obupana
Dobila sem odločbo zzzs, da mi ne odobrijo bolniške oz. so mi jo odobrili za 5 dni, izteče pa se mi danes. V odločbi piše da sem zdravstveno zmožna za delo. Naj povem da sem noseča v 4.mesecu. Na bolniški sem bila zaradi različnih razlogov tui virusne okužbe (zadnjih 14 dni). Genikologinja je podala predlog za nadaljevanje bolniške zaradi preobremenitev na delovnem mestu ter nenadnih slabosti. S tem predlogom sem šla do splošnega zdravnika (mojega osebnega je nadomeščal nekdo drug). Podal je predlog na komisijo, vendar mislim da glavnega vzroka, nenadne slabost, ni omenil. Gogaja se mi namreč, da mi naenkrat postane slabo, začne me zebsti, se potim in počutim se tako brez moči da niti roke ne mlorem dvigniti in da bi kar padla dol (kar se mi je že zgodilo).
Danes, ko imam zadnji dan bolniške pa sem zopet zbolela (pravzaprav se sploh nisem povsem pozdravila), imam povišano temperaturo in sem vsa nahodna. Ali naj grem takšna v službo?
Naj povem, da je tudi delodajalec prejel odločbo in mi že sporočil, da mi bo v tem prmeru primoran prekiniti pogodbo, ker se zaveda da njegovih zahtev ne bom mogla opravljati 120%.
Kaj naj naredim?
Če ste zboleli, vsekakor pojdite k zdravniku, ki vam lahko odredi ponovni bolniški stalež. Odločba se namreč nanaša na prejšnjo bolezen oziroma na vaše prejšnje stanje, nikakor pa ne na bolezen, ki se je pojavila danes.
Lep pozdrav,
Katarina
Forum je zaprt za komentiranje.