Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek obstojen poletni parfum?

obstojen poletni parfum?

Kateri poletni parfum je fajn in je res obstojen?

Imam Aqua di gioa, lepo mi disi in se mi zdi tak fajn za celoletno dnevno uporabo, a to je obstojno glih ene pol urce ali se manj, ce ne naspricam oblacil.

Vsec so mi bolj svezi vonji, rahlo cvetlicni, malo sadni, ne sladkasti.

Green tea od Elizabeth Arden ali pa od Dolce/Gabanna Light Blue.

Pa še samo nekaj o obstojnosti: tudi če ti sama sebe po pol ure ne vohaš več, drugi okoli tebe parfum še vedno zaznavajo. Kvalitetni parfumi vedno dišijo ves dan, čeprav ga uporabiš res čisto malo.

Odgovor na objavo uporabnika
kateri?, 11.06.2024 ob 17:00

Kateri poletni parfum je fajn in je res obstojen?

Imam Aqua di gioa, lepo mi disi in se mi zdi tak fajn za celoletno dnevno uporabo, a to je obstojno glih ene pol urce ali se manj, ce ne naspricam oblacil.

Vsec so mi bolj svezi vonji, rahlo cvetlicni, malo sadni, ne sladkasti.

https://www.fragrantica.com/perfume/Jean-Paul-Gaultier/Le-Beau-Le-Parfum-72158.html

Za E. A. Green tea sem ze slisala pohvale. Kje ga lahko povoham v zivo?

Aqua di gioa od prvega dne na zapestju disi komaj pol urce. Na laseh, na salu, na rokavu recimo, pa zna disat kar en cas.

Jaz imam vonj grenivke ali pomaranče, ne vem pa točno od koga je. Pa en francoski parfum španski bezeg. To mi je za vse letne čase.

parfumi so res strup, sploh na koži. očitno to veliki večini ni mar. ampak velika večina pa misli, da jih okolica ne voha, ker sami sebe (več) ne, v bistvu so pa tako predozirani, da je prav nagravžno, sploh v kakih zaprtih prostorih, čakalnicah, avtobusih.. kar na bruhanje gre marsikomu, ker ste tako vsiljivi s svojimi parfumi! malo občutka, prosim.

Odgovor na objavo uporabnika
hortenzija433, 11.06.2024 ob 17:04

Green tea od Elizabeth Arden ali pa od Dolce/Gabanna Light Blue.

Pa še samo nekaj o obstojnosti: tudi če ti sama sebe po pol ure ne vohaš več, drugi okoli tebe parfum še vedno zaznavajo. Kvalitetni parfumi vedno dišijo ves dan, čeprav ga uporabiš res čisto malo.

Meni Je še bolj všeč White tea od Elizabeth Arden. Samo te znamke so res malo obstojni. Se takoj razdišijo. Zelo podoben je Jo Malone Woods sage & sea salt.

Bolj obstojni so Aerin Lauder Hibiscus palm, linija Aqua Allegoria od Guerlaina (meni sta zelo všeč Nettare Di sole ali  Neroli vetiver forte) ali Chanel Chance eau fraîche.

Oljni parfumi v obliki roll on na kroglico brez alkohla  so najobstojnejši poleti  in v poletni vročini ne spremenijo note zaradi potenja, izločanja švica na povrhnjici kože

. Pri nas slaba izbira sicer, veliko več tujina in po letališčih ( prostocarinske).

poleti  meni  najboljši, ker ne vsebujejo alkohola in najbolj obstojni in nevsiljivi odlični oljni parfumi na kroglico Maison Luis Maire  -kombinacij kolikor želiš – lepo zdrži tudi 10, 12 ur

Perfume Oils

Pa tudi od The Body Shop:

https://www.thebodyshop.com/en-gb/fragrance/eau-de-parfum/white-musk-perfume-oil/p/p080001

Chloe by Chloe 🙂

Poleti je kakešen koli vonj odveč, tudi če je svež in lahek. Poletna vročina že tako oteži dihanje, zrak je težak, vlažen in potem se zmiksa še s celim kupom vonjav od švicanja ljudi. Za piko na i pa se še nekatere pipsate s tistimi parfumi. Zmagajo pa južnjakinje s tistimi ogabnimi poceni zvarki iz supermarketov. Verjemi, večini ljudi okrog tebe ne boš dišala, ampak jim bo tvoj parfum odveč.

Love love moschino,

noa cacharel,

Ralph Loren romantic

Lancome crystal

Pure poison dior

New Report

Close