Obtočna črpalka Grundfos
Pozdravljeni,
imam črpalko za sanitarno vodo, gornje znamke že 26 let. Deluje brezhibno. Uporabljam jo izključno v času kurilne sezone in je res odlična. Tisti, ki jo uporabljate ta čas ali že več časa kot jaz, prosim za vaše mnenje, seveda predvsem o življenski dobi, seveda iz izkušenj. Vesel bom vsakega mnenja in komentarja. Morda tudi, kakšno pa recimo “konkurenčno” mnenje za v bodoče.
Lp, Tone
Meni so crknile tri Grundfosove v zadnjih 20 letih, tako da ni neka marka. Sem pa potem kupil 5x cenejšo Kitajsko in je genau kopija Grundfosove. Res prav ne morš verjet kako so jo skopirali pa neko xy firmo gor napisali. Pa, da nebi kdo govoril, da sem kupil ponaredek. Pač iztekli so se Grundfosu patenti in so načrti sedaj dostopni vsem.
A ti ni nič jasno kaj počnejo kitajci. Kupijo izdelek in ga do potankosti skopirajo, nalimajo xy znamko in gre v prodajo. Če se original proizvajalec slučajno odloči za tožbo kraje patenta, to se redko dogaja, kitajci enostavno zaprejo firmo in grejo delat isti produkt na drugo lokacijo pod yx znamko.
Bo šlo sedaj?
A ti ni nič jasno kaj počnejo kitajci. Kupijo izdelek in ga do potankosti skopirajo, nalimajo xy znamko in gre v prodajo. Če se original proizvajalec slučajno odloči za tožbo kraje patenta, to se redko dogaja, kitajci enostavno zaprejo firmo in grejo delat isti produkt na drugo lokacijo pod yx znamko.
Bo šlo sedaj?
[/quote]
Kitajci naredijo kar hočeš. Če imaš denar.