Obseg trebuha
Zjutraj ponavad nič, črna kava z natrenom v službi, za kosilo kaka tuna v koznervi in krekerji, tuna v solati, mexikano, včasih kak mali burger, rižota s piščancem, puranji zrezki z njoki, prebranac, zrezki v naravni omaki z njoki, redko testenine smetana al paradižnik, goveja juha z rezanci, zelenjavna juha včasih s krompirjem in taka hrana. Včasih me zvije za piškot ali dva, čipsa in tega ne jem, od sadja kdaj banano in jabolk, sam to ni dnevno na meniju.
Zdravstveno vse v redu, tudi ščitnica je čist normalna.
Še ena z velikim trebuhom.
Ampak s tem, da imam trebuh že od nekdaj. Ko sem bila dojenček oz. malček, sem bila ko dahavc (mamine besede), a trebuh sem imela vedno.
Edinokrat da se spomnim, da nisem imela trebuha, je bilo ko sem shujšala na 50 kg /višina 163 cm). Ampak takrat sem bila tako suha, da so me kosti žulile, ko sem sedela.
Zdaj, po dveh porodih, seveda ni nič drugače – suha na izgled, a obseg trebuha 88 cm.
Če mi kdo pove, kako se ga znebit, mu dam nobelovo nagrado.
Še ena z velikim trebuhom.
Ampak s tem, da imam trebuh že od nekdaj. Ko sem bila dojenček oz. malček, sem bila ko dahavc (mamine besede), a trebuh sem imela vedno.
Edinokrat da se spomnim, da nisem imela trebuha, je bilo ko sem shujšala na 50 kg /višina 163 cm). Ampak takrat sem bila tako suha, da so me kosti žulile, ko sem sedela.
Zdaj, po dveh porodih, seveda ni nič drugače – suha na izgled, a obseg trebuha 88 cm.
Če mi kdo pove, kako se ga znebit, mu dam nobelovo nagrado.
Evo mene, podobno kot ti.
Velika sem 164 cm (44 let) in ko sem bila pred kakim letom pod velikim stresom sem shujšala na 53 kg. In ja, dobesedno so me bolele kosti. Vsako posebej sem čutila. In po ITM je to že podhranjenost, za ta leta. Trebuh raven kot dila.
Zdaj sem se zredila nazaj na 63 kg, in ima obseg trebuha 87 cm, merjeno zjutraj na tešče.
Žal ne vem, kako se ga znebiti.
Evo mene, podobno kot ti.
Velika sem 164 cm (44 let) in ko sem bila pred kakim letom pod velikim stresom sem shujšala na 53 kg. In ja, dobesedno so me bolele kosti. Vsako posebej sem čutila. In po ITM je to že podhranjenost, za ta leta. Trebuh raven kot dila.
Zdaj sem se zredila nazaj na 63 kg, in ima obseg trebuha 87 cm, merjeno zjutraj na tešče.
Žal ne vem, kako se ga znebiti.
[/quote]
No, pretiravati pa ni treba, 53 kil na 164 cm res ni podhranjenost po itm, pravzaprav je idealna teza. Res je odvisno od konstitucije, kako kdo zgleda pri teh stevilkah, ampak ce govorimo o nekih povprecjih, pa ne gre za podhranjenost. Verjamem pa, da se z nekaj vec kilami bolje pocutis.
No, pretiravati pa ni treba, 53 kil na 164 cm res ni podhranjenost po itm, pravzaprav je idealna teza. Res je odvisno od konstitucije, kako kdo zgleda pri teh stevilkah, ampak ce govorimo o nekih povprecjih, pa ne gre za podhranjenost. Verjamem pa, da se z nekaj vec kilami bolje pocutis.
[/quote]
Ne želim pretiravati, ampak sem po Nivea ITM to prebrala.
Recimo pri 20 letih 53 kg ni podhranjenost, pri 45 je že tretirano kot … premajhna telesna teža.
Pejd pogledat na Nivea ITM … pa boš videla.
Ne želim pretiravati, ampak sem po Nivea ITM to prebrala.
Recimo pri 20 letih 53 kg ni podhranjenost, pri 45 je že tretirano kot … premajhna telesna teža.
Pejd pogledat na Nivea ITM … pa boš videla.
[/quote]
Saj verjamem, da pise, ampak pise marsikaj, moras res gledati individualno. Jaz sem vse zivljenje suha, zdaj sem cez 50, pa sem pac se vedno suha. Jem veckrat na dan, normalne kolicine. Potem pa poslusam, da je na stara leta dobro imeti malo zaloge in podobno. Ja, takoj vzamem dodatnih 5 kil misic, enakomerno porazdeljenih po telesu, ampak pri teh letih to doseci je dano le redkim Kako bi mi koristilo 5 kil mascobe, nalozene predvsem okrog trebuha, si pa ne predstavljam.
Ukini gluten, ki rad napihuje, vse mlečne izdelke in sladkor (malo sadja je ok). Povečaj kvalitetne maščobe in zelenjavo (na max). Čez kak mesec se pa javi nazaj. Ti zagotavljam rezultat. Potem čez čas pa uvedi nazaj kakšen kruh občasno, pa malo skute, sira. Vem, da pri meni je najhujši kruh, pa testenine, grisini in te fore. Bel riž mi pa recimo nič ne škodi.
Zjutraj ponavad nič, črna kava z natrenom v službi, za kosilo kaka tuna v koznervi in krekerji, tuna v solati, mexikano, včasih kak mali burger, rižota s piščancem, puranji zrezki z njoki, prebranac, zrezki v naravni omaki z njoki, redko testenine smetana al paradižnik, goveja juha z rezanci, zelenjavna juha včasih s krompirjem in taka hrana. Včasih me zvije za piškot ali dva, čipsa in tega ne jem, od sadja kdaj banano in jabolk, sam to ni dnevno na meniju.
[/quote]
Torej nič zajtrka, samo kava, kosilo in 1 piškot ali sadje??? Koliko kalorij pa potem poješ? Pod 1000? To zgleda kot jedilnik podhranjenega človeka. Ne se hecat! Mene bi zvijalo od lakote! Dej si na telefon aplikacijo za štetje kalorij pa ti bo lepo pokazalo, koliko res poješ.
[/quote]
Samo svinjarijo mečeš vase, pa še čudiš zakaj si debela.