Obrušen zob – mostiček- zob boli – imel kdo tako izkušnjo?
Ziher ima kdo izmed vas mostiček
Pred 14 dnevi mi je zbrusila zob, le ta me tako boli, da bolečina sega do ušesne kosti al kako naj rečem… skeli..če pihne s tistim sranjem se mi skoraj zmeša…
sedaj je rekla, da mi bo vseeno delno zacementirala mostiček, ker sem jaz rekla, da želim, da se najprej reši bolečina… a se vam zdi to ok? Pravi da bo manj bolelo, ko bo prevleka čez…
Včeraj mi je z nečim premazala, ampak sem vseeno morala vzeti nalgesin… trenutno me ne boli…bolečina je in gre in spet pride, ni konstanta…
je to zaradi občutljivega zoba zaradi brušenja ali je lahko še kaj drugega??
hvala
Kateri zob je to?
od 6ke proti 8ici zelo zelo boli po brušenju, ker so to večkoreninski zobje – mene je tudi 14 dni skelelo, predno se je umirilo pod prevleko. Ker je zob živ, živec opravlja svojo funkcijo….
Pa tudi reakcija na cement, ko “zabetonira” mobilnost zoba ima vpliv na to…. Naraven zob je majav sem in tja, cement pod prevleko pa to prepreči…. Boš še malo trpela, dokler ti ne bo popolnoma zacementirala
Če ti je poslikala in je zob spodaj in znotraj zdrav, potem je to samo reakcija na “mehaniko” procesa.
Iz lastne izkušnje: kupi si tisti gel, ki je za otroke z lokalnim anestetikom ala Calpol gel, ki pomaga pri izraščanju zob. Premaži po zobu in dlesni – bo takoj bolje. Jaz sem sicer imela nekaj boljšega, Kanka se imenuje znamka, samo se ne dobi pri nas:
https://www.walmart.com/ip/Kank-A-SoftBrush-Tooth-Gum-Pain-Gel-Maximum-Strength-0-07-Oz/10319969
Z brušenjem zoba včasih tvegamo zob. Kar pomeni, da se lahko začne proces odmiranja brušenega zoba in tudi to, da brušen zob ne bo za uporabo za mostiček. Zgodi se tudi, da tam zob odmre pod mostičkom.
Imaš prav, poslušaj sebe, dokler zob tako boli kot opisuješ, zobozdravnica nima kaj natikati mostička.
Jaz imam mostiček 4 zobje in mi je opozorila, da brušen zob lahko neprijetno boli in skeli, če pa je bolečina prevelika, je šlo nekaj narobe.
Ne, med samim postopkom ne bo bolelo, kvečjemu zaskel bo obrušen zob, ker je masa mrzla – ta cement je v mehkem gel stanju ko ga nanese na protetiko znotraj in potisne potem na zob. Se potem hitro strdi. Bo pa zelo skelelo nekaj ur po nanosu., pa lahko še nekaj dni tudi “kljuva” v intervalih v nekajurnih razlikah. Meni je neverjetno cca 3 dni pomagalo gretje ( grelni gel direkt na čeljust in grelna blazina ponoči), ne led in ne hlajenje, ko seje “oglasil” vzdražen živec… Tudi 7ka :).
Naj ti čimprej mine to obdobje in naj bo vse OK!