Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Obremenilni print screen iz sodelavkinega pcja

Obremenilni print screen iz sodelavkinega pcja

Imam novo sodelavko. Hčero od lastnika. Spravila se je na mene in me osira lastniku. Na tej firmi sem že 10 let, vedno bila pohvaljena. Vedno nagrade. Delam vestno in dobro.

Zadnjič sem šla iskat nek dokumetn na njeno mizo in punce ni bilo v pisarni. Odprt je imela gmail chat z lastnikom, kjer mu je govorila o meni, kako nič ne delam, da še tisto, kar naredim delam predolgo in zanič, da me je treba spravit tako daleč, da bom dala sama odpoved in par predlogov kaj bo ona sedaj naredila oz mi naložila, da bom jaz sama od sebe dala odpoved.

Pofotkala sem si ta pogovor. Če bi bilo treba sem prepričana, da bi lahko prišla do tega pogovora tudi v bodoče.

A lahko na podlagi tega tožim za mobing?

Chat je bil odprt na službenem pcju, na službenem mailu, podpisat smo morali kodeks, da se služben mail uporablja izključno v službene in nikoli v privatne namene.

Tole pišem iz mojega privat tel.

Hvala!

Torej pogovor med očetom in hčerko?

v tej firmi ne boš mogla biti več dolgo, če so se lastniki zarotili proti tebi. Išči drugo delo. Vmes pa imaš sedaj dobre informacije, da boš vedela za kaj se gre. Delaj se neumno kot da nič ne veš in izkoriščaj pridobljene inforamacije. Ko boš drugje, pa jo mogoče lahko tudi tožiš ali vsaj daš oškodninski zahtevek ali pa se izpogajaš za odpravnino.

Jaz bi zagrozil. Ko boš dala odpoved, ker v tej firmi nimaš več kaj za delat. Sej je šok, ampak jebi ga. Prej se pa posvetuj z odvetnikom, če recimo ta print screen pije vodo na sodiščih, če bi slučajno šla do konca. Dej odpoved, zahtevaj keš in to je to.

Išči si drug šiht, medtem pa imej v glavi najbolj svetovljanski stavek, da te ne morejo tako malo plačati, kolikor malo lahko ti narediš.

Jaz bi začel popolnoma lenariti v tej sluzbi in se fokusiral na prihodnjo zaposlitev.

Ah, ali se prilagodi ali pojdi. Ko enkrat prideš v krače kakšne, bo zgolj naravni čudež ali pač druga služba. Mene imajo Angeli še zmer mal radi. Pride vse na mesto za vsakega. Hvala. Pač ne moreš imet tak dokaz, ker te bo obtožla še, da štafnjaš, kjer ti ni mesto. No pa še, da si ji kaj ukradla. Če osebe ni tam, nimaš kaj tam motoviliti. In dej povej, zakaj bi ona pustila čvek odprt pri fotru, če se loh doma zmenta? Ne vem, zakaj bi tem napisanem sploh rekka, da je kej res. Verjamem recimo, da včasih pač ne greš z vsemi, tole pa dvomim. Če bi ju seksat dobila, bi pa res loh prijavila. 🙄☺️☺️☺️ Za v nadaljnje delo, imej vse kar rabiš pri sebi, ne da štafnaš po ostalih delovnih mestih. No, če pa če, delaj in imej vedno odgovor, zakaj si se odločila in tako naredila. Mene tu res motijo stvari. Ne verjamem ti nič.

Odgovor na objavo uporabnika
345756, 21.11.2024 ob 13:59

Išči si drug šiht, medtem pa imej v glavi najbolj svetovljanski stavek, da te ne morejo tako malo plačati, kolikor malo lahko ti narediš.

Jaz bi začel popolnoma lenariti v tej sluzbi in se fokusiral na prihodnjo zaposlitev.

Drgač imaš prav ! Lenariš, da ti oni dajo odpoved, itak ti morajo dat odpravnino tud. Ampak pazi, da ne bo kake krivdne odpovedi.

ne razumem zakaj bi karkoli tožila, tebi se ni nič zgodilo, celo protipravno si si ogledovala privat zadeve.

izkoristi informacijo ter bodi pozorna. v vsakem primeru se pogovori z lastnikom, kako vidi tvoje delo in morebitna napredovanja. v kolikor bo odziv slab, najbolje da pričneš iskati drugo služba, kar verjetno ne bo problem, glede na tvoje kvalitete. zelo verjetno boš tudi dobila boljše pogoje.

A dajte no…pri nas nas je 5 v pisarni. Certifikat ima samo ena sodelavka na svojem pcju. Tisto delo, za katero potrebuješ certifikat, greš delat tedaj, ko gre ona na malico. Ok seveda ji povem, da bom šla potem na njen pc – se je pa že zgodilo, da sem morala kaj nujno naredit, poslala sem ji sms, da rabim certifikat, da bom kako uro za njenim pcjem in naj podaljša malico. Seveda je tedaj bilo vsega boga odprtega na njenem mailu.

Prav tako večkrat kaj iščem po direktorjevi mizi ali njegovem mailu – če bi morala čakat njega bi minilo preveč časa.

Prav tako imamo samo na določenih pcjih kakšno programsko opremo… in po se pač menjavamo včasih.

Ko je kdo na dopustu/bolniški, gremo na njegov mail parkrat na dan pogledat, če je kaj nujnega….

Vsi imamo passe od vseh…

Skratka, podlago bi morala imeti za ta tvoj print screen in ne tvoje delovno mesto. Če ne naj me popravi ker odvetnik.

Pri nas so bili obremenilni maili, ki sta si jih pošiljali šefica in njena podrepnica. Nekega dne so bili ti “čudežno preposlani” iz podrepničnega maila na čisto vse maile v hiši s pripisom “če se te zadeve ne uredijo gre naslednjič pošta kupcem in dobaviteljem” . Na srečo je potem lastnik zarobantil in naredil red. Po moje bi lahko prišlo do preiskave, kdo je bil. Še do danes se ne ve. Sumimo eno sodelavko, ampak (tako med nami) nikoli ni priznala.

pri nas, 21.11.2024 ob 14:31

Pri nas so bili obremenilni maili, ki sta si jih pošiljali šefica in njena podrepnica. Nekega dne so bili ti “čudežno preposlani” iz podrepničnega maila na čisto vse maile v hiši s pripisom “če se te zadeve ne uredijo gre naslednjič pošta kupcem in dobaviteljem” . Na srečo je potem lastnik zarobantil in naredil red. Po moje bi lahko prišlo do preiskave, kdo je bil. Še do danes se ne ve. Sumimo eno sodelavko, ampak (tako med nami) nikoli ni priznala.

da se to pri meni zgodi, gredo vse kure domov

ali lahko, 21.11.2024 ob 13:49

Imam novo sodelavko. Hčero od lastnika. Spravila se je na mene in me osira lastniku. Na tej firmi sem že 10 let, vedno bila pohvaljena. Vedno nagrade. Delam vestno in dobro.

Zadnjič sem šla iskat nek dokumetn na njeno mizo in punce ni bilo v pisarni. Odprt je imela gmail chat z lastnikom, kjer mu je govorila o meni, kako nič ne delam, da še tisto, kar naredim delam predolgo in zanič, da me je treba spravit tako daleč, da bom dala sama odpoved in par predlogov kaj bo ona sedaj naredila oz mi naložila, da bom jaz sama od sebe dala odpoved.

Pofotkala sem si ta pogovor. Če bi bilo treba sem prepričana, da bi lahko prišla do tega pogovora tudi v bodoče.

A lahko na podlagi tega tožim za mobing?

Chat je bil odprt na službenem pcju, na službenem mailu, podpisat smo morali kodeks, da se služben mail uporablja izključno v službene in nikoli v privatne namene.

Tole pišem iz mojega privat tel.

Hvala!

UF kaka prasica je.

Anonimno 2640, 21.11.2024 ob 14:23

Drgač imaš prav ! Lenariš, da ti oni dajo odpoved, itak ti morajo dat odpravnino tud. Ampak pazi, da ne bo kake krivdne odpovedi.

KAj je krivdna odpoved?

mijav mijav, 21.11.2024 ob 13:53

v tej firmi ne boš mogla biti več dolgo, če so se lastniki zarotili proti tebi. Išči drugo delo. Vmes pa imaš sedaj dobre informacije, da boš vedela za kaj se gre. Delaj se neumno kot da nič ne veš in izkoriščaj pridobljene inforamacije. Ko boš drugje, pa jo mogoče lahko tudi tožiš ali vsaj daš oškodninski zahtevek ali pa se izpogajaš za odpravnino.

ZElo pametno deluj in pazi na svoje psihično zdravje- v smislu da ne jemljes osebno te sodelavke..

Jaz bi pustila tako kot je, bi pa opazovala…delaj naprej,  isces lahk drugje, sam to ni resitev…

New Report

Close