Obupana!
Jaz sem bila na poroki na Škofjeloškem gradu v januarju in me je motilo kar nekaj stvari. Prva izmed teh je da smo morali gostje peš na grad, saj so lahko le trije avtomobili šli na grad. Med gosti je bilo kar nekaj starejših in takih, ki niso ravno pri najboljšem zdravju in jim je hoja na grad povzročila kar nekaj nevšečnosti. Obred je trajal 15min (govorila sta matičarja , igrala je violinistka ki je mal fušala)- nič kaj posebnega (če mene vprašaš skoda denarja za tistih nekaj stavkov ki sta jih matičarja prebrala iz knjige) in potem smo šli ven kjer smo pričakali ženina in nevesto in ju posuli z rižem. Zunaj je bil tudi sprejem s šampanjcem. Vsi gostje smo zunaj stali na mrzlem cca. 2h in 1/3 gostov je bilo potem bolanih drug dan.
Tist prav nek protokol so verjetno mislili s čakanjem vred. Sprejme te kao nek glavar, ki pove zakaj smo se zbrali in kako boste po vrsti šli not….not odrecitirajo tisto v max.10 min in potem ta glavar pove kako se mora it ven…. in zunaj potem svatje pripravijo sprejem za mladoporočenca, ki ju napove glavar z besedami da se je naredil čudež (noter sta šla gospa in gospod…., ven pa sta prišla gospod in gospa…)…gostje posujejo mladoporočenca z rižem in jima čestitajo, nazdravijo s šampanjcem, naredi se par fotk in to je to…