Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute Obrestna mera- za g.Tomc

Obrestna mera- za g.Tomc

Pozdravljeni g.Janez!

Imam vprašanje za Vas.Mož ima stanovanjski kredit z mesečno anuniteto 500 evrov na 20 let..Ima fiksno obrestno mero in s tem polovične obresti.Kaj menite ali se splača kredit vzeti pod referenčno obrestno mero,saj so obresti precej nižje in s tem bi pridobil tudi več kredita.Se splača ali je tveganje 20 let predolgo in kako visoko se lahko dvignejo te obresti.
Hvala za odgovor.

Premalo podatkov imam. Koliko je vaša fiksna obrestna mera v %?

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

Moževa fiksna obrestna mera je 8.30%.

Pa to je oderuštvo.

To je res kruta OM, glede na to, da je z euriborom več kot pol nižja. Jaz ne verjamem, da bi OM vezana na euribor lahko to kdaj presegla. Izračunajte obrok x 240 mesecev, za občutek koliko kredit preplačate. Predlagam, da se temeljito pozanimajte ali angažirajte strokovnjaka, predno podpišete kreditno pogodbo. Vsekakor je potrebno nekaj narediti.

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

Hvala za odgovor.Sem naredila izračun,da preplačamo obresti skoraj za polovico.Težava je v tem,ker mož že štiri leta odplačuje ta kredit.Zanima me,če mogoče veste ali obstaja kakšna možnost,da bi najeli kredit vezan na euribor,s tem poplačali tega starega-fiksnega,da bi dobili ven še nekaj denarja,ki bi nam zelo prav prišel,ker smo v fazi vselitve v hišo,Na koga se lahko spoh obrnem v mojem primeru?

Gotovo je mogoče. Predlagam, da si vzamete čas, obiščete nekaj bank, povsod razložite situacijo in pridobite ponudbe. Lahko na forum napišete kaj ponujajo, pod kakimi pogoji. Na forumu lahko svetujemo katera ponudba je ugdnejša.

New Report

Close