obup no
Danes vsa z možem hotela na obroke kupit eno malo dražjo zadevo na obroke,pa transakcija ni šla skozi ker je še 1!!obrok za odplačat ,in dokler ne odplačaš vsega v celoti,ne moreš vzeti nič več preko njih na obroke.Ta štacuna pa ima kredit samo preko NKBM.Meni se to zdi brezveze ,glede na to da imava za odplačat samo še en obrok in ta znaša 30 eur.
ne vem ,no prav smešno se mi zdi in sedaj je treba čakat do nasl.mes.!!!
A ne živijo oni od kreditov in limitov!!???
Na zalost vecina Slovencev zivi od kreditov, limitov in trajnikov. Kaj ko bi raje najprej malo varcevali, pa potem kupili tisto veliko stvar? a ni bolje, da sam razpolagas z denarjem, kot da letas od stacune do stacune, da vidis, kje lahko se kaj na trajnik dobis?
Takšna so pač plače pri nas…eni si ne moremo kar naenkrat kupit pečice ali pa nov pralni stroj, hladilnik….pri teh stroških, ki nastanejo čez mesec, pa preživet je treba….Seveda crkne hladilnik, pa bomo dva meseca varčevali in imeli hrano kje? Ali pa crkne pralni stroj, pa bomo prali v bani na roke, ko v starih cajtih.Enim pač ne znese, pa morajo na trajnik, kredit in limit… kaj je to tako slabo…in kaj to tebe boli???
Mi je zal, da ljudje pokupijo pol Spara, pa pol kupljenega vrzejo cez cas v kos, medtem ko zivijo od limitov in kreditov. Po eni strani mecejo denar skozi okno, po drugi strani pa si ne morejo kupit tisto, kar potrebujejo oz si res zelijo.
Se tebi to ne zdi zalostno?
Ja, to ti dam prav, da si nakupijo polovico nekih nesmislov, pol pa to roma v koš…vendar npr. zase vem, da si v primeru okvare nekega gospodinjskega aparata ne bom mogla kupit novega s kešom…torej kreda ali trajnik…
Mi je pa totalno brezveze, da si gredo ljudje kupit plazmo, zato vzamejo kredit, ker je to pač sedaj popularno…čeprav jim stara škatla od TV še vedno dobro funkcionira…Vrag pa še plazma, moja stara škatla je super!!!
Zakaj naj bi menjala nicke,tudi jaz zapravim veliiiko za moja dva otročka.
Priznam pa da tudi jaz za obleke največ zapravim,ne morem pomagat če je malemu treba vsake 4 mes.nove čevlje,pa tamali nove hlače,ker rastejo kot konoplje.
Pa sej kaj govorila ,saj veste kako je s tem.
O ja ja pa šparamo tud-kokr se da pač.
Lep pozdrav
To kar trgovci tako radi imenujejo trajnik je v resnici kredit (bankredit) pri banki s katero pač ima trgovina podpisano pogodbo…teh bankreditov lahko imaš skupno v vseh trgovinah do bivših 300.000 sit, kar pa vpliva tudi na kreditno sposobnost.
Dejstvo, da imaš za odplačat še samo en obrok pa na najetje novega bankredita nima vpliva, če so izpolnjeni zgornji pogoji, v kolikor je znesek presežen kredita žal ne dobiš.
lp