Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Obudila se je travma iz otroštva

Obudila se je travma iz otroštva

Kot otrok sem zalotil starša v precej kočljivem spolnem položaju. Spomnim se maminih krikov in gibov. Slišalo se je kot bi ji jo trgalo, videti je bilo kot bi jo tresla elektrika. Videl sem da jo to povzroča oče na katerem je sedela. Spomnim se, da si takrat pred davnimi 40timi let niti pod razno nisem znal razložiti kaj oče dela mami, da tako trpi.
Vse skupaj sem potlačil nekam v podzavest in se leta in leta nisem spomnil na dogodek. Do včeraj.
Z ženo vedno paziva ali bolje rečeno poskrbiva, da naju ne bi zalotil kateri izmed dveh otrok. Včeraj pa naju tako zelo zaneslo, ko sem ji šel pod tuš zdrgnit hrbet, da je pokalo od strasti. Naj povem, da je žena precej glasna, predvsem pa zelo inovativna pri položajih. Na vrhuncu obeh med vrati zaslišim glasek; ati kaj delaš mamici, mamica si vredu.
Žena je precej flegma, mene pa skrbi, da nikoli več ne bom mogel seksati, med tem ko bosta otroka doma, kar je večino časa.
Skrbi me tudi, da ne bosta imela takih travm kot sem jih imel jaz. Pojma nimam kako naj razloživa otrokoma, kaj se je dogajalo.

 

Tudi sama sem imela podobno izkušnjo. Sicer sem bila že najstnica, pa me je prizor tako zaznamoval, da sem nedolžnost izgubila kot odrasla ženska. Ta akt med mamo in očetom mi je zagabil spolni odnos. Še danes mi prizor prihaja pred oči.

Mene bi kap, da naju z možem zaloti kareti izmed otrok. Ne resno, nimam pojma kaj bi naredila. Lahko, da bi imela jaz večje travme kot otroci.

nova
Uredništvo priporoča

Sta že slišala , da se vrata lahko zaklene. Zato obstaja ključavnica in ključ. Ni treba da otroci gledajo kako fotri svoje perverzje izživljajo nad mamah. Ni gršega kot faca moškega, ko nabija.

Kva se je pa tebi zgodilo, da tako omejeno razmišljaš? Travme? Kako to misliš, da ni gršega kot faca moškega …… Ti sploh večkoliko različnih mišic deluje med spolnostjo, kakšni procesi se dogajajo v telesu? A ne bi bilo malo hecno, če bi imel čisto normalen obraz, tak kot da nekaj prav ravnodušno opaziješ.

Tvoje razmišljaneje je zrelo najmanj za psihologa.

Jaz se pa spomnim, da sem skozi kopalniško ključavnico opazovala kaj starša delata. Ni mi bilo jasno zakaj mati fotra šlata tam kjer on lula. To mi je bilo res zagonetno. Potem pa se našla na dnu mamine omare malo rumeno knjižico, ki je prikazovala seks položaje. Odprl se mi je čisto nov svet. Pri 15 sem dobila priliko, da vse to tudi sama sprobam. Od takrat sem neustavljiva, moji moški pa zasvojeni z mano.

Kot otrok po nesreči zalotila starše.
Pa kaj, da sex obstaja, sem vedela od malega. Takrat pa sta si vzela še čas (ok, ne točno tisti trenutek) in mi povedala, kako to gre in kaj se s telesom takrat dogaja.
Nikoli nisem imela kake travme zaradi tega.

A dejansko v 21. stoletju otroku ne znate povedati vsaj tega, da je to spolni odnos, da to počnejo odrasli, ki se imajo radi, in da na ta način nastanejo otroci? Saj ni treba v neke podrobnosti, ampak otroka vsaj pomirite, da se ni dogajalo nič hudega, temveč nekaj najlepšega, kar lahko počne par.
Kaj bo šele, ko bodo res hoteli kaka konkretnejša pojasnila.

Rajši razložita otrokom, da na bosta sama po internetu iskala, lahko na še manj primene vsebine naletita, kot je seks med atom in mamo.

Oh joj, no. Jaz sem tudi zalotil starše pri seksu in mi je bilo takoj jasno, za kaj gre. Nobenih travm, samo potiho sem zaprl vrata spalnice & that’s it. Star sem bil verjetno kakšnih 7-8 let. Če že kaj vprašajo, povej tako kot je. A je res treba skrivat? Otroci razumejo veliko več kot si mislimo. Jaz se svojega otroštva jasno spomnim, opažam pa, da se ga veliko ljudi ne. Priznam, da to težko razumem.

We are the Borg. Lower your shields and surrender your ships. We will add your biological and technological distinctiveness to our own. Your culture will adapt to service us. Resistance is futile.

Joj, joj grem v temo misleč, da je neki hudega. Ne vem, lahko rečem blagor tistim, ki imajo tako travmico… Nič koiko otrok žal v tem krutem svetu ni udeležena zgolj kot opazovalec. In tud, otroci so priča veliko krutejšim dogodkom! Kjer v ospredju ni izkazovanje ljubezni. Ne pomiljuj samega sebe in ne svojih otrok. Če te je to v otroštvu tako šokiralo guess what, ti nisi več mali ti.. In ravno lastna izkušnja nam lahko pomaga pri pomoči drugim. Vedno pa pomaga pri vseh vrstah soodnosov POGOVOR!! Tako, da bodi deda taki it easy in ne dramatziraj.

Imela sem 7-8 let, ko sem sredi noči prišla v spalnico. In kaj sem videla? Očeta z … ne-mamo. Mama je bila v službi. Mami sem seveda takoj naslednji dan povedala kaj sem videla, oče pa je 30 let lagal, da ni bilo res. Si lahko samo predstavljam kaj vse je to povzročilo v moji podzavesti. Recimo to, da očeta nikoli nisem spoštovala, da sem se iz zvestobe delala norca, da sem mamo dala v nič, ker je bolj verjela njemu kot otroku, itd.

Ker si tipično prevzela krivdo nase, čeprav NIČ kriva za dogodek takrat in vse epizode kasneje. Če, in ko boš to ozavestila, boš gledala na to iz distance – čeprav ne bo spremenilo dejstva, da so ljudje, ki bi naj bili predvsem ljubeči, bedniki prve klase.

To je travma… Nedolžen otrok priča nečemu kar ne štima in potem oče prpa, vse zanika. Grd vzor. Upam, da si z leti dojela, da si v tem primeru res zgolj žrtev in tudi tvoja starša nista zaradi tega pošasti, sta pa zelo šibka. In šibki ljudje izberejo beg, zanikanje… Verjamejo kar želijo, da ni pretežkega dela. A vsak pride do časa, ko se računi ravnajo.. Če teh vzorcev ne vlečeš v svojem življenju si zmagala!

Jaz se tudi spomnim dogodkov in predmetov iz otroštva. Me prijateljice in mož včasih kar debelo gledajo, ko opisujem dogodke iz zgodnjega otroštva. Očitno imamo eni res dover spomin al pa se temu kako drugače reče.

To je travma… Nedolžen otrok priča nečemu kar ne štima in potem oče prpa, vse zanika. Grd vzor. Upam, da si z leti dojela, da si v tem primeru res zgolj žrtev in tudi tvoja starša nista zaradi tega pošasti, sta pa zelo šibka. In šibki ljudje izberejo beg, zanikanje… Verjamejo kar želijo, da ni pretežkega dela. A vsak pride do časa, ko se računi ravnajo.. Če teh vzorcev ne vlečeš v svojem življenju si zmagala!
[/quote]

Težko se najde kdo, ki nima prtljage iz otroštva. Vsak od nas ima sigurno nek dogodek, ki ga je tako ali drugaće zaznamoval. Kako smo te prenesli v odraslost pa je bilo v veliki meri odvisno od naših staršev.

Ne moreš verjeti kako ti lako en dogodek usmerja potek življenja.

ma daj ne seri, kakšna travma. starši seksajo. če takrat nisi mogel stopiti čez, stopi zdaj.

Težko se najde kdo, ki nima prtljage iz otroštva. Vsak od nas ima sigurno nek dogodek, ki ga je tako ali drugaće zaznamoval. Kako smo te prenesli v odraslost pa je bilo v veliki meri odvisno od naših staršev.
[/quote]


[/quote]

Se strinjam. A kasneje od nas samih.. Ne govorijo zaman, pomagaj si sam in Bog ti bo pomagal😊

Naju je sin najstnik 17 let tako zalotil,je prišel nepričakovano prej domov,meni osebno je bilo dolgo časa zelo nerodno:(

razloži otrokom, pozabi na to, da starši tudi seksajo, če ne gre se pogovori s strokovnjakom in se veselo zabavaj naprej. Nima vsak take sreče kot ti! Saj veš, strastna in inovativna žena. Fouš! Mojo pa skoz glava boli. Prav rad bi imel tako sladke probleme kot ti.

Ah, joj.
Jaz sem tudi slišlala starše, da seksajo. In??? Zanimalo me je, kaj točno počneta, sem pa bila hkrati vesela, da med njima ‘štima’ in da se imata rada. A je res tako slabo, če starši seksajo??? A bi bilo bolje, da se tepejo???!? Hvala bogu, da imajo zdrav odnos… Ne vem no, jaz v tem res ne vidim kaj slabega.

Ja vsi vemo, da starši tudi seksajo, ampak o tem se ne govori. Jaz pa verjamem, da se dogodek kot majhnemu otroku lahko vtisne globoko v podzavest.

Jaz mu nikoli več ne bi upala pogledati v oči. Od sramu bi se v zemljo ugreznila.

New Report

Close