OBUPANA
Lep pozdrav!
Ne vem ali sem na pravem forumu ali nisem v glavnem ne vem kam naj se še obrnem po pravno pomoč ker pravice očitno v sloveniji ni. V glavnem dolžna sem Diners clubu 4.000 evrov in za ta znesek ki ga ne morem z mojo polovično pokojnino takoj poravnat ker na obroke pravijo da je NEMOGOČE mi sedaj po hitrem postopku rubijo hišo. Sedaj bi pa samo rada kakšno pametno mnenje kaj mi je za narest da se mi ne bo zmešal.
PROSIM POMAGAJTE!
HVALA!
Spoštovani,
Sodišče lahko odredi odlog izvršbe na predlog upnika, dolžnika ali tretje osebe in sicer na podlagi utemeljenega predloga za odlog, ki nakazuje na možnost morebitne ustavitve izvršbe oziroma izvršilnih dejanj.
Če predlog za odlog izvršbe vloži dolžnik, morata biti hkrati izpolnjena dva pogoja:
1. dolžnik mora izkazati za verjetno, da bo z izvršbo pretrpel nenadomestljivo škodo in da je ta škoda večja od tiste, ki zaradi odloga lahko nastane upniku;
2. izpolnjen mora biti eden od pogojev, naštetih v 1. – 9. točki prvega odstavka 71. člena, ali pogoj iz drugega odstavka 71. člena Zakona o izvršbi in zavarovanju (ZIZ):
– zoper odločbo, na podlagi katere je bila dovoljena izvršba, je vložil izredno pravno sredstvo;
– vložen je predlog za vrnitev v prejšnje stanje v postopku, v katerem je bila izdana odločba, ki je bila podlaga za dovolitev izvršbe;
– vložena je tožba za razveljavitev arbitražne odločbe, na podlagi katere je bila dovoljena izvršba;
– vložena je tožba za razveljavitev poravnave, na podlagi katere je bila dovoljena izvršba;
– dolžnik je zoper sklep o izvršbi vložil ugovor;
– dolžnik je vložil predlog za razveljavitev potrdila o izvršljivosti;
– izvršba je odvisna od sočasne izpolnitve kakšne upnikove obveznosti, dolžnik pa je odrekel izpolnitev svoje obveznosti zaradi tega, ker upnik svoje ni izpolnil in tudi ni pokazal pripravljenosti, da jo sočasno izpolni;
– dolžnik ali udeleženec v postopku je zahteval odpravo nepravilnosti, ki so bile storjene pri opravljanju izvršbe;
– dolžnik je začel pravdo ali drug postopek zaradi nedopustnosti izvršbe;
Dolžnik lahko predlaga odlog izvršbe tudi v drugih primerih, ko so za to podani posebno upravičeni razlogi, vendar najdlje za tri mesece in le enkrat.
S spoštovanjem!
Forum je zaprt za komentiranje.