Obupan Slovenec
Flipflop, 07.07.2021 ob 19:46
Delam vsaj 8 ur na dan imam visoko izobrazbo in dobivam minimalca. Mi ni dovolj do konca meseca. Vsaki mesec si koram 1 teden prej sposodit denar in ga vrnim ko dobim ‘placo’! TO NI ZIVLJENJE!
Avtor, išči službo v Avstriji, Nemčiji… ja, mogoče boš tam tudi za minimalca delal, ampak minimalc tam je tak, da človek vseeno spodobno živi.
Pa predvsem, ko boš tekoče govoril njihov jezik, imaš bistveno več šans, da najdeš kako boljšo službo glede na to, da imaš izobrazbo.
V Slo so delodajalci adijo pamet. Samo stran od njih, naj si sami delajo za minimalca.
delal sem nadure 60-70…in na kocu placano samo 20,ker je to po zakonodaji…he he…zdaj ponujajo delo v skladiscu,priprava in materijala za stranke in voznja z tovornjakom posloveniji,cel paket….in to v smislu do celja imas tolk casa pol prides nazaj,potem do postjne za tolk casa in tako naprej….in to za 800 evrica…..ma naj se je***…mala svica….
Jaz isto. Imam v najemu sobo (za stanovanje nimam dovolj) in lahko samo upam,da ne bom prisel lacen do naslednje place.
Nekdo je tukaj pisal,da v Sloveniji ni revscine :)))) ;:TO je revscina! Polozaj v katerem je vsaj 400.000 Slovencev!!!!!
Ni treba beracit za bit reven. Reven je tudi kdor ne ve ce bo imel dovolj hrane do naslednje place!
Razlike ni, 07.07.2021 ob 20:38
- Tudi v tujini se na minimalcu komaj preživi oz potrebuješ svoje zaloge denarja. Če seveda želiš obiskovati domovino.
O pa je razlika. Pišem iz izkušenj.
Kot prvo, tu so delodajalci pošteni (pišem za Avstrijo) in sigurno dobiš plačo. V Sloveniji ni rečeno, da dobiš plačo.
Tudi, če si na dnu, je plača še vedno spodobna.
Pa recimo pogosto imajo tisti na dnu, recimo sobarice, celo plačano stanovanje. Tako, da jim ostane še kar nekaj denarja.
Recimo sobarica v Avstriji zasluži nekje 1200, 1300 neto in če je v pravem delu Avstrije, ima zastonj bivanje. Ponekod tudi topel obrok.
Delavci v proizvodnji pridejo komot na 1500 neto (seveda imajo pa nočne).
Res, da so cene v Avstriji višje a ne toliko višje.
Vsekakor pa potem ciljaš na kako boljšo službo.
Aja, v Avstriji so razpisi realni. Če dajo razpis ven, res nekoga iščejo. Ni tako kot v Slo, ko dajo ven razpis, te povabijo na razgovor, v resnici pa imajo že nekoga nastavljenega. Pa v AT imaš v razpisu navedno plačo, da veš, če se ima smisel prijaviti.
išči v tujini, 07.07.2021 ob 21:26
O pa je razlika. Pišem iz izkušenj.
Kot prvo, tu so delodajalci pošteni (pišem za Avstrijo) in sigurno dobiš plačo. V Sloveniji ni rečeno, da dobiš plačo.
Tudi, če si na dnu, je plača še vedno spodobna.
Pa recimo pogosto imajo tisti na dnu, recimo sobarice, celo plačano stanovanje. Tako, da jim ostane še kar nekaj denarja.
Recimo sobarica v Avstriji zasluži nekje 1200, 1300 neto in če je v pravem delu Avstrije, ima zastonj bivanje. Ponekod tudi topel obrok.
Delavci v proizvodnji pridejo komot na 1500 neto (seveda imajo pa nočne).
Res, da so cene v Avstriji višje a ne toliko višje.
Vsekakor pa potem ciljaš na kako boljšo službo.
Aja, v Avstriji so razpisi realni. Če dajo razpis ven, res nekoga iščejo. Ni tako kot v Slo, ko dajo ven razpis, te povabijo na razgovor, v resnici pa imajo že nekoga nastavljenega. Pa v AT imaš v razpisu navedno plačo, da veš, če se ima smisel prijaviti.
Pizzz… smo banana država, ugrabljena mafijska klanska država, najbrž vodena kje iz Turčije ali dela Perzije preko raznih Fajonk, ki samo lažejo, lažejo in lažejo, laž na laž laž, narod pa životari v bedi (kdor pač ni dedoval ali ni nek genij, privatnik, so izjeme, raja je pa toliko vredno kot hlapec v islamu – nič, ker drugega razen hlapec tudi biti ne more)….
jaz sem cel lajf delala za neke grozljivo mizerne plače (700-900e). Kar me je rešilo iz brezna je to, da sem se en dan usedla za računalnik, kupila HTML/CSS tečaj na Udemyu za 10e, se en mesec od jutra in do večera učila osnov programiranja, potem pa napisala prošnjo za službo v eni izmed slovenskih razvijalskih agencijah.
Vzeli so me, začela sem s plačo 1200e neto, danes – 2 leti kasneje – imam 1900e neto, pa še kakšnega tisočaka naredim sproti na svojem popoldanskem s.p.-ju.
Programiranje je prihodnost in če se hočete losati nehvaležnih služb in mizernih plač, priporočam, da ponovite korake omenjene zgoraj. Uspeh 100% zagotovljen , v kolikor imate vsaj malo veselja do programiranja.