce kdo ve kako to izpeljatii ce se da malo bolj razlozit. Hvala vnaprej.
jaz sem napisala samo Finanzamt + naziv kraja, v katerem je finanzamt, pristojen za tisto območje in je bilo dovolj
je pa nujno, da to izpolniš, sicer bo vloga čepela na bežigrajskem csd in ne bo šla nikamor
z beih 38 pa naj gre tvoj partner kar na njihov finanzamt in sam direktno uredi.
je pa tako, da ko oni v avstriji dobijo obrazce, je denar v par dneh nakazan. ne tako, kot naši, ki si vzamejo več kot mesec dni časa samo zato, da požigosajo tiste dokumente, ki jih je treba požigosat.
ne, e411 in e401 je treba obvezno poslat v ljubljano, bežigrajski csd, oni sami pošljejo v avstrijo
potem moraš pri njih čekirat, kdaj so poslali, da potem lahko greš na avstrijski finanzamt
in to traja pri njih vedno več kot en mesec, kolikor je uradno rok, da oni rešijo zadevo
ampak ni panike, pri avstrijcih nobena pravica ne zastara. če vlagaš za 3 leta nazaj, pač toliko več dobiš potem na račun.
ne, e411 in e401 je treba obvezno poslat v ljubljano, bežigrajski csd, oni sami pošljejo v avstrijo
potem moraš pri njih čekirat, kdaj so poslali, da potem lahko greš na avstrijski finanzamt
in to traja pri njih vedno več kot en mesec, kolikor je uradno rok, da oni rešijo zadevo
ampak ni panike, pri avstrijcih nobena pravica ne zastara. če vlagaš za 3 leta nazaj, pač toliko več dobiš potem na račun.[/quote]
Aha potem lahko poklicem kar v centralo Lj pa mi bodo povedali ali so ze poslalo ali ne. ? Hvala za odgovore. L.p
ja, maš obbjavljeno točno številko, kam klicat
Pravice do družinskih prejemkov, starševsko varstvo za državljane EU v Republiki Sloveniji in izmenjava podatkov med državami članicami EU.
Center za socialno delo Ljubljana Bežigrad
Centralna enota za starševsko varstvo in družinske prejemke
Einspielerjeva ulica 6
1000 Ljubljana
telefon: 01/4342 312
faks: 01/4342 313
e-pošta: gpcsd.ce@gov.si
http://csd-lj-bezigrad.si/ce
Vprašanja glede potrjevanja obrazcev E411 lahko naslovite tudi na:
obrazcieu.ce@gov.si
Obrazci serije E400
sedaj je čakalna doba za rešitev vloge v Avstriji 7 mesecev.
(ravno danes bila pri njih na Finanzamtu)
za otroške izpolniš avstrijsko vlogo, ji priložiš rojstne liste – mednarodne, poročni list oz potrdilo o skupnem gospodinjstvu in pošlješ na pristojen Finanzamt. Štejejo od dneva, ko so dobili vlogo za otroške in ne od dneva, ko dobijo obrazec e411, ki jim ga pošljejo direkt iz lj. v lj si namreč vzamejo tudi ene 3 tedne časa.
vem, da si lahko urejaš tudi avstrijsko porodniško oz razliko od naše do njihove, tam rabiš tudi kopuje sistematskih pregledom, cepljenj, kopijo materinske knjižice, kakšna je pa vloga pa ne vem. si pa ravno ena kolegica rihta.
v dveh mesecih se je tako spremenilo?
še marca je bilo v par dneh nakazano…
saj zato pa klicariš v ljubljano, da ti povejo, kdaj so poslali, da potem neseš ti preostale dokumente na finanzamt[/quote]
Ojoj ze tak sem bila zmesana okoli tega, zdaj sem pa se bolj. Pa malega otroceka treba toliko stvari kupit. Nevem kako si lahko dovolijo da moramo toliko casa cakati. =(
Ali je katera brezposelna njen partner pa dela v Avstriji in je poleg otroških zaprosila še za nadomestilo za nego otroka ( Kinderbetrevungsgeld).
Ali tukaj tudi veljata obrazca E401 in E 411?
Kaj pa ostala dokazila? vem, da rabijo rojstni list, pa potrdilo o skupnem prebivališču. Kako pa vedo, da sem jaz brezposelna?
Lepo prosim za kakršno koli informacijo resnično ne vem na koga naj se še obrnem.
Namreč naš CSD Bežigrad ni vreden omembe!!