Obseg trebuha
Počakaj, kaj šele bo, ko prideš v meno. Jaz sem se iz osebe z normalno srednjo postavo v treh letih spremenila v okroglo žensko z velikim obsegom trebuha. Pa jem in živim enako kot prej. Očitno bo treba začeti jesti bistveno manj in bolj disciplinirano, če želim, da bi se zadeve normalizirale. V glavnem, sožalje.
Kriza! Pomeni, da imaš ves višek kg in še malo več izključno na trebuhu! Okoli 10 kg (ker gledano po klasični formuli višina/teža imaš komaj kakih 5, 6 kg viška). Prej si bila zelo drobna? Koliko kg si recimo imela pri 30?
In komaj 40 si stara … Treba bo drastično nekaj spremeniti, to je res preveč obložen trebuh.
Pri meni je podobno in vse to v zadnjih 3 letih! Samo v trebuh sem se zredila, pa ne jem toliko več kot prej.
Grem stavit, da je spet ena pametnjakovičarska fora, za zastrupoljanje ljudi.
Včeraj sem skoraj doživela šok, ker naj bi polinenasičene olja/maščobe, katere naj bi bile kao zelo zdrave, v resnici krivi, za skoraj popolno izključitev imunskega sistema. Na vse mogoče načine naj bi motile ščitnični hormon, to je rekel zdravnik. Kokosovo olje naj bi bilo izjema, ta pa spodbuja nastajanje ščitničnega hormona. Ne vem, če je res, ampak če je… Imunski sistem oziroma procesi se pa začnejo v črevesju….
” Da bi obvarovali svoje zdravje, se odrecite uživanju teh predelanih, oksidiranih in s kemičnimi snovmi nasičenih izdelkov”
Mogoče je pa to problem….
Pri meni je podobno in vse to v zadnjih 3 letih! Samo v trebuh sem se zredila, pa ne jem toliko več kot prej.
Grem stavit, da je spet ena pametnjakovičarska fora, za zastrupoljanje ljudi.
Včeraj sem skoraj doživela šok, ker naj bi polinenasičene olja/maščobe, katere naj bi bile kao zelo zdrave, v resnici krivi, za skoraj popolno izključitev imunskega sistema. Na vse mogoče načine naj bi motile ščitnični hormon, to je rekel zdravnik. Kokosovo olje naj bi bilo izjema, ta pa spodbuja nastajanje ščitničnega hormona. Ne vem, če je res, ampak če je… Imunski sistem oziroma procesi se pa začnejo v črevesju….
” Da bi obvarovali svoje zdravje, se odrecite uživanju teh predelanih, oksidiranih in s kemičnimi snovmi nasičenih izdelkov”
Mogoče je pa to problem….
[/quote]
No, jaz vem za ribje olje, da je dvorezen meč, ker ti uspava imunski sistem. Nisem pa vedela tega glede ščitnice.
Joj, toliko enih teorij je … pač dejstvo je, da se ljudje na zrela leta začnemo redit v trebuh, ampak pretiran obseg je pa dejansko zdravju škodljiv.
Pri mojem partnerju so vsi na suhih nogah z ogromnim trebuhom (edino moj partner je še vedno cel suh, ima pa širši zgornji del od spodnjega, torej nesorazmerno sušje noge in če se bo zredil, bo enak kot ostali člani – torej sod na nogicah).
Najosnovnejše: pomaga redna vadba, najboljše z waist trainerjem oz. steznikom, pasom za zmanjševanje obsega pasu, vendar nikakor ne pretesnim (!), nekaj je tudi na hrani, predvsem pa ne smeš jesti pozno zvečer.
Na YT imaš veliko posnetkov glede vaj z waist trainerjem … Pri rednih vajah se vidi, da se ženskam pozna, da so zmanjšale obseg trebuha.
Pa še pogooglaj, google marsikaj ve.
Raziskave so pokazale: ko se poveča obseg trebuha preko določene meje, se začnejo bolezenski procesi in sicer povišan krvni tlak, poapnenje žil in strjevanje krvi. Brez resnih protiukrepov obstaja dolgoročna možnost srčne ali možganske kapi. To zdravstveno stanje je znak metaboličnega sindroma in prediabetesa. http://diabetes.si/diabetes_in_ljudje/690/indeks_telesne_mase_ali_obseg_pasu_oboje/
Mislim, da ti kar prav meris
Moram reci, da tistih z obsegom 60 cm v reali ni kaj veliko videti. Zadnjic sem eno tako drobno videla v fitnesu, pa moram reci, da je kar odstopala od vecine, tudi tistih zelo natreniranih.
Jaz imam pri 168 cm 55 kil pa 70 cm okoli trebuha. Ok, imam za sabo dva poroda, pa premalo migam, ampak kljub temu sem pri bolj suhih.
Avtorica, res imas nekaj cm prevec. Ce omejis kruh in testenine, povecas vnos zelenjave in tekocine, predvsem vode, bi se morala poznati razlika.