Obstajajo posebni poklici
Obstajajo posebni poklici. To so tisti, ki lahko v službi vsak dan izgubijo življenje in tisti, ki lahko v službi izgubijo življenje drugih. Vse ostalo nima prave odgovornosti in ni nič hudega, če se zgodijo napake. Potem je tu še izobrazba, ki mora imeti neko ceno. Zdaj smo pa tam, kjer je čistilka, ki ima sicer težko delo a brez resne odgovornosti, izenačena z delavcj, ki nosijo veliko odgovornost. In tu se začnejo težave. Odgovornih del ljudje ne želijo več opravljati za minimalno plačo. Prav imajo. Podpiram vse proteste, ki jih imajo delavni ljudje, ki se borijo za svojo pravico. Protesti tistih, ki živijo na račun drugih so pa le politični in brez razloga. Kriva pa seveda vlada. Berem o gasilcih. Neverjetno koliko ljudje vejo o njihovem delu in tako o delu vseh ostalih. Pojma nimate.
Obst, 17.02.2023 ob 17:41
Obstajajo posebni poklici. To so tisti, ki lahko v službi vsak dan izgubijo življenje in tisti, ki lahko v službi izgubijo življenje drugih. Vse ostalo nima prave odgovornosti in ni nič hudega, če se zgodijo napake. Potem je tu še izobrazba, ki mora imeti neko ceno. Zdaj smo pa tam, kjer je čistilka, ki ima sicer težko delo a brez resne odgovornosti, izenačena z delavcj, ki nosijo veliko odgovornost. In tu se začnejo težave. Odgovornih del ljudje ne želijo več opravljati za minimalno plačo. Prav imajo. Podpiram vse proteste, ki jih imajo delavni ljudje, ki se borijo za svojo pravico. Protesti tistih, ki živijo na račun drugih so pa le politični in brez razloga. Kriva pa seveda vlada. Berem o gasilcih. Neverjetno koliko ljudje vejo o njihovem delu in tako o delu vseh ostalih. Pojma nimate.
podpis pod tole.
In res ne razumem gonje, ki se po forumu odvija proti njim.
Se mi zdi, da je politično motivirana in politično vodena
Eno je opravljanje posebnega odgovornega zahtevnega dela, drugo pa so protesti, tudi politično motivirani. To sta dve različni zadevi, ki jih vpletaš.
Ne sme se politično motiviranega gasilca na protestu enačiti s poklicem gasilca. Je razlika.
Spoštujem vsak poklic, a se dela ljudi, ki rešujejo človeška življenja in naša premoženja ob požaru, poplavi nesreči in druga dela, nikakor ne morejo primerjati.
Zame so najbolj posebni, odgovorni, težki in premalo cenjeni poklici kirurga, reševalca in gasilca. In to moje mnenje nima nobene veze s politiko in protesti.
Plačni razredi pa niso narejeni po tej stopnji človeške odgovornosti, ampak po stopnji izobrazbe.
Vsak zaposleni je podpisal pogodbo in se strinjal s pogoji dela. Če jim kaj ni všeč, lahko da kadarkoli odpoved. Ne pa da se organizirajo neki protesti, naj rajši še dodatno delajo, pa si bodo dodatno zaslužili. Ljudje so padli pod velik vpliv kapitalizma in potrošništva, imajo gonjo po samo več. Vzemajo kredite, leasinge, želijo svoje stanovanje, hišo, hodijo na dopuste, potovanja, imajo drage telefone, gredo skoraj vsak dan v trgovino. Enostavno ne znajo živeti preprosto življenje v slogu z naravo, ne znajo si pomagati med seboj, želijo imeti svojo družino, ki stane, namesto da bi se sprijaznili s skromnim samskim življenjem. Sam s svojim skromnim življenjskim slogom porabim 200€ na mesec, zaslužim 2000 €. Morda mi bo kdaj prav prišel denar, trenutno ga pa sploh ne potrebujem. Glede na to, da nikoli v življenju nisem imel punce, verjetno niti družine ne bom imel in stroške v povezavi s tem. Skromen človek ne hodi na proteste, ampak si s svojo pridnostjo služi denar in je zadovoljen s tem, kar ima.
Pohlep, 18.02.2023 ob 14:49
Vsak zaposleni je podpisal pogodbo in se strinjal s pogoji dela. Če jim kaj ni všeč, lahko da kadarkoli odpoved. Ne pa da se organizirajo neki protesti, naj rajši še dodatno delajo, pa si bodo dodatno zaslužili. Ljudje so padli pod velik vpliv kapitalizma in potrošništva, imajo gonjo po samo več. Vzemajo kredite, leasinge, želijo svoje stanovanje, hišo, hodijo na dopuste, potovanja, imajo drage telefone, gredo skoraj vsak dan v trgovino. Enostavno ne znajo živeti preprosto življenje v slogu z naravo, ne znajo si pomagati med seboj, želijo imeti svojo družino, ki stane, namesto da bi se sprijaznili s skromnim samskim življenjem. Sam s svojim skromnim življenjskim slogom porabim 200€ na mesec, zaslužim 2000 €. Morda mi bo kdaj prav prišel denar, trenutno ga pa sploh ne potrebujem. Glede na to, da nikoli v življenju nisem imel punce, verjetno niti družine ne bom imel in stroške v povezavi s tem. Skromen človek ne hodi na proteste, ampak si s svojo pridnostjo služi denar in je zadovoljen s tem, kar ima.
Na zaprtem oddelku psihiatrične ustanove, pa res ne rabiš nič.
Teslo sociopatsko.
Jaz delam v šoli, kjer sicer ni tako velika verjetnost, da se komu kaj hudega zgodi, je pa in ko se, ni fajn, ker je to otrok. Dosti odgovorno delo, da bi si zaslužili višje plače in tudi gasilci in čistilke si jih. Pravzaprav si jih kar vsi, imamo namreč zelo slabe v primerjavi s priviligiranci. Pa med priviligirane ne štejem zdravnikov, ker tudi tu si kdo več zasluži. Nam so v bistvu pokradli vso Slovenijo in nas med seboj skregali. Kar večina si ne more stanovanja ali hiše privoščit, najemnine so pa katastrofalne, neprofitnih stanovanj ni, zato pač menim, da imamo vecinoma premalo.
Moj je gasilec, prostovoljni. Poznam njihovo delo in kake so lahko razmere. Tudi poklicni si zaslužijo več.
Sori, ampak s stroški 200 eur mesečno ti živiš pri mami. Živim sama od 17. leta, ja, tudi za v hladilnik kdaj ni bilo, tudi po tri službe sem delala, potujem ne, se ne mečem ven z luksuzom. Ljudje so revni in težko si je plačo 2000 eur izpogajat, se pa strinjam, da se je treba borit. Ampak jaz sem bila vzgojena, da se izobrazujem, znam pa en kup stvari, lahko izbiram službe, ampak eni tega izhodišča niso imeli.