Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Obrezovanje žensk – ojoj

Obrezovanje žensk – ojoj

Ravnokar sem brala članek na to temo, naj bi celo matere deklic to spodbujale v teh državah. Pa kaj se res tega leta 2017 ne da preprečit? Malo izobraževanja poslat tja dol?

Svetovna zdravstvena organizacija loči štiri tipe obrezovanja žensk:

1. Obrezanje kožice klitorisa z odstranitvijo celega klitorisa ali njegovega dela.
2. Izrezanje klitorisa in malih sramnih usten.
3. Izrezanje klitorisa in malih sramnih usten ter zašitje zunanjih sramnih usten z nitjo ali z rastlinskimi trni (infibulacija). Pri tem se spolovilo zaraste tako, da ostane le majhna luknjica za odtok urina in menstrualne krvi. Po poroki mož ženo prereže z nožem, da ima lahko spolne odnose. Kljub temu imajo številne infibulirane ženske težave tudi pri porodu.
4. V četrti tip sodijo vse še hujše oblike pohabljanja ženskega spolovila, na primer izžiganje klitorisa, jedkanje s kemičnimi izvlečki rastlin, spraskanje vagine, itd.

Približno 85 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} postopkov obrezovanja sodi v prvi dve skupini, tretja in četrta skupina sta precej redkejši. Ocenjujejo, da danes na svetu živi okoli 100 do 140 milijonov obrezanih žensk. Vsako leto je obrezanih še približno 2 milijona deklic med sedmim in dvanajstim letom starosti.

[img]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/43/Fgm_map.gif[/img]

In vse so muslimanke.

Muslimani so itak najbolj izpirjeno bolani ljudje na tem svetu. Uboge ženske, ki se rodijo tam dol (ok saj za njih je verjetno to normalno, če še spodbujajo)


Jah klinc, sam niso.

Ja tega je predvsem v Afriki ogromno. Prebrala veliko teh resničnih knjih kot so: Živa zažgana, Jaz, Safyja, Pohabljena itd in še kako resnično je to, kar se dogaja tam doli.

Mame tega ne spodbujajo, so se pa “prisiljene” strinjat, ker če tega ne naredijo, bo deklica kot “nepripravljena, nečista” izbočena iz družbe, moža ne bo dobila, ne bo imela kje živeti, vsi se jo bodo izogibali. To je en perverzen družbeni konsenz, ki služi zatiranju in obvladovanju žensk. Ogabno. Nobena mama pa tega ne privošči svoji hčerki, ker če koliko bolečine, groze, trpljenja, pogosto tudi smrti povzroča.

Ja imaš vse to prav, to je res ugabno in tako posiljevanje žensk tam doli. Ma jaz nobeni ženski tega ne želim, ne svoji hčeri, niti nobeni drugi o fuj res.

Muslimani so itak najbolj izpirjeno bolani ljudje na tem svetu. Uboge ženske, ki se rodijo tam dol (ok saj za njih je verjetno to normalno, če še spodbujajo)
[/quote]

Ne izmišljujte si nekaj na pamet. Obrezovanje žensk nima nobene zveze z Islamom. V Koranu to ni nikjer omenjeno, medtem ko obrezovanje moških je. To so potem začela izvajat primitivna ljudstva dol ob Nilu.

Ne izmišljujte si nekaj na pamet. Obrezovanje žensk nima nobene zveze z Islamom. V Koranu to ni nikjer omenjeno, medtem ko obrezovanje moških je. To so potem začela izvajat primitivna ljudstva dol ob Nilu.
[/quote]

Prav imaš. Npr. v Bih moške obrezujejo in Bosance, ki živijo pri nas jih obrežejo. Tukaj ima veze primitivizem, in ne sama vera islam.

Pa da ne boste mislili da tega v razvitem svetu ni. Jih kar na skrivaj obrežejo ali pa pošljejo na ‘počitnice’ nekam tja dol.

Tudi to je res ja. V Bosni to počnejo.

Katastrofa:(
Že ob branju sem imela potne dlani. Si nočem niti predstavljat teh muk rezanha na živo, bolečin, infekcij, težav,…
In potem včeraj pri otroški odaki Firbcologi na Rtv promivirajo islam:((( Slovenska otroka sta MORALA molit po muslumansko in slivensko deklico so zadekalu v njihovo ruto. Nato muslimanja vpraša fantka, če je zdaj dekluca z ruto lepa. In on sramežljivo odgoviri, da je. Otroka star 9, 10 let:(
Dobro se znajo infiltrirat…

V prejšnjem postu se opravičujem za goro tiskarskih škratov. Ampak res me je pretreslo tole gnusno obrezovanje:::::(((

Tudi to je res ja. V Bosni to počnejo.
[/quote]

Ne samo v Bosni. V VB so bili primeri, pa na Švedskem so očeta deklice potem zaprli, v ZDA, Kanadi in kdovekje še vse, pa ne pride v medije.

Še meni kot moškemu je dvignilo pritisk ko sem prebral, sploh nisem vedel da to tako počnejo.

Ja v Afriko bi bilo potrebno pod nujno poslat učitelje, da bi jih kaj naučili. Res je neverjetno česa je človeški um sposoben…. ali pa tisto ko si tlačijo v usta, nos in uha predmete.. ali pa skačejo s štrikom
https://www.youtube.com/watch?v=d6hXnYW_2ac
https://www.youtube.com/watch?v=gQA4TONkeZo

Ne moreš verjet kako zaostali so ti ljudje.

Kaj se pa zgražate, daj “napredne” družbe niste nič boljše! Vi pa pohabljate možgane in čustva otrok. To je še hujše, saj pohabljenec ne ve, da je pohabljen.

https://www.youtube.com/watch?v=WeHbv_UMU6I

meni danes ne dela Youtube, vam dela?

Resno???!!! 🙁

Imate pa čisto pravo forumsko ime. Ker še zdaleč niso vse muslimanke. Obrezujejo tako muslimani, kot kristjani, animisti in celo ena skupina židov. Praksa je starejša od islama.

Imate pa čisto pravo forumsko ime. Ker še zdaleč niso vse muslimanke. Obrezujejo tako muslimani, kot kristjani, animisti in celo ena skupina židov. Praksa je starejša od islama.
[/quote]

Res je. Nima veze s samo vero. To je tradicija. Zatucanci pač.

V napadu oboroženih napadalcev na mošejo na Sinaju na severu Egipta je bilo po najnovejših podatkih danes ubitih najmanj 184 ljudi. Še najmanj 125 ljudi pa je ranjenih, poročajo egiptovski mediji. Džihadisti so na tem območju že večkrat napadli sufije, predstavnike veje islama, ki jih imajo za krivoverce.
Če lahko napadajo še svoje rojake, ali mislite, da nas ne morejo?

Em… zakaj pa so kristjani napadali kristjane, nazadnje v času IRE, kar sploh ni dolgo nazaj? Zakaj animistična plemena napadajo druga animistična plemena?

Kaj ima to sploh veze z debato?

Preberite sedem knjig Waris Dirie, ki se bojuje proti tradicionalnemu spolnemu pohabljanju deklic in žensk po vsem svetu. Tudi sama je doživela najhujšo obliko obrezovanja.

Meni to ni normalno. Kaj bi pa oni rekli, če bi kdo kuril mošeje in njihove hiše?

http://www.slovenskenovice.si/crni-scenarij/na-tujem/muslimani-zazgali-budisticne-templje-domove

DAKA – Več tisoč bangladeških muslimanov, jeznih zaradi domnevno poniževalne fotografije islamske svete knjige Koran na družabnem omrežju Facebook, je blizu meje z Mjanmarom zažgalo najmanj deset budističnih templjev in 40 domov, so danes poročale bangladeške oblasti.

Nasilje je izbruhnilo v soboto zvečer in se je nadaljevalo vse do danes, so sporočili iz bangladeške policije in dodali, da so razmere pod nadzorom, potem ko so na območje poslali dodatne varnostne sile in je vlada v etnično mešanih okrožjih prepovedala javna zborovanja.

V nasilju je bilo ranjenih najmanj 20 ljudi, začelo pa se je po tem, ko se je na facebooku pojavila fotografija gorečega izvoda Korana. Protestniki so za fotografijo okrivili lokalnega budističnega dečka, vendar za zdaj še ni jasno, ali je ta dejansko objavil fotografijo, poroča ameriška tiskovna agencija AP.

Po poročanju bangladeškega časnika Daily Star je deček dejal, da je bila fotografija pomotoma povezana z njegovim profilom. Po izbruhu nasilja so facebook račun zaprli, policija pa je dečka in njegovo mamo pospremila na varno. Budisti sicer predstavljajo manj kot odstotek prebivalstva v pretežno muslimanskem Bangladešu.

Nasilje v Bangladešu je sledilo demonstracijam muslimanov po svetu, ki jih je ta mesec sprožil amaterski film Nedolžnost muslimanov. Film preroka Mohameda prikazuje kot prevaranta, ženskarja in pedofila. V teh protestih je umrlo več kot 20 ljudi.

A je normalno posiljevanje otrok v RKC?
Pedofili v vrstah stranke GOD?
Pošastno pohabljanje mladine, ki se pod prisilo drugih odloči za “duhovne poklice”?
Vera v imaginarna bitja, ki ti zapovedujejo kaj početi v življenju?
Prepričanje, da so izdajalski kurirčki v resnici sveti, in ob strani imaginarnega psihopata tam zgoraj?

No, na približno istem nivoju (srednjeveški čira-čara) je FGM. Oboje je za bruhat.

New Report

Close