obupana-nasveti
Vsem en prav lep pozdrav!
Prosim, ce mi lahko svetujete oz. pomagete, ker sem zelo obupana.
Mam en kup problemov. Zelo si želim otroka, žal se ne “prime”. Pred kratkim sem bila tudi operirana. Sedaj čakam. To ni to, moja težava je v tem, da skušam ne misliti na to ( otroka, zdravje, študij). Zadnje dni sem čisto depresivna, vse me jezi, z nikomur se ne morem pogovarjat, itd. Skratka vse mi gre na živce. Še mal pa bom dobla živčni zlom. Stara sem 24 let, srečno zaljubljena, partner me podpira vendar v določenih stvari se z njim ne da pogovorit, ker me ne razume, pr teh leti pa da sem lohk tk nervozna.
Prosim pomagajte in svetujte kaj naj počnem, da ne bom več tk nervozna!!!!
hvala in lep dan
Tina
Si depresivna, še študiraš, bila si na operaciji, stara si komaj 24 let in si na vsak način želiš otroka? Zberi se in poskrbi zase in svojo dušo. Se ti ne zdi, da si tvoj bodoči otrok zasluži vsaj dober začetek?
pošiljam ti sporočilo, kjer ga. figa piše o tej zadevi
Avtor: figa
Datum: 26-01-04 11:55
jaz pa ob takih prilikah uporabim eterično olje RELAX – za sproščanje živčne napetosti, v izparilnik nakapam od 7 –
10 kapljic in smo vsi drugačne volje, ni problem ne televizijski kanal, ne razmetana kuhinja, ne pozne prihod domov,
skratka to me zelo pomirja.
Kaj ko bi sekiranje preložila za ene deset let? Pa saj si komaj dobila menstruacijo, komaj si zrasla, ljuba duša! Še sebe ne poznaš dobro, ker se ne moreš.
Če misliš, da bi bo živčni zlom pomagal, ga pa dobod. Upam, da bo takrat kdo zraven tebe, da te bo dvakrat okrog ušes. Ful pomaga.
Ja sej se sprostim v raznih kopelih, sprehodih na svežem zraku, itd. ptakrat ital poazbim na vse in sem sproščena. Sam pol ko mi pa en kje reče, je pa noro. Vendar sem pač tak ti duše, vse si preveč ženem k srcu. Z vsako figo mi je hudo in iz brezvezne malenkosti si delam skrbi, čist preveč se sekiram. Vedndar samo ko sem doma. Med vikedi nisem doma. Ful se mam drugač fajn. Sam ko sem pa sama pa nevem kaj je to. “ko pomirjevalo” neha delovat je konc. Glede otrok pa vem, da morem bit mirna da bodo normalni. Zato pa prosi za pomoč! Valda želim otroku mirno, varno in lepo živlenje.
Tina
Pišeš, da imaš en kup problemov?? Nam jih lahko napišeš, da ti bomo lažje svetovali.
Dej ne se sekirat! Sama sem pri devetnajsti želela otroka, pa dve leti ni šlo. Ker sem se preveč sekirala. Sem potem slučajno na pregledu(ker ni bilo mojega zdravnika) naletela na nekega drugega, ki si je ful vzel čas zame, sva se eni dve uri pogovarjala, mi je razložil par stvari skratka me je ful potolažil. Od takrat se nisem več obremenjevala in glej čez dva meseca sem zanosila! Pa sem bila prej tako obsedena s tem da sem takoj ko sem mela ovulacijo takoj je bilo treba pa noge v zrak držala itd. Sploh ni bil več užitek. Potem ko me je zdravnik potolažil nekaj dni nisva seksala nek večer sem pripravila romanitčno večerjo ob svečah, pa kakšen kozarček sva spila potem lepo brez vsakih misli seksala in je šlo. Včasih prvič rabiš več časa in se preveč obremenjuješ. Za drugič pa sploh sama ne vem kdaj sem zanosila. Ne se sekirat! Ne misli toliko na to. Če imaš redno ovulacijo (zdrsavnik ti to ugotovi v petih minutah z nekim praprot testom) ni s tabo nič narobe. Dej se pomiri sprosti, mogoče gresta za kakšen dan kam vstran pa boš videla da bo šlo samo od sebe, če se s tem ne boš obremenjevala. Aja jst sem se morala tudi zrediti ker sem imela premalo kg, in tudi zaradi tega nisem mogla zanositi. Pa tud nekakšno sedlasto maternico sem mela pa so mi rekli da bo bol težko pa ni blo. Ampak šele potem ko sem se nehala sekirat!
Bolj se boš sprostila PREJ BO! Fant te mogoče ne more razumeti tako kot bi ti rada , tudi moj me ni. Oni vse to drugače jemljejo kot me. Tudi nosečnost potem dojemajo drugače zato včasih izpade kot da jim je vseeno pa jim ni.
vso srečo ti želim!
lp nija
———————————————————————-
Avtor: koka
Datum: 26-01-04 14:34
Kaj ko bi sekiranje preložila za ene deset let? Pa saj si komaj dobila menstruacijo, komaj si zrasla, ljuba duša! Še sebe ne poznaš dobro, ker se ne moreš.
Če misliš, da bi bo živčni zlom pomagal, ga pa dobod. Upam, da bo takrat kdo zraven tebe, da te bo dvakrat okrog ušes. Ful pomaga
———————————————————————-
Koka, pa nisi ti nekje malo nazaj rekla, da si izobražena ženska? Ali ti pa samo manjka splošne razgledanosti in poznavanja življenja. Oprosti, ampak predvsem drugi del tvojega posta se mi zdi čisto mimo.
Operacija je stresna zadeva, študij je stresna zadeva, če si nekaj hudo želiš, pa do tega ne moreš priti, je to spet stresna situacija. Torej je normalno, da si malo nervozna. Samo ne delaj iz tega neko veliko stvar, ne razmišljaj o živčnem zlomu, to so stvari, ki jih vsak daje skozi.
Če bi vsak v takšnih situacijah kar popustil, bi bili vsi živčno zlomljeni. Ti opišem dogajanje pri meni v zadnjih 6 mesecih? Preživela prometno nesrečo, avto za na odpad, razveza zakonske zveze, iskanje in urejanje novega doma, finančne težave, problemi v službi. Še kaj bi se našlo. Vedno mi je pomagalo, če sem si vzela čas zase in razmislila: kaj počnem, zakaj, k cilju sem šla po malih korakih, pa je šlo.
Mislim, da je Koka želela samo reči, da ne bo nič pomagalo, če se zlomiš in popustiš svoji nervozi. Tudi to pomaga, če te kdo postavi na realna tla.
Najprej sem mislila, da te moti, ker sem napisala, da je komaj dobila menstruacijo 🙂 , ko pa vemo, da jo punčke dobijo cca pri 12- 13. letih, se pravi deset let prej. To bi res lahko šteli za mojo pomanjkljivo spolno vzgojenost, he he he…
Drugi del posta, ki se ti zdi čisto mimo, pa je bolj odraz mojih izkušenj :-), kot pa splošne razgledanosti (ki seveda ni zanemarljiva – ti kar vpraš teto Koko kar češ, na vse ima odgovor).
Imela sem eno kolegico, ki je gnojila na isti način kot to počne mala Tinaaa. Pa smo jo prijatelji peljali k zdravniku, ker smo se bali zanjo. Kaj je naredil stric zdravnik? Ji je dal kake tablete? Ne, pripeljal ji je dve najbolj vzgojni klofuti, kar jih je kdaj v življenju dobila. Takoj je bila skulirana. In je še povedala, da je to res potrebovala.
Ne vem, a lohka citiraš kje sem rekla, da sem izobražena ženska? Mislim, da nikjer nisem objavljala spiska svojih kvalifikacij. Torej je to bolj tvoj vtis, he he he he he he he.
Hvala.
He he he he he he he.
Veš kaj Tina, na otroka ob vseh tvojih problemih malce pozabi. Najprej sebe v red spravi. Sama imam dva otroka, zato vem kaj govorim. Ni lahko imeti jokajočega dojenčka in zraven še en kup drugih težav.
Večkrat si pripravi kopel, na sprehode hodi, kakšen daljši dopust si privošči. Počni stvari, ki te razveseljujejo in razvedrijo. Sama se najbolj poznaš. Tako boš dobila tudi drugačen odnos do partnerja in ne boš več ena velika tečka.
Uživaj življenje in brezskrbnost sedaj, ko sta s partnerjem sama, ko bo otrok bo tega konec. Pa ne obremenjuj se, misli pozitivno
Hvala vsem za vašo pomoč!!!
Tina
… razen, če je še ena Koka na katerem forumu. Saj se ne spomnim, če je bilo ravno tu, ampak nekaj je bilo govora o službah. In mi je ostal v povezavi nick “koka” in zapis, da si (je?) začela delat po dogih letih šolanja, oz. nekaj podobnega. Zna bit, da sem si narobe zapomnila? Se opravičujem.
Še vedno pa vztrajam pri trditvi, da sta “dve vzgojni” okoli ušes, ali pa kozarec mrzle vode v obraz, lahko trenutna rešitev, nikakor pa s takimi ukrepi ne moreš razrešit bistva problema oz. ga odpravit.
Ja, Koka pri kolkih pa ti misliš met otroke – 40 – tih?
Če bi meni kdo pri 24 prisolil samo ENO klofuto za to, ker bi si želela otroka, bi ga tožila, da bi mu bilo slabo, še posebej, če bi to bil zdravstveni delavec. Ene se pa res tako visoko nosite da je kaj!!!
T. tebi pa naj napišem, da je pri tej stvari depresija, in velikooooo problemov glavni dejavnik za to da ne pride do zanositve. Nehaj se sekirat in se prepusti času. Jaz sem zanosila kaj kmalu po tistem, ko sem se nehala obremenjevat s tem, ali menstruacija bo, ali je nebo.
Lp
Forum je zaprt za komentiranje.